Разумно купуване на подаръци

Публикувано на 27/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 06/12/2018 | Видяно 1 665 пъти

С наближаването на красивите коледни празници, вероятно сред първите мисли, които се въртят в главата на всеки от нас, е закупуването на подаръци за близките. С течение на годините тази задача се превръща от приятна и забавна във все по-трудоемка и изнервяща. Хората се блъскат по моловете по време на намаления, често всички решаваме да търсим подходящи подаръци в последния момент, което води до куп излишни нерви и вероятно неправилно похарчени пари. В следващите редове ще ви дадем няколко практични съвета за това как да подходите разумно при закупуването на подаръци за близките хора. Не забравяйте, че периодът от настъпването на есента до началото на зимата е перфектният момент да си подарите нова дограма, затова - открийте добри специалисти, които да изпълнят тази задача, докато все още имате време.


Научете децата да оценяват малките жестове

Често малчуганите у дома са сред най-взискателните получатели на подаръци. Изключително важно е да научите децата си да оценяват труда на възрастните, а наред с това и да се радват на малки жестове и не прекалено скъпи подаръци. В днешни дни, по обща статистика, средностатистическият родител отделя близо 100 лв. за подарък само на детето у дома. Истината е, че с бюджет до 50 лв. бихте могли да откриете страхотни находки за мъниците си и те да останат доволни и щастливи, а вие удовлетворени от разумно похарчените пари. Важно е малчуганите да осъзнаят, че парите се изкарват с много труд и дори малките дарове са ценни и значими за цялото семейство.

Виж още: Страхотни идеи за подаръци за деца на стойност до 25 лв.


Да вложим в общ подарък

Ако живеете с половинката си и ви се струва, че всяка година закупуването на подарък е предизвикателство, ето една полезна идея, която може би ще допадне и на двама ви. Обсъдете заедно от какво има нужда дома ви - нова кафемашина, блендер, мултикуукър, или пък малки неща като тостер, миксер, пасатор, за семейства с по-ограничен бюджет. Подобен уред ще служи на цялото домакинство и по този начин ще можете да обедините пари и да закупуите нещо полезно заедно. Удовлетворението ще е сигурно и никой няма да бъде разочарован с поредния кейс за телефон, чифт чорапи или комплект за къпане.


Как да се възползвате от големите намаления?

Непосредствено преди празниците, и дори още с началото на ноември, големи вериги и малки магазини започват поетапно намаляване на стоки, до настъпването на големи намаления, като черни петъци и кибер понеделници. Възползвайте се максимално от подобни ситуации! Ексклузивните намаления обаче имат и своите недостатъци. Навалицата от желаещи да си закупят някой изгоден продукт е неописуема. В черни петъци често е трудно да се разминавате с хората в някои от големите вериги магазини. За тази цел препоръчваме онлайн пазаруването. То се явява ключов фактор за нетърпеливите сред нас, които обаче искат да се възползват от офертите. Удобството е гарантирано, като много от магазините предлагат връщане и замяна на стоки. Преди да пазарувате обаче - уверете се, че условията на черния петък, или какъвто и да е тип подобно намаление, ви устройват.

Виж още: Няколко страхотни подаръка за нов дом


Ръчно опаковани подаръци с рециклирана хартия

Употребата на рециклирана хартия за опаковането на подаръци е чудесен начин да допринесем за намаляването на отпадъка, с това и за отпечатъка, който оставяме върху планетата си. Друга чудесна опция за изгодни опаковки с автентичен външен вид е употребата на пергаментова хартия - дори тази за печене върши работа. Изберете красиви панделки, с които да завършите визията - било то хартиени, конопени или от цветна прежда, за да се сдобиете с великолепен, минималистично опакован подарък. А ако и домът ви има нужда от красива декорация, доверете се на специалистите по интериорен дизайн, които да помогнат с тази задача. Опишете своя проект в специалната форма за пускане на заявка и го изпратете, за да получите в кратък срок оферти от най-добрите професионалисти в областта. Разгледайте техните профили и оценки от предишни клиенти, за да можете да вземете решение с коя от тях искате да работите!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта