Банята преди и след: модерен изглед в 3 лесни стъпки

Публикувано на 08/08/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 09/08/2019 | Видяно 1 611 пъти

Продължавате ли да мечтаете за модерна баня, която да отразява личността ви? Обичате ли да разглеждате списания и блогове за декорация в дома и да планирате наум ремонта? Понякога цялостната трансформация не е задължително да бъде скъп и изтощителен проект – достатъчно е само освежаване, в което следвате няколко лесни стъпки – цветове, светлина, цялостно внушение, стил и декорация. В тази статия ще ви покажем няколко примера за трансформации на бани за вдъхновение, които е възможно да адаптирате към дома си.

Независимо дали желаете цялостна промяна на стила и функционалността или просто освежаване, реновирането на банята има своите специфики, в които специалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus, са винаги насреща да помогнат. За целта е необходимо само да изпратите своя проект, напълно безплатно, за да ги поканите да кандидатстват пред вас с оферти. Така можете да прочетете мнение за тях от клиенти, да разгледате различни оферти и да направите своя избор, без каквото и да е обвързване.


Изкуството на цветовете и декорацията

Ако функционалното разпределение на пространството във вашата баня ви допада и желаете да промените само стила, то на помощ идват цветовете.

  • В случай че продължавате да си мислите, че това задължително изисква смяна на плочките, то определено грешите. Съвременните методи на обновяване позволяват съвсем спокойно боядисване върху плочки, които допълнително може да изградите с избрани фигурални композиции.
  • Съществуват например нескъпи проекти за реновиране на баня в черно и бяло, при които може да експериментирате с фигурите, а освен тях за една промяна в общия дизайн спокойно може да промените и стила на аскесоарите.


Светлинни ефекти

Най-добрият помощник, за да се отървете от мрачния и прихлупен вид в банята, е светлината – както естествена, така и изкуствена. Въпреки че много бани не разполагат с достъп до прозорец, ако имате такъв, от изключително значение е да използвате оптимално светлината му.

  • Едно добро решение би било още да съчетаете повече осветителни тела, лунички и допълнително осветление. Ако можете да включвате само част от новите си светлини, това би ви осигурило още и възможността да си създавате и допълнителна релаксираща атмосфера, когато пожелаете.
  • Съчетаването на лампите с огледалото би могло да доведе до съществено подобряване на пространството в банята. Дори, ако решите да фокусирате ремонта върху тези два елемента, това би довело до коренно нов облик на вашето помещение. Колкото по-добра възможност за отразяване на светлините създадете, толкова по-приветлива и просторна би изглеждала и вашата баня.
  • На снимката по-горе, съществен елемент от обновяване на пространството се внася именно с по-силните светлини, които са разположени над огледалата, но в допълнение е осигурено и голямо стенно огледало за отразяване на светлината от разширения прозорец.


Отворете пространството със стъкло

Понякога един значителен по-модерен ефект би могъл да бъде постигнат с внасянето на стъклена врата, която да отваря пространството към банята. Модерният ефект на стъклото има функцията да разширява помещението, независимо дали обособявате стъклена стена или душ кабина. Реновирането на банята със стъкло ще спомогне както за по-лесната поддръжка на банята, така и за нейното по-добро позициониране в дома.

На показанит тук снимки стъклото, в съчетание с белия цвят и фигурално решения под, води до едно значително по-модерно внушение, което променя изцяло начина, по който помещението се вписва в апартамента.

Банята е изключително важна в дома, затова нейният съвременен изглед е съществен за цялостното излъчване на жилището. Модернизирането ѝ не е задължително да изисква огромен бюджет и двумесечен ремонт. За още идеи как да постигнете тъй желания модерен ефект, не се притеснявайте да се свържете с майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Изпратете проект, напълно безплатно, и по този начин ще можете да получите оферти от специалисти, работещи във вашия район и реализирали множество успешни ремонти. Сами избирате дали да наемете някого на работа, предварително запознавайки се с рейтингите на кандидатствалите изпълнители.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта