Как да комбинирате черно, бяло и златно в интериора?

Публикувано на 05/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 05/02/2021 | Видяно 2 483 пъти

Съчетаването между златно, черно и бяло на пръв поглед изглежда като синоним на кич. Това обаче е огромна заблуда. Комбинацията може да превърне всеки дом в истинско бижу. Тайната е в малките детайли и умерено използване на тези цветове. А границата между стилен дизайн и безвкусица е изключително тънка. Как да не я прекрачвате и да имате наистина красив дом в тези нюанси? Днес сме ви приготвили няколко безценни съвета.

Ако все пак не сте готови сами да направите трансформация в дома си, то не се отчайвайте. По всяко време може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Черно, бяло и златно в дневната

Комбинацията от тези цветове наистина може да доведе до страхотни резултати. Едва ли има човек, който да не се влюби в подобна дневна.

  • Коженият диван в черно е чудесен избор за този стил. Вариантността с висока крачета дава допълнително усещане за ефирност и пространство. Подобен модел е много подходящ за стаи с високи тавани и не се препоръчва за по-ниски помещения.
  • Белите стени в никакъв случай не създават чувство за стерилност, а идеално си хармонират с всеки елемент в стаята.
  • Холната масичка, заедно с декоративните елементи в златно са чудесен акцент в дневната.

Вижте още: 20 великолепни идеи за спални в черно и бяло


Кухня и трапезария в черно, бяло и златно

Споделеното помещение, което изпълнява роля на трапезария и кухня също може да бъде добре комбинирано с черно, бяло и златно. Ключът към успеха е в правилните и умерени елементи.

  • Черното може да бъде чудесен избор и за малки помещения, противно на схващането, че то  оптически намалява пространството. Единственото важно нещо е да бъде използвано за правилните места.
  • В случая имаме черно столове за трапезната част, които идеално си партнират с тъмните долни шкафове в кухнята.
  • Бароковото огледало в черна рамка успява да даде усещане за допълнителен простор на малкото помещение.
  • Златните аксесоари за залегнали в малки елементи в кухнята – сапунерка, диспенсер за препарати, солници и оливерници.


Бяло, златно и черно в спалнята

В спалнята комбинацията от черно, бяло и черно отново може да постигне страхотен ефект. Разбира се, в това помещение златната гама трябва да бъде с доста обрано присъствие, без да се натрапва.

  • Черната спалня определено е за по-смелите хора, които са склонни да експериментират. Всички мебели, включително и завесите може да са в тъмната гама.
  • Белите стени са удачен избор за почти всяка стая и спалнята не е изключение. Единственият им сериозен недостатък е, че доста бързо се цапат.
  • В черно-бяла спалня има място и за златен акцент. Най-добре той може да се реализира чрез попилей в този цвят.


Офис кът в черно, бяло и златно

Наличието на офис пространство в дома в днешно време се оказва задължителна необходимост. Малкото кътче може наистина да засияе, ако се спрете на подходяща цветова гама. А комбинацията от златно, черно и бяло е много подходяща.

  • Белят цвят винаги успява да вдъхне доза спокойствие. А какво повече от това ви трябва на работното място в пределите на дома ви?
  • Черният цвят е много деликатно вкаран в дизайна на дома. Той има място при кокетното бюро, прозорците и етажерката.
  • Златните нюанси са използвали за лампа на стената и малка масичка. Подобно помещение няма как да не повиши работоспособността ви и със сигурност ще ви накара да се чувствате в мир със себе си (което не означава, че е задължително да сте в мир и с колегите си).

Понякога точно цветовете, които ви изглеждат най-несъчетаеми, водят до страхотни крайни резултати. Комбинацията от черно, бяло и златно със сигурност не е сред най-честите избори за дизайн, но това не я превръща в по-малко атрактивна. Стига да сте склонни да експериментирате и сте почитатели на смелите идеи, то е време да поканите тези цветове в дома си. В случай че не сте сигурни как е правилно да го направите, винаги може да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Иван VIP
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта