Естествени ароматизатори, чрез които домът ви да мирише невероятно

Публикувано на 30/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 2 331 пъти

Никой не обича да влезе в жилище, което мирише лошо, на животни или всичко друго, за което се сещате и има неприятен аромат. Много от продуктите, които се предлагат по магазините причиняват огромна вреда на природата и заобикалящата ни среда. Също така повечето от тях са вредни и за здравето. Ние ще ви представим няколко идеи, които можете да изпълните сами и да внесете уникален аромат в дома си.

В чести случаи лошата миризма в дома е в следствие на проблеми с водопровода или мухъл по стените. Ако смятате, че тези са причинителите за неприятна миризма в дома ви, обърнете се към ВиК специалистите и строителите с богат опит, регистрирани в сайта на MaistorPlus. 


Помандър

Помандър – идва от френски и означава „ябълка от кехлибар“. От 18. век насам представата ни за сезонните ароматизирани топки е за благоуханни декоративни портокали или грейпфрути, аранжирани с карамфил на зърна в различни форми и оваляни в микс от канела, бахар, индийско орехче и смлян карамфил.

  • За да направите сами вашия помандър ще ви бъдат необходими – портокал, карамфил, канела.
  • Забийте ги в плода, както е показано на изображението горе.
  • Ако сте от по-креативните, аранжирайте подправките в различни фигури.
  • За около седмица или повече, домът ви ще мирише невероятно!

Вижте още: Есенни листа – разнообразете с тях интериора в жилището си


Домашно потпури

Думата "потпури" идва от френски и в буквален превод означава „гнило гърне“, както французите наричат испанската задушена яхния от различни съставки. Потпури също се използва, и за да обедини откъси от едно или повече музикални произведения. Думата се употребява също и за смеските от изсушени цветя, билки, плодове, които служат за украса и ароматизиране на гардероба или дома ви.

  • За да направите домашно потпури ще ви бъдат необходими борови шишарки, клечки и жълъди, сушени цвета, пръчици канела.
  • След това вземете портокал, лимон или лайм. Нарежете ги на кръгчета и ги поставете в микровълновата докато изсъхнат.
  • Комбинирайте изсъхналите плодове с декоративни елементи, събрани от природата, ако харесвате и етерични масла, капнете няколко капки.
  • Ето, вече сте готови! Сега освен, че домът ви ще ухае приятно, ще имате и красива декорация.


С аромат на плодове...

Имате два варианта да постигнете свежо ухание в дома си с помощта на плодове. Кой ще изберете зависи изцяло от вас и натовареността ви.

  • Спомнете си за аромата, който се разнася в дома ви, когато си приготвяте домашен билков чай. Е, добавете лимони, портокали, пръчки канела, анасон в тенджера с вода и ги сварете. Ябълките също могат да бъдат чудесен естествен ароматизатор. При варенето домът ви ще се изпълни с невероятен аромат. Парата, отделяща се при варенето ще освежи домашната атмосфера.
  • По лесният начин е просто да обелите някакъв плод (лимон, мандарини, ябълка, портокал) и да ги оставите на топло място. Върху радиатор е идеално. Бъдете обаче внимателни и не оставяйте корите без надзор. 

При нужда от по-голяма промяна на интериора в дома ви, не се колебайте да се обърнете към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus.  Първата стъпка към промяната на дома ви е да заявите напълно безплатно своя проект. Следващата стъпка е да изберете между изпратените оферти. След изпълнението на проекта, дайте своята оценка в сайта и помогнете на други наши читатели в избора на истински професионалист! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта