Как да създадем спа атмосфера в банята?

Публикувано на 23/08/2021 от Василена Панова | Последна редакция на 23/08/2021 | Видяно 3 313 пъти

Представете си, че сте на диета и си налагате да ядете салата, но си казвате, че е котлет. Ефектът ще е нулев. По същия начин, не можете да си легнете във ваната и да си представите, че сте в реномиран спа център, когато множество полупълни шишета с шампоан и разни тубички изпадат около вас, ако посегнете да вземете нещо. Затова почистете и разчистете основно банята си! Раздайте на приятелите си козметиката, която не използвате и съхранявайте всичко останало, което ползвате ежедневно, в шкафче.

Има много начини, с които да създадете спа атмосфера в обикновената си баня. Кои са хитрините, чрез които да постигнете това, ви показваме тук!

А за реализирането на креативните планове, можете смело да се доверите на специалистите в ремонт на бани, регистрирани в MaistorPlus.
 


Чувство за топлина

За истинско спа усещане, банята трябва да изглежда уютно и приятно. Ако плочките са в стерилен бял цвят, сложете цветна подложка в топъл цвят пред ваната. Ако пък имате прозорец в банята, изберете и пердета в същия цвят. Студено ли е? Много хора сега инсталират подово отопление в банята, но ако е твърде сложно и скъпо за вас в момента, помислете поне за отоплителен панел или решетка, която може да се използва за сухи кърпи.


Практични рафтове

До мивката е добре да имате няколко отворени рафтове, но внимавайте да не се „подхлъзнете“ и отново да ги затрупате с шишенца и тубички. Преценете какво наистина е важно да имате под ръка през цялото време и съответно какво можете да вадите от шкафа непосредствено преди употреба. Отговорът е лесен - около мивката се нуждаете само от сапун и балсам за ръце. Другите неща, които ще разположите на отворените рафтове, са предимно с естетическа функция за създаване на атмосфера в банята. Такива например са: натурална козметика в красива опаковка, ароматни свещи или пръчици, комфортни дебели хавлии, книги, цветна украса и всичко, което ще радва окото и ще внесе духа на спа център във вашата баня.


Осветителни тела в банята

Изборът на подходящо осветление за баня е ключова тема. Основното правило е, че осветителните тела трябва да издържат на влага и пара и това да е обозначено в техническите им параметри. Трябва да сме наясно, че не всички осветителни тела, които виждаме в магазина, са подходящи. Но сега ни интересува подходящия интензитет и цвят на осветлението. Това е тънък момент, защото сутрин подходящата светлина е една - дамите се нуждаят от добра видимост при гримиране, а господата при бръснене. Друга светлина, обаче, ще е необходима за вечерната релаксация. От тази гледна точка е добре да вземем под внимание, че в днешно време има много интересни осветителни тела, които могат да променят изцяло обстановката! 

Вижте още: Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня


Ароматите и аксесоарите

Ароматни свещи и етерични масла днес масово се предлагат навсякъде, а изборът е повече от богат. Но тук трябва да вземете под внимание две много важни неща.

  • Бъдете внимателни и не прекалявайте с ароматите в банята. По правило това е малка, затворена стая, в която миризмата може лесно да се разпространи прекалено много и ако е натрапчива ще ви докара главоболие. Нежна деликатна миризма носи  ароматният сапун, който може да се разопакова и постави върху чинийка като декорация.
  • Етеричните масла, които се предлагат по магазините, са с различен произход и качество. Парата в банята прави така, че ние не само вдишваме аромата от етеричното масло, но и го обдишваме. За това четете внимателно какво е посочено върху опаковките.  

Със сигурност си заслужава да освежите банята и да я превърнете във вашето малко спа помещение. Ще ви хареса да се отпуснете и да почетете във ваната с чаша вино или просто да съберете мислите си, наслаждавайки се на комфортната обстановка. Ако имате нужда от професионални насоки за ремонта на банята ви, по всяко време може да се свържете със специалистите, регистрирани при нас. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и вашата баня. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта