Функционално обзавеждане на малко жилище – мисията възможна

Публикувано на 27/11/2019 от Радина | Последна редакция на 27/11/2019 | Видяно 3 652 пъти

Пред вас стои тежката задача да обзаведете малък дом? Навярно трудно можете да си представите как това би се случило, но имаме добри новини – задачата не е чак толкова сложна и е напълно осъществима. Представяме ви няколко идеи, чрез които можете да направите жилището си функционално, уютно и изпълнено с хармония. Тайната се крие в добре организираното пространство и пълноценното използване на всеки един квадратен метър. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас.


Силата на цветовете

Преди да започнете да обзавеждате жилището си несъмнено първото нещо, за което ще трябва да помислите, е изборът на цвят за стените и таваните. Възможно е да имате съмнения към какви цветове и нюанси да се насочите, кое ще бъде по-подходящо за дома ви и желаната атмосфера, която искате да създадете.

  • Препоръчваме ви основният цвят за проектирането на повърхностите да бъде колкото е възможно по-лек.
  • Можете да експериментирате с бяло или нежни тонове. Те са най-подходящи за маломерни жилища, защото визуално разширява пространството и създава една желана хармония. Ние се стремим точно към това, нали?


В света на огледалата

Знаем, че стъклените и прозрачни повърхности осигуряват усещане за разширяване на пространството. В този смисъл и огледалата в дома ви ще създадат същия ефект. Ефект, който освен в помощ на визуалния простор, ще бъде и плюс за дамите, които с типичната си суета, имат желание да се оглеждат непрекъснато.

  • Гардеробите или вратите с огледални панели са избор на мнозина, които се опитват да създадат повече пространство.
  • Класически вариант за огледало в хола пък е поставянето му над дивана. Това прави интериора хармоничен, огледалото не се набива на очи и деликатно се вписва в дизайна.
  • Можете да поставите и огледалото в ниша, като по този начин ще се отразява светлината от прозореца или от лампите. Така се създава усещане за допълнително осветление и простор, както и за дълбочина на помещението.

Вижте още: Огледалце, огледалце, искам по-просторен дом!


Остров в кухнята

Най-вероятно сте чували за така популярните напоследък кухненски острови? Често те биват използвани за допълнителни визуални елементи в големи пространства. За малките кухни обаче, в които няма достатъчно място за маса със столове или бар, вършат също чудесна работа. Те могат да съчетаят в себе си няколко функции:

  • Съвсем спокойно можем да се храним на тях или да ги използваме като помощно пространство в домакинските задължения. Всяка една домакиня знае, че пространство в кухнята винаги липсва.
  • Освен всичко това можем да се възползваме от тях и по друг начин – удобно е в шкафовете или нишите им да съхраняваме различни вещи, продукти или уреди, които са ни необходими.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров


Нямате място за книги?

Обичате да четете в свободното си време? Имате огромно количество книги, за чието съхранение обаче пространство липсва? Това често пъти се оказва проблем, а сме сигурни, че не си представяте да приберете книгите в кашони и да ги изпратите за зимен сън на тавана.

  • Добрата новина е, че ситуацията може да се реши лесно - използвайте рафтове, разположени точно над рамката на вратата или встрани на нея.
  • Това е пространството, което най-вероятно стои празно и това е чудесна възможност да откриете неговата практичност.
  • Някой би казал, че стилът на подобни рафтове не е актуално, но според последните тенденции такова разположение на рафтовете е доста модерно. 


Да спим нависоко

Сигурно се сещате за леглото, описано от Ханс Кристиан Андерсен в „Принцесата и граховото зърно“? Точно тя вдъхновява една прекрасна идея, която ви предлагаме.

  • Вместо височината на леглото да се постига чрез много на брой матраци, както е в приказката, в реалния живот можете да заложите на много на брой шкафове.
  • Все по-често срещани са леглата, които се произвеждат с контейнери за съхранение под тях. И има защо -  всеки един шкаф под леглото ще бъде много полезен за съхраняване на вещи, за които нямате необходимото място – дрехи, спално бельо, а защо не и различни предмети, нужни в бита?
  • Заложете на два- три реда шкафове, ако обичате да спите по-близо до звездите.


Заложете на мебели по поръчка

Със сигурност най-доброто решение за избора на мебели в малкия ви дом, е опцията мебели по поръчка. Освен че ще паснат точно на размерите, с които разполагате, ще бъдат и уникални сами по себе си.

  • Те са създадени специално по ваш модел, така че ще бъдат истинско олицетворение на същността ви. 
  • Освен това ще паснат чудесно на интериора в дома ви, ако наистина съумеете да направите добър избор и правилна комбинация.
  • С тяхна помощ може да се възползвате от всяко едно ъгълче или ниша в дома ви и да използвате пълния им потенциал.

Всяко малко жилище може да се трансформира в стилен и красив дом. Стига да имате идеи, желание и въображение - мисията ви няма да е невъзможна! Ако обмисляте обзавеждане на малко жилище, но се питате по какъв начин да подходите, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те несъмнено ще ви дадат правилните насоки. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. може да ги сравните, да видите мнения на предишни клиенти и да вземете най-подходящото за вас решение. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта