Как мебелите у дома се превръщат в къщичка за любимото ни куче

Публикувано на 14/07/2018 от Михаела Генчева | Последна редакция на 28/02/2019 | Видяно 2 900 пъти

Домът е много по-забавен и приветлив, когато го споделяме с домашен любимец. Неописуемо е усещането безусловно обичащото същество да ни посрещне на вратата с неподправена радост. Редно е да му се отблагодарим за безценните емоции, с които ни дарява, като му помогне; да си има уютно местенце, специално пригодено за него.

В случай че живеем в къща с двор, решението за кучешка колибка е очевидно. Ако обаче жилището е апартамент, често пренебрегваме идеята за личен кът на любимото си кученце, оправдавайки се с липса на достатъчно място. Добрата новина е, че варианти съществуват и те са достатъчно ефективни и спестяващи пространството ни. В настоящата публикация ще проследим как можем да превърнем мебелите вкъщи в домашни покои за четирикракия обитател. Не забравяйте, че за идеите, които си харесате, можете да се доверите на препоръчаните мебелисти, регистрирани в нашата платформа.   


Превърнете холната маса в лична къщичка за кучето си

Ако сте от хората, които обичат функционалността, със сигурност имайте едно на ум при следващия избор на холна масичка. Има безброй варианти и модели, които можете да купите, а защо не и сами да си ги направите. Представили сме два варианта, които ще ви очароват със своята простота и същевременно елегантна визия.

  • При първия имаме малка и семпла холна масичка в бежов цвят. Виждаме как нишата, която се е образувала под масата, се е превърнала в уютна къщичка за куче. Единственото, което трябва да добавите от ваша страна е мека постелка или одеалце, за да може вашият любимец да се чувства комфортно.
  • Второто предложение е за красива дървена маса, която ще пасне на всеки дом или градина. Дървото, като естествен материал, внася много уют и усещане за близост с природата. Свободното пространство под плота позволява съхраняване на всякакви неща – от възглавници и списания, до детски играчки и домашни чехли. Но ако се вложи малко креативност и въображение, може да се превърне в чудесна бърлога за четириногия ни приятел.

Вижте още: 6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството


Подлакътникът на дивана приютява домашния любимец

Продължаваме с предложенията за функционални мебели за домашни любимци с този изключително сполучлив диван. Фокусът при него несъмнено са подлакътниците, които обичайно са много удобна част от всеки модул. Има такива, под които са скрити ракли или предлагат допълнително удобство заради възможността да бъдат отделени.

Подлакътникът на този диван на пръв поглед не се откроява със сложност и уникалност. Кухината, която се е образувала, е подходяща за подреждане на книги и списания, които винаги да са под ръка, когато лежим на дивана. Тук обаче употребата е доста практична и елегантна. С добавянето на малка възглавница се получава прекрасно място, където вашият любимец може да си почива на спокойствие. Така, освен че спестяваме място и правим дома си по-интересен, даваме сигурност и комфорт на кучето си, което е доволно, че може винаги да е до нас.

 


Малките кученца превземат нощните шкафчета

Следващият пример идва с тези две симпатични нощни шкафчета, които могат да се превърнат в акцента на стаята. Те бързо и лесно влизат в ролята на убежище за малки кученца, като за целта са нужни само няколко лесни за изпълнение стъпки:

  • Всичко, което е нужно, е да освободите пространство в долната част на спалните си шкафчета. 
  • За тази цел демонтирайте вратичката и пантите, в случай че вашата мебел разполага с такива.
  • Ако пък оригиналната изработка е с отворена ниша, без врати, директно преминавате към финалната част. 
  • Остава ви само да поставите една мека пъстра възглавничка, върху която любимецът ви доволно да си почива.


Кучешко царство, побрано в шкаф

Последното предложение идва с тези преобразени шкафове. Преди ремонтните дейности, те са се е затваряло с вратички, които сега са премахнати. В освободилите се пространства сега са поставени меки постелки, които ги превръщат в удобни легла. Като допълнителни екстри отстрани са сложени обикновени дръжки, на които да се закачат аксесоарите и каишката на кучето.

Преобразявайки мебелите, те не губят нормалната си ежедневна функция. Шкафът продължава да съхранява вещите ни, нощното шкафче или масата изпълняват първоначалната си мисия. С малко въображение и идеи обаче можем да съобразим и изберем най-подходящото разпределение според нуждите си и да се сдобием с уникална и практична вещ.

Ако не ви липсват планове за обзавеждането, но нямате уменията за реализирането им, потърсете доказани специалисти по изработване на мебели сред регистрираните в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно, сравнете оферти, разгледайте рейтинга и отзивите от клиенти на отзовалите се изпълнители и преценете с кого да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
12 извършени проекта