Функционално обзавеждане и артистичен дизайн в 45 кв.м.

Публикувано на 18/08/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 28/08/2017 | Видяно 3 242 пъти

Липсата на достатъчно пространство вече не е оправдание за лошия избор или неудобното разположение на обзавеждането. Този кокетен апартамент например се побира в едва 45 кв.м., като предоставя на собствениците си отделни кухня, хол и спалня, както и допълнително кътче за работа и отмора. За целта специалистите залагат на функционални решения за разделяне на пространството, които позволяват просторното общо помещение да се превърне в няколко практични и гостоприемни зони. Запознайте се с триковете и идеите на майсторите, които превръщат този интериор в същинско произведение на изкуството, а за качественото обзавеждане на своето жилище потърсете помощ от доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Малкото саксийно растение вдъхва живот на антрето

Антрето е важна част от всеки модерен апартамент, защото именно то сформира първото впечатление, което ще придобият вашите гости. Ето защо е важно тази зона да бъде приветлива и изчистена от прекомерни декорации, които биха я направили твърде тъмна и негостоприемна. В този случай собствениците залагат на светли бежови нюанси, които представляват плавен преход към хармоничната дневна. Обзавеждането е семпло и функционално, а за да се създаде представа за повече простор, на стената е поставено голямо огледало, допълнено от няколко ефектни осветителни тела. Перфектният завършек към това стилно антре е малкото растение, поставено в красива бяла саксия, което придава свежест на интериора. От антрето попадаме в дневната, като първото, което приковава вниманието ни е удобното червено канапе, разположено в ъгъла на стаята.

Виж още: Страхотно жилище в 84 кв.м., срещнало съвременния стил и ефектните сини нюанси


Красиви чаши за кафе придават кокетност на уютната дневна

Дневната е стилна и красива, като се отличава със семпло обзавеждане, което обаче не се придържа напълно към характерните особености на минимализма. В това жилище дневната е отделена от спалнята посредством ефектна плъзгаща врата с метална основа и елементи от матирано стъкло, които осигуряват необходимото уединение в отделните помещения, без да ги правят твърде тъмни или схлупени. Преобладаващите цветове в помещението са различните нюанси на сивото и бежовото, които са успешно разчупени от някои малки, но ефектни елементи, като зелените декоративни възглавнички, разположени върху сивия диван например. На стената срещу него пък е поставен телевизорът, непосредствено над изчистен шкаф за съхранение на книги и декорации. Умелият подбор на осветителните тела спомага за това дневната да изглежда по-уютна и гостоприемна. За този ефект допринасят още кокетните детайли, като вазите с цветя и красивият комплект чаши за кафе върху стъклената холна масичка, който вдъхва живот на стилното помещение. 


Работното кътче в хола се отличава със стилни детайли

По идея на дизайнерите неудобната ниша в дневната е превърната в практично работно кътче, отделено от суматохата в хола, посредством лека завеса в неутрални нюанси. На пръв поглед впечатление прави черният цвят по стените, който е едно нестандартно, но изключително артистично решение. Основен акцент от обзавеждането на своеобразния офис е дървеното бюро, което създава усещане за уют и уравновесява визуално тъмната обстановка. За този ефект спомагат още отворените рафтове по стените във вид на малки клетки, както и оригиналните осветителни тела, перфектно допълващи визията на работния кът. Тази част от дома доказва, че понякога малките детайли могат успешно да разчупят обстановката и да ѝ придадат индивидуалност, при това без да е необходимо да инвестирате в луксозно обзавеждане. Просто поставете върху бюрото няколко кокетни аксесоари, като саксийно растение, органайзер или пък стилен визитник от метал, който ще придаде необходимата доза блясък на компактното офис пространство.

Виж още: Скрита кухня, цветни акценти и семпло обзавеждане в софийско жилище


Кухнята впечатлява с функционално оборудване

Идва ред да разгледаме и функционалната кухня, която впечатлява с практично обзавеждане и изчистен дизайн. Тя разполага с удобен Г-образен кухненски модул в зелено и сиво, който освежава неутралния интериор, като олицетворява и близката връзка на апартамента с естествената природна красота. Тук кухнята е обединена с комфортна трапезария, която усвоява ъгъла в помещението и разкрива прекрасна гледка навън, зад фините бели завеси. Ако се вгледаме по-детайлно в кухненското обзавеждане обаче, ще заебелжим, че то е ориентирано към постигане на максимално удобство в компактното помещение. За целта голяма част от електроуредите са вградени в зоната за запасяване на модула, докато практичните керамични котлони са разположени върху кухненския плот, така че готвенето да бъде лесно като детска игра!

Виж още: Бяла спретната къщурка в рустик стил ни отвежда в Португалия


Декоративният панел разчупва семплата обстановка в спалнята

Източник

Сгушена в дъното на общото помещение, непосредствено зад плъзгащата врата с матирано стъкло, откриваме артистичната спалня. В нея доминират успокояващите тъмни тонове на бежовото и кафявото, които са разчупени от смелото присъствие на вдъхновяващия тапет над леглото. Подобни интересни елементи могат да внесат настроение и цвят в иначе изчистеното помещение, затова не е изненадващо, че все повече домакинства залагат на практичните декоративни панели, които се отличават с невероятна устойчивост и достъпна цена. От гледна точка на обзавеждането, тук впечатление прави леглото от тъмно дърво, което е успешно съчетано с бяло нощно шкафче, подчинено на минимализма. В стаята е разположено и незабележимо огледало, което се слива със стената зад нощното шкафче и заедно с ефектното осветление, спомага помещението да изглежда по-просторно и приветливо.

Почерпете вдъхновение от този компактен дом и преобразете и своето жилище още сега, като потърсите съдействие от доказани специалисти в областта! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта