Апартамент със страхотни сини акценти

Публикувано на 29/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 29/12/2020 | Видяно 1 803 пъти

Сините акценти винаги са добро решение за стилен интериор. Те успяват по уникален начин да внесат доза свежест и щипка различност в дома. Днес сме ви приготвили един дом, пълен с хармония, уют и умело вплетени сини акценти. Без значение дали ще ги вмъкнете в спалнята, хола или кухнята, те със сигурност ще превърнат крайния резултат в истинско произведение на интериорния дизайн.

Синьото великолепно се съчетава с почти всеки стил. Освен това се комбинира с много цветове, като бяло, бежово, кафяво, сиво. И все пак, ако имате притеснения или нужда от професионален съвет за вашия дом, то винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас.


Дневна с балансирани сини акценти

Този едностаен апартамент се намира в Русия. Собствениците му планират да го отдават под наем. И за да може обстановката да е максимално неутрална и да се хареса на повече хора, те са избрали основните цветове да са сиво и бежово. Към тях обаче ясно се открояват няколко шикозни акценти в сини нюанси.

  • Първото нещо, което прави впечатление са възглавниците на дивана. Точно там в вплетена и основната идея за син цвят.
  • За допълнително засилване на положителното настроение в апартамента е използвана и холна масичка със синя основа. Сякаш подчертава усещането за аристократичност и допринася за стилната визия.
  • Срещу дивана е разположена синя стена. Нейният цвят не е наситен, както на възглавницата. Той много обрано се е настанил в жилището, като чудесно рамкира акцентната линия.

Вижте още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Малка кухня със синьо присъствие

В кухнята също има сини елементи, които обаче в никакъв случай не натрапват своето присъствие.

  • В апартаментът кухнята и дневната са в едно помещение. Въпреки това подредбата е направена така, че да има място за всичко и да не изглежда претрупано.
  • На фона на кремавите шкафове с вградени уреди много загадъчно се открояват сините трапезни столове.
  • Освен че са много атрактивни сами по себе си, те се и вписват в цялостната концепция за дизайн на помещението.


Кокетно антре със сини акценти

От входа е обособено много кокетно антре, което сякаш ни кани с „Добре дошли“ в дома.

  • Плочките са в хармония с бежовите стени и бели врати. Освен че са много красиви, те са и изключително удачен избор, който дава възможност за лесна поддръжка в дъждовни и снежни дни.
  • На стената има огромно кръгло огледало, което оптически да разшири пространството.
  • Към него има малка тоалетка, а до нея има шкаф за съхранение за обувки. Това жилище е наръчник за разпределение и обзавеждане на апартаменти със стандартна квадратура. В него има място за всичко.
  • Вниманието ни е привлечено отново от сините тонове. Тук те са изразени в табуретките, които са позиционирани под тоалетката. Тяхната приложимост се изразява както в оправяне на ежедневния тоалет, така и за удобно място за сядане при обуване.


Спалнята – еталон за хармония и релакс

Какво повече му трябва на човек от качествен сън и заслужена почивка? Може би отговорът е – перфектно място, където това да се случи. Е, в този дом спалнята покрива и този критерий.

  • Основната цветова гама е в бежово и сиво. Мекият текстил няма как да не накара всеки да се почувства като в прегръдката на облак.
  • Полилеят е нетипичната нотка в тази стая. Неговата форма перфектно пасва на идеята с 3D линиите по стените.
  • Флоралната аранжировка на едното нощно шкафче подсилва романтичната атмосфера в помещението.
  • Обърнахте ли внимание на маймунката, която виси над леглото? Ако не сте, се върнете и хубаво я огледайте, защото те не е просто един декоративен елемент. Това е нощна лампа.
  • И за да има все пак линия от основния син акцент, тук той е интегриран с леки тонове в килима. Те са толкова загадъчни, че човек лесно може да си каже, че напълно липсват.

Най-важното правило, когато ви предстои обзавеждане на дома е да направите това, което наистина ви харесва. Все пак ще ви се наложи известно време да живеете там. А най-хубаво е, когато сте доволни от взетите решения и прекарвате всяка свободна минута там с огромно желание и в удовлетворение. Много често хората избягват основната цветова гама да бъде бежово или сиво, защото ги смятат за клишета. Но забравят, че те лесно могат да се превърнат в нещо красиво, ако добавим един основен акцент.

И все пак, ако дизайнът не е ваша стихия и имате нужда от професионални насоки, то специалистите, регистрирани при нас са на един клик разстояние. Още сега може да пуснете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да се спрете на тази, която най-добре отговора на вашите потребности и желания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта