Как да омилостивим съседите, когато правим ремонт?

Публикувано на 02/08/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 3 372 пъти

Не е истинско лято, ако отнякъде не чувате шума на къртач. Някой съсед не е решил да поправя покрива си и реже дъски от сутрин до вечер. През прозореца ви не долита аромат на току що нанесен латекс. Или пък по коридора ви постоянно не се появяват непознати лица, в работни гащеризони и покрити с прах, навярно майсторите на тези от третия етаж. Наред с плажа, всяко лято е съпроводено и от ремонти. Ако пък случайно имате късмет и около вас е пълна скука и тишина, то тогава пък се питате къде са тези хора и дали всичко е наред. Истинска лятна идилия.

И все пак, в случай че това минорно положение ви изнервя и някак си ви кара да се чувствате неестествено (ако изобщо е възможно), то може точно вие да отнемете спокойствието на всички свои съседи. За да получите професионална помощ, винаги може да се обърнете към доказаните професионалисти в къртенето или ремонта на покриви, които са регистрирани при нас. За да омилостивите обаче съседите си и да ги накарате да не ви се сърдят много за причинения шум ще трябва напълно да разчитате на себе си и своята изобретателност. А ето какви малки трикове може да използвате, за да изчистете гузната си съвест и да си спестите ядосаните погледи и непрестанни забележки. Нека да е лято!


Предварително предупреждение

Не че това ще ви спаси от кофти съседа, който винаги е в лошо настроение и чака удобен момент да мрънка за нещо (това нещо в следващите седмици ще бъдете точно вие), но все пак ще направи добро впечатление на всички останали. В писмена форма на видно място може да залепите леко шеговит текст, с който ясно да дадете заявка, че в следващите дни (седмици… години) вие ще разбивате и ще тресете цялата кооперация. Подгответе комшиите за своята лятна порция ремонтни атаки, за да може и те да знаят в какво ще бъдат забъркани.

Вижте още: Как да свържем абсорбатора, за да не пречи на съседите


Вкусната храна оправя лошото настроение

Сигурни сме в едно - и любовта на съседа минава през стомаха. Дори един шоколадов бонбон може да накара всеки човек да преглътне целодневния неприятен шум. Може да оставите кутия, пълна с какаова наслада в общата част на коридора с извинително послание. Не е гаранция, че ще бъдат изядени, но със сигурност ще направите добро впечатление и всички ще бъдат една идея по-снизходителни към вас. На по-близките съседи може да обходите апартаментите им с поднос с вкусна баница и да ги помолите да ви простят дискомфорта, който ще им причините. Ако пък не сте някакви запалени кулинари и готвенето не ви е голяма сила, то винаги може да вземете нещо готово, което ще омилостиви всеки човек.


Информационно събрание

Направете събрание и заявете какви са вашите планове. Дори може да споделите, че вероятно ще има дискретен шум в часове около обяд. В повечето случаи като го кажете директно, никой няма отровено да ви се възпротиви. А и всички знаем, че много често майсторите са на работа и е почти непосилно за тях да спрат всякакви действия дори и в обедните часове. Разбира се никога не сте застраховани, че някой явно няма да се опълчи на вашите намерения, но все пак колкото и да с цупят няма как да ви спрат да правите ремонт в своя дом. Затова по-добре и те да знаят какво ги чака, вместо да гадаят в кой апартамент се чупят плочки.

Вижте още: Обновяване на партерен етаж на жилищна сграда в София


Усмихвайте се

Когато, където и който да видите в общите части бъдете въоръжени с ослепителна усмивка. По този начин ще покажете, че сте дружелюбно настроени, а и ще може да си спестите някоя кавга. Естествено, ако някой си е вкиснат по природа и скандалът му е в кръвта, то тогава и на челна стойка да застанете, пак няма да успеете да разнежите коравото му сърце. Но все пак няма да ви коства нищо, ако опитате (за усмивката говорим, не за челната стойка, която може да ви докара някоя контузия).


Не влизайте в кавги и спорове

Когато правите ремонт, сте изключително уязвими. Още повече, ако ще се проточи известно време. Затова не се ядосвайте, ако някой реши да си набави дневната доза бърз скандал с вас. Извинете се, разкажете как стоят нещата, дайте ориентировъчен срок колко още ще отнеме и не повишавайте тон. Все някога къртач ще забие и от неговия апартамент... И тогава... Ще имате възможността да се наслаждавате да опитите му да омилостиви вас...


Предложете помощта си

Леля Пенка изхвърля овехтелия си фотьойл? Чудесно, притечете се на помощ. Съседът Краси си е купил нова пералня? Бързо отивайте да помагате да я качите. Подобни ситуации няма как да не спечелят доверието и уважението на вашите съседи. Мислете в перспектива. Колкото по-отзивчиви сте, толкова повече ще получавате същото отношение и от отсрещната страна. И когато бормашината влезе в пълна бойна готовност, колкото и да им е неприятно, сърце няма да им даде да ви мрънкат за шума.


Бъдете социални

Спирайте се, говорете си със съседите, интересувайте се как са. Показването на лично отношение към тях ще ви осигури място в отбора на „симпатичните комшии“. Веднъж влезете ли там, дори силният шум не може да ви изкара. Никой не обича вечно сърдите хора, които са си забравили усмивката в химическото всеки ден. Бъдете отзивчиви и приказливи. И никой не ви кара да ставате приятели. Просто животът е по-лесен, когато се разбираш със съседите.

Ако сте на лятна вълна (т.е предстои ви ремонт, не море), то в такъв случай задължително ще се сблъскате със съседско недоволство. Спестете си тези нерви. И без това ще имате достатъчно около вземането на правилни решения за перфектния ремонт. В случай, че имате нужда от съдействие, нашите доказани специалисти ще ви помогнат. При нас ще намерите професионално къртене, електро услуги, ВиК услуги и всичко, от което имате нужда. Още сега може да направите безплатна заявка по вашия проект. В отговор ще получите оферти, които може да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас. Сигурни сме, че вече обмисляте каква баница да направите, за да си ремонтирате на воля, без да гледате киселите физиономии и обвинителни погледи на съседите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта