Семейно жилище с модерен интериор в скандинавски стил

Публикувано на 09/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/10/2018 | Видяно 1 884 пъти

Изборът на подходящо обзавеждане може да се превърне в сложен и объркващ процес. В такъв момент ние сме насреща с практични идеи и съвети за това как да постигнете оптимални резултати по ваш вкус. Днес ще ви представим едно великолепно семейно жилище с интериор в скандинавски стил и впечатляващи декоративни елементи, които ще ви вдъхновят с идеи за вашия собствен проект. Разгледайте всяка от стаите, направете план за своя дом и потърсете специалисти, които да изпълнят всички ваши хрумвания по най-добрия възможен начин. Направете заявка за вашия интериорен проект тук.


Свежестта е основен фокус в кухнята и трапезарията

На тези две снимки можем да видим трапезарията, непосредствено разположена до холната зона, както и кухнята, отделена в собствена ниша, но въпреки това обединена в едно с другите две помещения. Трапезарията, бивайки така близо до дневната, представлява и нейно естествено продължение в същите неутрални, семпли цветове, съчетаваща естествени материи и минимална декорация. В кухнята интериора е разчупен от присъствието на ъгъл в нюанс на синьото, като и тук можем да видим семпло обзавеждане от бели шкафове с дървени плотове и дръжки. Отдясно е осигурен плот, който може да служи както за готвене, така и като мини-бар, на който вечер да изпием питието си или сутрин да се насладим на топло кафе в приятна компания.


Просторна дневна със семпъл и модерен интериор

Дневната разкрива семпъл, но много красив, съвременен, практичен и функционален интериор. Оборудвана е с голям и комфортен ъглов диван в сив цвят, отрупан с разноцветни възглавнички в подходяща цветова гама. Кръгла кафе масичка е поставена върху постелка, имитираща кожа от животно с характерен тъмен цвят, примесен с бяло. В отсрещния край можем да забележим кът с камина в пепеливо розов цвят и интересно вградена под стълбището плазма. Тази комбинация, освен че разчупва интериора и го прави интересен, внася и доза романтика и нежен акцент. И в двата края на стаята можем да забележим непретенциозното свежо присъствие на естествени зелени растения.

Виж още: 3 лесни начина да внесете розова нежност в дневната си


Работно място с успокояваща атмосфера

В жилището има стая, приспособена за работа и четене, в която семпла и успокояваща атмосфера удобно се настанява и разгръща във всеки ъгъл. Обзавеждането е минимално - виждаме бюро с две работни места, същите столове като тези в трапезарията, междинна секция с шкафчета и чекмеджета, голяма библиотечна стена, а съседно на нея е и етажерката за папки и всякаква документация. Основите са бели в съчетание с дърво, а дневната светлина е осигурена с помощта на голям продълговат прозорец върху скосения таван на мансардата. Простотата в дизайна е съхранена изцяло, но не и за сметка на комфорта и практичното усвояване на пространството.

Виж още: Разнообразете скучното работно пространство с улесняващи живота джаджи


Космическо черно за спалнята

Спалнята драстично се различава от всяко друго помещение в този дом. В нея има въведен драматизъм от тъмни нюанси, допълнени от спален комплект в небесно тъмно синьо със звездни мотиви. Нощните шкафчета са минималистични и в геометрични форми, с тъмен плот и цветна вътрешност. Декорацията е минимална, почти незабележима, и макар драматично черно - в помещението е осигурена естествена дневна светлина, както можете да забележите от снимките. Цялостната концепция цели постигането на космическо усещане и спомени за дълги нощи под звездно небе, а това носи със себе си спокойствие и осигурява почивка за очите и съзнанието.


Две бани с подобен, но и различен дизайн

Две бани са осигурени за нуждите на семейството - едната от които е към спалнята (тази отляво) и една обща (тази отдясно). И двете притежават минимално обзавеждане, като всяка от тях съчетава по нещо в себе си от интериора в останалите стаи. Основите и на двете са в бели плочки с тъмни стени, в банята към спалнята - ламинат, също като на стената зад леглото, а в общата - обикновен влагоустойчив латекс в черен цвят. Отляво виждаме и естествено растение, което спокойно може да вирее, благодарение на прозореца точно над него, а в общата баня можем да забележим вече познатият пепеливо розов акцент, който присъства в дневната, този път използван в конструкцията на мивката.


Креативна детска стая, подходяща за малки и пораснали деца

Детската стая ни оставя зашеметени от изкусната интериорна концепция, внимателно подбрани детайли и тяхното преливане в един великолепен, стилен и закачлив дизайн, изключително подходящ както за малки, така и за пораснали деца. Леглото е голямо, а над него виждаме конструкция във формата на къщичка, във височината на която са закачени кръгли лампички. Сложено е малко килимче със семпли рисунки, както и минималистична нощна лампа с метална основа и бял абажур. По стените присъстват декоративни рисунки на лисички - едната от които си почива край леглото, а другата сякаш се изкачва по секцията с книги и учебници. В този край на стаята виждаме и къщичка за игра на два етажа, до втория от тях се стига по висяща стълба. 

Ако и вие имате нужда от модификации у дома или идеи за стартирането на проект за новото ви жилище - потърсете специалисти по интериорен дизайнПуснете заявка за изпълнение на проект и разгледайте получените оферти, както и профилите на кандидатите, за да изберете сами с кого от тях да работите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Топъл Дом ЕООД
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта