Бар-столове – как да изберем подходящите

Публикувано на 18/09/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 3 975 пъти

Бар-столовете са практичен начин за добавяне на стил, функционалност и спестяване на място в отворени помещения, кухни, дневни и други стаи от дома. Изборът на подходящ бар-стол обаче е предизвикателство, свързано със съобразяването с различни детайли. Цветът е важен критерий и много често най-простите дизайни се оказват най-впечатляващи и функционални. Белите, както и черните столове могат да прибавят доза драматизъм и разнообразие в декора на дома, цветните столове, от своя страна, могат да допринесат за хармонията и уникалната визия на интериора. В какъвто и цвят да ги изберете - едно е сигурно - те са практични, удобни и много функционални. На сайта на MaistorPlus можете да откриете специалисти, които да изработят или изберат за вас най-подходящите бар-столове. 


Бар-столовете в кухнята

Най-често в интериора на дома бар-столовете се използват в кухнята или кухненския бокс. Те са чудесно решение, когато искате да спестите пространство от допълнителна маса или просто да добавите още едно място за хранене. В комбинация с кухненски остров или широк барплот, това се превръща в един функционално оформен ъгъл и доста често – любимо място за всички членове от семейството. Важно е да съобразите стила на столовете, така че да се вписват в интериора. Също така тяхната височина и форма. Височината трябва да е достатъчна, че да може всеки да се настани удобно на плота, така както и на обикновена маса. Формата зависи от личните ви преподчитания и функциите, които ще имат столовете. За работа и допълнително удобство - избирайте такива без облегалки, тъй като заемат по-малко място, а за събиране на семейството за закуска, например, оборудвайте кухнята с комфортни столове с облегалка и мека тапицерия. 

Виж още: Ателие в Копенхаген впечатлява с креативност и щипка рок


Бар-столовете в останалите помещения от дома

Въпреки, че сме свикнали да възприемаме бар-столовете като мебел, характерна най-вече за кухнята, те могат да бъдат безценно допълнение и към други помещения в дома. Благодарение на тях можете да оформите допълнително място за сядане в хола или дневната – комбинирайте ги с красив дървен плот и вече имате импровизиран домашен бар. Гостите ви ще са очаровани, а събиранията ще са по-комфортни и забавни.
Коя жена не си мечтае за красиво оформена масичка за гримове? На същия принцип – висок бар-стол и обикновен дървен плот, но добавяйкикрасиво огледало, можете да оформите място в спалнята, където удобно да се гримирате, оформяте прическата или допълвате аксесоарите си. 


Цветове и комбинации

В най-общи линии - в избора на бар-столове имате два варината – единият е да ги подберете или поръчате в цвят и стил, които да са идентични с останалата част от интериора. По този начин ще постигнете елегантна визия, цялостен и завършен вид на помещението. Вторият вариант е да създадете, чрез тях, цветен акцент, да разчупите вида на стаята, да оформите по някакъв начин отделен кът, който да контрастира на останалите мебели и да привлича вниманието. Която и възможност да изберете – няма да сбъркате с добавянето на бар-столове в обзавеждането на дома – освен разнообразие и функционалност, чрез тях ще постигнете модерен вид, удобство и допълнителна възможност за събиране на хора за разговори, забавление и веселба. 

Не знаете какъв бар-стол да изберете за вашата кухня? Или нямате красив кухненски остров, около който да го поставите? Оставете това на специалистите. На сайта на Maistorplus, напълно безплатно можете да зададете проект за мечтаната промяна и да получите предложения за изпълнението му от специалисти в областта. От вас очакваме само идеите!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта