Как да комбинирате черно, бяло и златно в интериора?

Публикувано на 05/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 05/02/2021 | Видяно 1 669 пъти

Съчетаването между златно, черно и бяло на пръв поглед изглежда като синоним на кич. Това обаче е огромна заблуда. Комбинацията може да превърне всеки дом в истинско бижу. Тайната е в малките детайли и умерено използване на тези цветове. А границата между стилен дизайн и безвкусица е изключително тънка. Как да не я прекрачвате и да имате наистина красив дом в тези нюанси? Днес сме ви приготвили няколко безценни съвета.

Ако все пак не сте готови сами да направите трансформация в дома си, то не се отчайвайте. По всяко време може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Черно, бяло и златно в дневната

Комбинацията от тези цветове наистина може да доведе до страхотни резултати. Едва ли има човек, който да не се влюби в подобна дневна.

 • Коженият диван в черно е чудесен избор за този стил. Вариантността с висока крачета дава допълнително усещане за ефирност и пространство. Подобен модел е много подходящ за стаи с високи тавани и не се препоръчва за по-ниски помещения.
 • Белите стени в никакъв случай не създават чувство за стерилност, а идеално си хармонират с всеки елемент в стаята.
 • Холната масичка, заедно с декоративните елементи в златно са чудесен акцент в дневната.

Вижте още: 20 великолепни идеи за спални в черно и бяло


Кухня и трапезария в черно, бяло и златно

Споделеното помещение, което изпълнява роля на трапезария и кухня също може да бъде добре комбинирано с черно, бяло и златно. Ключът към успеха е в правилните и умерени елементи.

 • Черното може да бъде чудесен избор и за малки помещения, противно на схващането, че то  оптически намалява пространството. Единственото важно нещо е да бъде използвано за правилните места.
 • В случая имаме черно столове за трапезната част, които идеално си партнират с тъмните долни шкафове в кухнята.
 • Бароковото огледало в черна рамка успява да даде усещане за допълнителен простор на малкото помещение.
 • Златните аксесоари за залегнали в малки елементи в кухнята – сапунерка, диспенсер за препарати, солници и оливерници.


Бяло, златно и черно в спалнята

В спалнята комбинацията от черно, бяло и черно отново може да постигне страхотен ефект. Разбира се, в това помещение златната гама трябва да бъде с доста обрано присъствие, без да се натрапва.

 • Черната спалня определено е за по-смелите хора, които са склонни да експериментират. Всички мебели, включително и завесите може да са в тъмната гама.
 • Белите стени са удачен избор за почти всяка стая и спалнята не е изключение. Единственият им сериозен недостатък е, че доста бързо се цапат.
 • В черно-бяла спалня има място и за златен акцент. Най-добре той може да се реализира чрез попилей в този цвят.


Офис кът в черно, бяло и златно

Наличието на офис пространство в дома в днешно време се оказва задължителна необходимост. Малкото кътче може наистина да засияе, ако се спрете на подходяща цветова гама. А комбинацията от златно, черно и бяло е много подходяща.

 • Белят цвят винаги успява да вдъхне доза спокойствие. А какво повече от това ви трябва на работното място в пределите на дома ви?
 • Черният цвят е много деликатно вкаран в дизайна на дома. Той има място при кокетното бюро, прозорците и етажерката.
 • Златните нюанси са използвали за лампа на стената и малка масичка. Подобно помещение няма как да не повиши работоспособността ви и със сигурност ще ви накара да се чувствате в мир със себе си (което не означава, че е задължително да сте в мир и с колегите си).

Понякога точно цветовете, които ви изглеждат най-несъчетаеми, водят до страхотни крайни резултати. Комбинацията от черно, бяло и златно със сигурност не е сред най-честите избори за дизайн, но това не я превръща в по-малко атрактивна. Стига да сте склонни да експериментирате и сте почитатели на смелите идеи, то е време да поканите тези цветове в дома си. В случай че не сте сигурни как е правилно да го направите, винаги може да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Пламен VIP
Плочки и теракот, Пловдив
13 извършени проекта
Николай Джамбазов
Строителство на сгради, София
Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Николай Даскалов
Цялостен ремонт, София
Албена-Строй
Боядисване и декорация, София
3 извършени проекта
СОЛАРИС ЦЕ ЕС ГРУП ООД
Електроуслуги, София