Фантастичен апартамент, подчинен на цветовете на пролетта

Публикувано на 10/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 10/05/2017 | Видяно 22 151 пъти

Пролетта ни вдъхновява да преобразим жилището си, като го превърнем в същинска цветна градина! Именно такава е мотивацията и на създателите на този оригинален градски апартамент, съхранил очарованието на този дълго чакан сезон. За целта дизайнерите интегрират в интериора множество елементи в бяло и зелено, като предпочитан материал за обзавеждането и подовата настилка очаквано е именно дървото. Разгледайте заедно с нас този хармоничен дом, който разполага с всички важни помещения, гарантиращи удобството на собствениците, и споделете с нас впечатленията си от проекта. За качествения ремонт на вашия апартамент пък потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа, при това напълно безплатно!


Дневната е топла и хармонична

В този функционален дом дневната е част от общо просторно помещение, като е обединена с кухня и трапезария. Зоната за хранене тук се явява преходен елемент, който разделя кухнята от хола и спомага за визуалното преливане на двете помещения. Централно място в обзавеждането на компактната дневна заема сивият диван, който често присъства като ключов компонент от интериора на жилищата в скандинавски стил, но може да бъде успешно съчетан и с апартаменти, ориентирани към съвременния дизайн. Тук дървото отчетливо доминира като материал, създавайки усещане за топлина и уют, като обхваща подовата настилка, холната масичка, табуретките и практичния стенен модул за съхранение на книги и декорации. Нестандартно, но изключително интересно решение е поставянето на телевизора встрани от дивана, така че обстановката в хола да предразполага по-скоро към лична комуникация, отколкото към взиране в любимите филми и сериали. 

Виж още: Да посрещнем пролетта с тропичен стил в обзавеждането!


Кухнята и трапезарията олицетворяват дългоочакваната пролет

Пролетта сякаш разцъфва в този симпатичен апартамент, като това се усеща най-отчетливо именно в кухнята и трапезарията. Те са подчинени на класическата комбинация от бяло, зелено и елементи от дърво, която олицетворява естествената природна красота и прави помещението по-гостоприемно и вдъхновяващо. За да бъде то не само приветливо, но и достатъчно удобно, дизайнерите залагат на практичен кухненски модул в бяло, който се отличава с изчистени линии и умело вплитане на различни материали, като бели ПДЧ плоскости, дърво и метални акценти. Най-интересният елемент от дизайна на модула е стъкленият кухненски гръб, който пресъздава настроението във всяка свежа лятна градина. От своя страна дървеното обзавеждане на трапезарията прави прехода между кухнята и дневната много по-плавен, като зоната за хранене е разположена така, че да се открива пряка видимост към телевизора в хола.


Спалнята е по-тъмна, така че да предразполага към отмора и релакс

Противно на очакванията, спалнята в това жилище не се придържа към доминиращия стил в останалите помещения. Тя е значително по-тъмна и мистична, като предразполага към отмора и релакс, за разлика от дневната и кухнята, които зареждат с енергия. Преобладаващата цветова гама в помещението е формирана от елементи в бяло, сиво и по-ненатрапчивите нюанси на синьото, които са ефектно разчупени от кокетните дървени детайли. От своя страна обзавеждането е ориентирано към постигане на оптимално удобство, като за целта мебелите притежават максимално изчистени линии и опростен дизайн. Оригиналните осветителни тела пък създават впечатление за по-просторно и светло помещение, като се явяват кокетно намигване към съвременния стил в интериора.

Виж още: 8 красиви идеи за уют в дома с дървени настилки


Функционална и интересна детска стая в синьо и зелено

Както повечето съвременни детски стаи, така и тази се отличава с невероятно цветово съчетание и практично разпределение на наличното пространство. В този градски апартамент детската е просторна и светла, като в нея отчетливо преобладава белият цвят и приятните светли нюанси на синьото и зеленото. Помещението тук е предназначено за обитаване от двама малки герои, като за тази цел дизайнерите залагат на функционален модул с двуетажно легло и допълнителна зона за съхранение. В другия край на стаята пък е обособена зона за учене, която разполага с практична секция, масивен бял гардероб и удобно бюро, поставено максимално близо до прозореца. Съчетанието на цветове и умелият избор на мебели не са единствените предимства на тази съвременна детска спалня – в нея откриваме още стотици артистични детайли, като геометричните фигури и рисунките по стените, малките меки табуретки и уникалните декорации.


Банята среща изчистеното бяло с меките тонове на оранжевото

Този модерен апартамент разполага с една изключително практична и красива баня, решена в бяло и приятните нюанси на оранжевото. Тук дървото присъства осезаемо, както под формата на светла подова настилка, така и като стенна облицовка в зоната около тоалетната. Този елемент вдъхва уют и топлина в помещението, докато ефектните осветителни тела и шкафът с огледало балансират яркото присъствие на оранжевите акценти. До функционалния шкаф пък откриваме страхотна вана и душ, разделени от останалата част на помещението чрез елегантна стъклена преграда. Всички тези детайли се допълват взаимно, като създават усещане за едно наистина стилно и удобно помещение, което се вписва идеално в цялостната представа за дома.

Виж още: Какви цветове да изберем за стените, за да се чувстваме по-добре у дома?


Завършваме с коридора, който води към практично мокро помещение

И тъй като разходката ни е към своя край, не можем да не обърнем внимание и на елегантното антре и допълнителното мокро помещение, скрито зад една от белите интериорни врати. Антрето тук притежава впечатляващо дървено обзавеждане, което оформя масивен гардероб за съхранение на обувки и връхни дрехи. Тази мебел разполага и с голямо огледало, което отразява част от дневната и трапезарията и по този начин пренася красотата им в тази често подценявана зона у дома. В дъното на коридора е разположено и практично мокро помещение, в което са поместени пералнята и сушилнята, както и допълнителната тоалетна. То е решено в неутрални нюанси, като е изчистено от всякакъв тип масивни мебели и натрапчиви декорации.

Вземете пример от този фантастичен апартамент и променете своето жилище още сега, като потърсите помощ от опитните архитекти, регистрирани в нашата платформа! Заявете проект напълно безплатно в сайта още сега и се запознайте с профилите и офертите на професионалистите!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта