Как да направим малката тоалетна уютна и просторна

Публикувано на 05/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 25/09/2019 | Видяно 1 668 пъти

Какво ще кажете за помещение, което е красиво, стилно, хваща окото и най-хубавото от всичко е, че е малко? Да, правилно ни разбрахте. Става въпрос за стаята, известна още и като „половин баня“, която включва обикновено тоалетна и мивка.

Както знаем, тези помещения по традиция са малки и много често най-трудни за обзавеждане. Имаме редица изисквания към тях - да бъдат светли, просторни, но с много шкафчета, закачалки и чекмеджета, защото все пак трябва да бъдат и практични, освен всичко останало. Гледайте на вашата „половин баня“ като на малка бижутерска  кутийка, която крие в себе си невероятна красота, и търпеливо чака да бъде преоткрита и показана на света.

Ситуацията е сложна, знаем, но именно затова ние сме тук! Нека споделим с вас няколко чудесни идеи за нестандартни малки тоалетни, които ще се запечатат мигновено в съзнанието ви. За реализирането им можете спокойно да се обърнете към професионалистите по ремонт на баня, регистрирани в нашия сайт. 


Свеж и изчистен вид!

Не третирайте вашата „половин баня“ като нещо обикновено! Тя е специално пространство, което може да заприлича на райско местенце. Необходими са само няколко леки усилия, цвят и вкус.

  • Забравете за клишето, че тесните помещения трябва да бъдат в черно или бяло! Доверете се на цветовете, защото те показват индивидуалността ви.
  • Не се опитвайте да поставяте вашата баня в шаблон. Има множество малки детайли като компактни саксии с цветя, картини по стените, удобни рафтчета, симпатични лампи, които да ѝ придадат уют и свежест. Тя вече няма да бъде безлично пространство, а нещо много повече –приятно кътче, което вдъхва свежест и комфорт в дома ви.
  • Какво ще кажете за идеята да замените големия умивалник с груб шкаф с малка и красива мивка с по-деликатна конзола? Не ви ли се струва чудесна? По този начин отново ще имате достатъчно пространство за съхранение, но и лъскав дизайн и изчистен вид.


Тапети в действие!

Фен ли сте на тапетите? Ние категорично сме. Не знаете колко емоция ще внесат в помещението ви. Те ще добавят магията на традиционния модел, по който сме луди всички, и наситеност, която ще ви плени.

  • Ако идеята да експериментирате ви допада, то със сигурност си заслужава да се впуснете в това приключение.
  • Добре е да знаете, че цветовете и текстурата много често правят малкото пространство да изглежда по-приветливо и дружелюбно. Не се притеснявайте да изберете по-необичайна гама.
  • Разбира се, ако това не е по вкуса ви, винаги можете да заложите на нещо по-традиционно и отново да се насладите на комфорт и уют.
  • Още един плюс на тапетите е, че са устойчиви на влага и вода.

Вижте още: Да поставим ли тапети в банята - плюсове и минуси


Плаваща мивка!

Плаващата мивка несъмнено пристига при вас с много бонуси, като най-големите са допълнителното пространство, което ви осигурява на 100%, стилът и класата. Тя се монтира за стените. Страхотно допълнение към плаващата мивка е тънък плаващ плот, който да ви осигури повече пространство и удобство.

Плотът предразполага към оригинални декорации, които със сигурност ще направят вашата малка тоалетна много по-приветлива. Не се тревожете, че под мивката нямате традиционния шкаф, в който сте свикнали да побирате всякакви неща. Добър негов заместител са рафтчета под или над мивката, които отново служат за съхранение на хавлии и тоалетни принадлежности.

Вижте още: Модерни тенденции в обзавеждането на банята


Рафтовете по стената винаги са практични!

Недостигът на място не означава недостиг и на вкус. Разбира се, че малките бани невинаги разполагат с достатъчно място за декорации и обзавеждане, но варианти винаги има. Бъдете креативни и експериментирайте с монтирането на нетрадиционни рафтове или етажерки по стените.

Понякога дори не предполагаме колко хубаво може да се получи. Алуминиеви, дървени, метални – няма значение. Важното е, че от какъвто и материал да бъдат изработени, ще ви помогнат по един елегантен начин да придадете настроение и индивидуалност на стаята. Подобен тип аксесоари за баня са изключително лесни за почистване, освен това комбинират практичност и стил.


Прозорците са идеалният завършек на малките тоалетни!

Прозорците в банята са ценна придобивка, защото естествената светлина ни помага да вършим много от ежедневните си задължения. Има различни места, на които могат да бъдат позиционирани, но това изцяло зависи от личните нужди и предпочитания на собствениците на дома. Нашият съвет е прозорците да бъдат такива, че да осигуряват не само уединение и проветряване, но и необходимото количество светлина, за да изглежда помещението по-приветливо и просторно. Те са силен акцент при обзавеждането на една стая. В този случай, ако бъдат комбинирани със стилно перде или правилните щори, несъмнено ще направят вашата малка тоалетна страхотно светло кътче.

Започнете смело приключението за превръщане на вашата „половин баня“ в интересно, стилно и различно помещение, което с удоволствие да показвате на гостите си. Малката стая, която до този момент не е била нищо специално, сега може да се превърне в едно спретнато местенце, което с красивия си интериор да предразполага към релаксиране и удовлетвореност.

За да бъдете спокойни, че вашата "половин баня" ще се превърне в нещо стилно и уникално, можете да се обърнете спокойно към специалистите по ремонт на баня, регистрирани в нашия сайт.  Заявете индивидуалния си проект напълно безплатно и до 24 часа ще получите атрактивни оферти от доказани изпълнители. Можете да ги сравните, а за максимално информиран избор на коя да се спрете разгледайте предварително бизнес страниците на отзовалите се специалисти. В тях ще можете да видите информация за компетенците им, професионалния им опит, отзиви от предходни клиенти, както и друга полезна информация.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта