Модерен индустриален апартамент в 40 кв.м.

Публикувано на 03/08/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 03/08/2017 | Видяно 12 721 пъти

Правилното планиране на пространството е ключът към хармоничния дом. Когато сте ограничени в квадратурата, задачата става по-сложна, защото трябва да помислите за решения, които да ви спестят пространство и да създадат усещане за въздух. Представяме ви маломерен апартамент, от който може да почерпите вдъхновение. Ако пък вече сте готови с идеите си, но не знаете как и кой да ги реализира, то специалисти, регистрирани в MaistorPlus, могат да ви помогнат. Заявете проект напълно безплатно, поканете на оглед избраните от вас професионалисти и изберете най-добрата оферта за вас.


Обособени зони в общото пространство

Да побереш кухня, дневна, хол и спалня в една стая и да запазиш усещането за обособеност в отделните зони е истинско предизвикателство. Тук виждаме как това може да се случи по много приятен начин. Преобладаващите меки и светли тонове в зоната на спалнята я отделят визуално от дневната и кухнята, където фокусът е върху сивото. Мебелите от дърво са повтарящият се елемент в цялото пространство, който обединява отделните кътове. Акцентите пък са изключително деликатни и ненатрапващи се, което кара окото плавно да преминава през жилището. Повечето малки апартаменти залагат преобладаващо на белия цвят, който визуално разширява, но тук той е по-скоро загатнат. Така жилището успява да избяга от клишето на малкия апартамент, който трябва да “свети”, за да изглежда по-голям.


Леко и лесно решение за визуалното обособяване на спалнята

Малките апартаменти притискат собствениците им да сложат спалнята си в някой ъгъл на хола, без да имат усещането за лично пространство извън всекидневната. Тук виждаме как една завеса може да реши този проблем без дневната светлина да бъде спирана от масивна стена. В същото време, когато искате да останете в леглото до късно, слънчевата светлина няма да е пречка, защото ще сте настанени удобно зад дебелата завеса. Това също е много хитро решение, ако ви дойдат гости, които ще настаните на дивана на няколко метра от леглото ви. Така всеки би се чувствал удобно и спокойно. Стената отдясно разделя спалнята от коридора и позволява там да се вгради почти незабележим гардероб, който не тежи на цялостната визия. 


Да спестим пространство с трепезарна маса, допряна до гърба на дивана

Когато разполагаме с правоъгълно отворено пространство, което ще ни служи същевременно за кухня, хол и трапезария, то позиционирането на дивана в средната част на помещението позволява не само да разграничим стаята, но и осигурява необходимото разстояние от стената, където ще е поставен телевизорът. Кухненската маса, намираща се непосредствено зад дивана, спестява от пространството, освен това е добро решение, в случай че обичате с кафето и закуската за добро утро да хвърляте по едно око на сутрешните новини по телевизията.

Ако ви се наложи да ползвате масата за повече от двама, можете лесно да я издърпате към кухненската част, за да освободите място за още столове. Така ще може да споделяте вечерите си с любимите хора, а когато сте насаме, да освобождавате пространство, допирайки масата обратно към гърба на дивана.


Геометрия в дома като акцент

Балансираната мека цветна гама, на която е заложено в този апартамент, кара геометричните мотиви да изпъкнат, без да са прекалено натрапчиви. Килимът е обединяващото звено в пространството, съдържащ в шарките си цветовете, използвани в цялото обзавеждане. Модулите на стената се открояват с млечните тонове, които се съчетават чудесно с килима и спомагат холната част да се обособи. Възглавниците на дивана пък са внимателно подбрани, за да са в унисон както с кухненската част, така и със спалнята. Заложено е на еднакви мотиви и цветове, които допринасят за цялостното усещане за хармоничност в пространството.


Отделете антрето чрез тухлена стена в индустриален стил

Хубаво е, ако имаме възможност, да отделим зона за антре, вместо входната врата да се намира в средата на апартамента ни. Тук тухлената стена играе ролята на преграда и вратата е в ниша, което визуално разделя пространството. Чудесно решение е цветът на стената около вратата и зад леглото да е един и същ, като така се усеща по-голяма дълбочина и преградната тухлена стена става визуално по-лека. Практичното шкафче до вратата, което ни напомня да вземем ключовете и другите ценни вещи, е съчетано с модулите на стената в хола и затвърждава цялостната представа за добре изпипан проект до последния детайл. 

В случай че имате нужда от консултация за реализирането на вашите идеи, може да се свържете с опитни архитекти. Заявете проект и се запознайте с последните тенденции в интериора.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта