Мисията „Преместване в нов дом“. 4 съвета откъде да започнете

Публикувано на 18/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 18/11/2020 | Видяно 1 865 пъти

Процесът по преместване в нов дом е достатъчно стресиращ. Налага се да свикнете с новата обстановка, да я превърнете в уютно място, да се запознаете със съседите (които не винаги са гостоприемни и ви очакват с отворени обятия). И освен всичко това ще ви се наложи да декорирате мястото по максимално най-добрият начин.

В повечето случаи самото преместване може толкова да изпили нервите ви, че напълно да забравите за онези малки детайли, които имат способността да улеснят целия процес. Точно заради това тук сме ви приготвили 4 съвета, които е добре да не пропускате, когато се местите в ново жилище. С тяхна помощ съвсем скоро ще може да наречете мястото „дом“.


Отървете се от ненужни вещи

Със сигурност, когато започнете да опаковате багажа си, ще забележите, че сте притежатели на предмети, които не са използвани от поне няколко години. Убедени ли сте наистина, че всички тези неща, които старателно са събирали прах ще са ви нужни в новия дом? Освен че вземат място, те ще ви струват време и пари. Защото колкото и малък да е размерът им все пак ще трябва някак си да ги опаковате, да ги съхраните в някой кашон и да платите за тяхното транспортиране до новото място.

Решението: Забравете за всички ненужни вещи, които нямат особена стойност за вас. Сега е моментът да се отървете от всички неща, които не са ви нужни. Те нито ще влязат в употреба в новия дом, нито ще ви липсват особено много (щом толкова време не сте се сещали за тяхното съществуване).

Вижте още: Идеи за подарък за нов дом


Проблемът с мебелите

Голям проблем се оказва преместването на мебелите. И дори самият процес не е толкова сложен, колкото фактът, че старите мебели не са подходящи за новото място. Или няма да  отговорят на цветовата гама, или няма да са в подходящи размери. Вместо с лека ръка да се отървете от тях, помислете какво може да направите.

Решението: Най-лесно е да ги подарите на приятели  и познати и да купите нови. Но за да имате и финансова изгода за новата покупка, помислете дали да не ги пуснете в продажба. Имате достатъчно широк избор за онлайн магазини, където все някой ще хареса дивана или леглото ви. Така ще може да си помогнете и за купуване на новите мебели за бъдещия ви дом. И не забравяйте при следващ избор да внимавате за следните неща:

  • Залагайте на по-неутрални цветове за мека мебел – така при евентуално следващо преместване мебелите по-лесно ще се впишат в интериора.
  • Избирайте модулни системи за мебели – по този начин мебелите по-лесно ще се транспортират.


„Не искам да си тръгвам от стария дом“

Толкова много харесвате стария си дом, че не искате да го напускате. В него има спомени, хубави и лоши моменти, които са просмукани дори в стените. Това е огромен проблем, свързан с емоционалното и душевно състояние. И как по-лесно може да се справите с него?

Решението: Въпреки носталгията, не се отказвайте от преместването в новия дом… а го превърнете в малко копие на стария. Внесете декоративни елементи, които обожавате, заложете на идентични интериорни стилове. Но не го правете напълно еднакъв със стария, а го превърнете в негова по-добра версия. Така съвсем скоро ще забравите за носталгията и ще се чувствате повече от комфортно в пределите на новия дом.


Не отлагайте подредбата на нещата в новия дом!

Нека бъдем честни – ако изпуснем момента с подреждането и декорирането на новия дом, той може да се проточи мнооого дълго време. Винаги може да намерим причина за отлагане. И така 2 години след преместването ви, в хола или под спалнята все още да стоят неразопаковани кашони от стария ви дом.

Решението: Подреждането на вещите и декорирането на дома трябва да се случи веднага! Не намирайте причини да отлагате нещата, ако не искате да се проточат във времето. Разопаковайте всички вещи в момента, когато вече има къде да ги приберете. Да, бъдете готови, че ще ви отнеме известно време, но пък за сметка на това няма в продължение на месеци да се чудите къде ви е любимата свещ или книга (които търпеливо ви чакат в онзи кашон някъде над гардероба).

Със сигурност всяко нова начало е съпроводено от много хубави неща. Така че не позволявайте на първоначалния стрес да ви отнеме ентусиазма и положителните емоции. Въоръжете се с търпение, упоритост и постоянство и съвсем скоро щастието ще дойде и в новия ви дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта