Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня

Публикувано на 22/02/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 11 893 пъти

Има много причини, поради които изборът на лунички за баня е страхотно решение за осветлението на това помещение. В настоящата статия ще се спрем на някои от тях, като се надяваме чрез показаните примери да намерите вдъхновение за ремонта и във вашата баня.

При всички положения обаче ви съветваме, когато избирате и монтирате лунички за баня, да се обърнете към специалист. Той ще ви помогне с информация за това къде е най-удачно да бъдат разположени тези осветителни тела, какъв да е техният вид и какви възможности има за реализацията на вашата конкретна идея.


Отделни зони в банята

Подходящите лунички за баня могат да послужат и за обособяването на отделни части от помещението. Така например там, където се намират умивалникът и огледалото, е препоръчително осветлението да е по-силно. В зоната около ваната пък могат да се поставят лунички за баня за създаване на по-интимна обстановка.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор


Спомагателно осветление

Разкошен вариант е да поставите на тавана основно осветително тяло и няколко лунички за баня около него. Ефектът е впечатляващ. В банята би било достатъчно светло и без луничките, но с тях светлината се омекотява, а атмосферата е стилна и луксозна.


Отразена светлина

С помощта на няколко лунички за баня, подходящи плочки и едно-две големи огледала можете да си осигурите ефекта на десетки малки светли петна в помещението. Така без да използвате много енергия, ще сте окъпали в светлина всяко възможно ъгълче.


Акцент около огледалото

Много често лунички за баня се поставят около или над огледалото. Те осветяват зоната, в която най-често имате нужда от добра видимост и ви предоставят нужния комфорт при бръснене, гримиране, миене на лицето и т.н.

Вижте още: 7 неща, които всеки иска да има в банята


Дайте простор на въображението си

Хубавото на нежните лунички за баня е, че с тях може да се експериментира. Позволете си да мислите разчупено, подредете малките светещи точици в различни конфигурации, декорирайте с тях тавана си, изберете различно и уникално решение.


Изчистен минималистичен дизайн

С поставянето на три до шест лунички за баня, в зависимост от големината на помещението, си осигурявате необходимото осветление, а също и изчистен и приветлив външен вид на банята. Разбира се, ако разполагате с наистина огромна стая с такава функционалност (за което благородно ви завиждаме), ще се наложи да използвате повече лунички.

Когато избирате плоскостите за окачения таван, обърнете специално внимание на това те да са за баня. Дори и горната част на помещението да е доста високо, в повечето бани у нас няма прозорци и достатъчно мощна вентилация, така че често се получава конденз. Възможно е луничките за баня да не пострадат от това по никакъв начин, но окаченият таван с времето пожълтява или потъмнява на места, ако не е подбран правилно. А целта е банята ви да е красива, нали?

Убедихме ли ви в предимствата на различните лунички за баня? Остава ви само да потърсите професионален майстор, който да осигури безопасното им и качествено монтиране. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект, след което ще получите оферти от професионалисти в областта. Докато разглеждате техните профили и предложения, хвърлете един поглед и на оставените оценки за работата им от предишните им клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта