7 изключително стилни бани в тъмни тонове

Публикувано на 20/04/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/04/2017 | Видяно 10 316 пъти

Много хора смятат, че интериор с тъмен цвят не е добра идея. Особено неприятен се възприема този подход за банята, тъй като там обикновено няма прозорци и достъпът на естествена светлина е сериозно ограничен. С тази статия обаче ще се опитаме да ви убедим, че тъмната баня всъщност е страхотен и стилен избор, който умело можете да съчетаете с останала част от интериора у дома. Намерете подходящия дизайнер, който да направи най-успешната комбинация по ваш вкус.


Изчистен дизайн и хармонични линии

Когато черното е съставено от малки декоративни плочки за стена, то цветът губи от стряскащата си същност, опитомява се и обгръща помещението с усещане за спокойствие. Бялата вана е единственият контрастен елемент и е напълно достатъчен за постигане на равновесие в интериора. Обърнете внимание, че е важно да оставите изчистен и подреден интериор, да ограничите аксесоарите максимално, така че да позволите на помещението да диша.

Вижте още: 5 съвета за спалня в тъмни цветове


Няма как да не харесате тази великолепна лилава мивка!

Мивките с ярък цвят определено грабват вниманието и си заслужава да ги изберем за интериора в банята. Техният чар обаче се разкрива най-пълно на по-тъмен фон. И резултатът е зашеметяващ. Черният цвят сякаш е допълващ елемент, а не главен герой в интериора на банята. Ефектната лампа привлича вниманието още с влизането, а оскъдните аксесоари създават усещането за чистота и организация.


Усещане за лукс и класа

Дори и да не разполагате с много средства за предвидения ремонт в банята, умело подбраните тъмни цветове са способни да създадат атмосфера на лукс в помещението. Банята ви няма да е претрупана от излишни мебели и декорации и в същото време ще е уютна и удобна. Заложете на ефектна декорация, но по възможност изчистена и прибрана. Акцентирайте с елементи в бяло, за да подчертаете или оградите отделни аксесоари.


Тъмната баня предразполага към романтика

Още едно неочаквано предимство на банята в тъмни тонове е фактът, че тя предразполага към романтични мигове. Запалени свещи, приглушено осветление и нежна музика превръщат помещението във вълшебно кътче. Тук имате необятно поле за изява и експерименти, стига да разполагате с необходимия бюджет. Но дори и средствата да са ограничени, запалете няколко свещи и отново ще постигнете приятна обстановка.


Весело настроение с флорални мотиви

Определено черното е способно да създава ведро настроение. Ако се случи така, че някой не ви повярва на това твърдение, покажете му горните варианти за интериор в банята. Цветята и различните шарки, изрисувани с черно или на тъмен фон, са способни да разведрят всяко помещение. Бихте могли да заложите на черно като акцент в цветовата гама, а не като основен мотив, ако смятате, че за вашия вкус ви идва в повече.


Осветени ниши за разкош

Осветените с лунички ниши в тъмната баня са великолепно решение. С тяхна помощ можете да създавате уникална декорация, която лесно да бъде подменяна според настроението ви. Акцентирайте на свежи нотки, поставете камъчета в различни цветове или живи растения, които издържат на влага и тъмнина. Разнообразете черния цвят, като създадете закачливо и уютно помещение.

Вижте още: 4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята


Съчетайте тъмния цвят с акцент в топъл нюанс

Интересен и красив вариант е облицоването на стените в банята с тъмно кафяви плочки с топло излъчване. Те се съчетават изключително добре с медни или златисти елементи, които придават уют и стил.

Надяваме се, че показаните решения за интериор в банята са успели да ви впечатлят и вдъхновят за промени и във вашия дом. Ако предвиждате ремонт, не се колебайте да се възползвате от предлаганото удобство от нашия сайт, а именно да заявите проект, описващ желаният ремонт, и ще получите предложения за изпълнението му от различни майстори. Един от тях ще сбъдне мечтата ви за по-модерна и функционална баня.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта