Хитри трикове да не губите ключовете си

Публикувано на 30/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 27/06/2019 | Видяно 1 601 пъти

Научете днес как да спрете да губите ключовете си и къде да ги оставяте в дома си. Със сигурност, всеки човек поне един път през живота си е губил връзката с ключовете си. Доста неприятно е и опасно за сигурността на жилището. 

Ситуация първа. Представете си тъмна нощ, нямате батерия на смартфона, бързате да се приберете и хоп, ключето от дома, заедно с цялата връзка го няма. Тотален кошмар.

Ситуация втора. Домашният любимец е в жилището и жалко надава звуци от глад, а вие си търсите ключа, а той незнайно как е потънал вдън земя. Време е да извикате майстор-ключар, какъвто лесно можете да изберете сред регистрирани в нашия сайт изпълнители. 


Езотерика, магии и ключове

Едва ли сте наясно, че езотериците смятат ключовете за мощна магическа вещ. Те служат като посредник между човека и вратата, която се отваря. Става дума за особените портали на времето. По тази причина хората са създали толкова много суеверия, свързани с ключа, но пък от практическа гледна точка – винаги има и майстори, които могат да сменят ключалката.

  • Едно старинно поверие гласи, че ако намериш стар и красив ключ, това е много добър знак. Той обещава позитивни промени в живота. Такъв ключ може да стане амулет на жилището и да се закачи на почетно място в антрето или хола.
  • Друго суеверие отчита за много добър знак загубата на ключ. Това означава, че скоро ще приключат всички стари проблеми.


Какво да направим, ако загубим ключа си?

Трябва да се грижите за ключовете: не ги оставяйте небрежно на случайни места и се опитайте да не ги губите.

Да останете без ключ за апартамента - това е голямо неудобство.

Чисто от практическа гледна точка, специалистите по сигурност препоръчват да си смените ключалката. Слагайки нова брава, човек наистина защитава дома си надеждно. Разбира се, че може да се направи опит да се потърси тази загубена вещ, която, нека да подчертаем, може и да е открадната умишлено.

Понякога забравяме къде си оставяме нещата

Защо понякога може да не се сетим къде е ключът ни? Става дума за проблеми с краткосрочната памет. Човек, когато бърза и е стресиран, буквално забравя къде си е оставил нещата преди 5 минути. Хората непрекъснато забравят и губят нещо: някои са по-организирани и им се случва само от време на време, а други почти всеки ден имат проблеми с краткосрочната памет. Във всеки случай, бъдете внимателни. Липсата на ключа може да означава и кражба.


Как да не губим ключовете си?

Всичко е въпрос на добра организация. Ето няколко хитри трика, които наистина вършат добра работа да не си губите ключовете.

  • Организирайте си специално място за тяхното съхранение в антрето на своя дом. Това може да бъде специална магнитна дъска или фигурка, на която ключовете просто се залепят, оригинална поставка или купичка от керамика, която стои на малко шкафче. Ключовете трябва да имат своето място, тогава всичко ще е в ред.
  • Винаги имайте 2-3 готови комплекта с ключове. Така ще има възможност да не тичате веднага до ключаря.
  • Изберете си подходящ ключодържател. Той трябва или да е по-голям, за предпочитане метален или да е електронен, за да си намирате лесно връзката с ключетата за дома, гаража, вилата… Някои модерни ключодържатели реагират само на едно подсвирване с уста. В същото време същите имат един недостатък – трябва да им се сменя периодично батерията, в противен случай са напълно безполезни.

Прочетете още: Оригинални декорации за саксии


Повикайте майстор

Важно е да се грижите за сигурността на дома си и при проблеми с ключалката, незабавно да се свържете със специалистите по ключарски услуги, регистрирани в сайта на MaistorPlus. Независимо от това дали живеете в апартамент или къща, следете за състоянието на входната врата. Хубаво е периодично да се прави профилактика на ключалките и бравите в дома.

Това може да спести доста неприятни моменти. Направете заявка напълно безплатно, сравнете оферти и изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта