Няколко хитринки при съжителство с домашен любимец

Публикувано на 30/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 13/11/2019 | Видяно 1 236 пъти

Ако вече сте намерили вашия пухкав приятел или обмисляте да се сдобиете с такъв, сега е моментът да ви дадем няколко съвета за по-доброто ви съжителство. Да делите пространство с домашен любимец понякога допринася някои неудобства. Позволявате ли им да спят на дивана? Котката ви драска ли по новите тапети?

При отглеждането на домашен любимец има няколко прости правила за дома. Като започнем от подовите настилки, стените и мебелите. За да промените дома си и да бъде по-подходящ за домашния ви любимец, обърнете се към професионалистите, които могат да ви съдействат в трансформацията.


Създайте специално място за домашния си любимец

Създаването на малко кътче за домашния любимец ще се отрази много добре върху неговото поведение. А и върху вашите нерви. По този начин малкият ви приятел ще има свое място, където да прекарва голяма част от времето. Разбира се, за тази цел ще трябва да положите известни усилия и малко превъзпитаване. 

  • Aко сте се спрели на котка е хубаво да ѝ осигурите поне няколко места, на които да драска с нокти. Също така със сигурност сте виждали от онези къщички на няколко етажа. Те са добър вариант, тъй като могат да се катерят на тях, а също разполагат и с място за драскане на нокти. Поставете я в някой ъгъл, където котката ви ще се забавлява.
  • Ако пък изборът ви е куче, закупете му специална постелка, на която да спи. Ако от малко го научите на това, ще си спестите космите в леглото. В случай че нямате нищо против да спите заедно, с постелката ще осигурите на пухкавия си приятел място, ако иска да се усамоти.

Вижте още: Как мебелите у дома се превръщат в къщичка за любимото ни куче


Добавете кучешка вратичка

Ако живеете в къща, помислете за инсталирането на кучешка вратичка. Така кучето ви може да излиза на двора, когато има нужда, дори да не сте си вкъщи. С повече пространство, което осигурявате на домашния си любимец, няма да се чувствате виновни, когато сте на работа през целия ден. А и така определено домът ви ще е по-чист и домашният ви любимец ще е по-щастлив. Оставете играчки на двора, така може да си играе и да се забавлява, когато е сам. 

Ако пък имате котка, можете да държите котешката ѝ тоалетна навън. 


Закупете гумени ръкавици

Едно от най-неприятните занимания при съжителството с домашен любимец е събирането на козина, но има няколко прости решения на това.

  • Когато ви се наложи да изчистите козината, намокрете ръкавиците и просто прокарайте ръка през проблемните зони. Гумените ръкавици в комбинация с вода създават лепкав ефект и така ще е много по-лесно да почистите дребните косъмчета. В магазините се предлагат и ръкавици с оребрена част, с която почистването на козината ще бъде още по-лесно. 
  • Намокрете ръкавицата и я прокарайте през козината на домашния ви любимец, така ще предотвратите падането на голяма част козина на пода.

Вижте още: Как да изчистите целия си дом за час?


Обособете ъгъл за игра

Важно е да имате достатъчно играчки, с които да държите домашния си любимец заинтригуван, дори да сте извън дома си. По този начин е по-вероятно да избегнете нагризаните мебели, разхвърлян дунапрен или прегризаните кабели. Вземете кош и съберете играчките вътре, по този начин домът ви ще бъде подреден.

При реорганизация на жилището ви с цел да бъде по-приятно за вашия домашен любимец, професионалистите в сайта на MaistorPlus могат да ви бъдат полезни. Обяснете каква е вашата идея. Може напълно безплатна да направите заявка за проект. След като получите офертите, разгледайте ги и изберете най-благоприятния за вашите потребности! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта