Перфектните подаръци за здраво бебе и щастливи родители

Публикувано на 17/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 12/02/2018 | Видяно 2 984 пъти

Раждането на нов член за семейството е повод за много радост и усмивки. Това е и прекрасен момент за промяна на интериора на жилището, за да има къде да се настани малкото човече. Както и време, в което да помечтаете в каква среда желаете да расте вашето дете. Ако вече имате изградена представа как точно искате да изглежда неговата стая, как да бъде декорирана, заявете проект безплатно и оставете на някой сръчен майстор да свърши тежката работа вместо вас. 

Що се отнася до подаръците, които да поднесете за новото попълнение в семейството, има много неща, които можете да купите за себе си или за един бъдещ родител. Те улесняват грижите около бебето, пестят време или са важни за здравето на детето. Тук сме ви подготвили много полезни и практични идеи, от които да се възползвате. 


Практичен подарък за здраво дете

В магазините за бебешки и детски стоки е много лесно човек да се обърка, да се захласне по прекрасните играчки, очарователните дрешки и всички странни и понякога непознати неща, които се предлагат. Съвсем малките бебета не се нуждаят от много играчки, а дрешките им омаляват изключително бързо. Но има неща, които могат да бъдат от голяма полза за хората, които се грижат за мъниците. Ето нашите идеи, които да ви помогнат, ориентират и вдъхновят:

  • Нагреватели за шишета и бурканчета. Те са много полезни, температурата им се регулира и няма опасност храната на дете да бъде претоплена. Това спестява време и притеснения на родителите.
  • Стерилизатори. Също са сред удобните и подходящи подаръци. Продават се в две раносвидности – електрически и такива за микровълнова фурна. Добре е да сте наясно кой от двата вида ще е по-полезен за семейството, което сте решили да зарадвате.
  • Уреди за готвене на пара. Наистина удачен уред, ако не сте твърде ограничени бюджетно. Осигуряват здравословна и домашно приготвена храна при захранването на детето, също така спестяват време и усилия на майката. 


Съобразете подаръка с възрастта на детето

Когато избирате подарък за бебе или малко дете, е хубаво същият да бъде съобразен с възрастта му. Малките юнаци и принцеси растат наистина бързо и родителите им ще ви бъдат благодарни, ако ги зарадвате с нещо, което ще е реално използваемо поне за няколко месеца напред:

  • Бебефон. Подходящ подарък, в зависимост от размерите на жилището и разположението му. Той е практичен и осигурява спокойствие на родителите, докато бебето спи или те са в друга стая. Добре е да избирате бебефони с по-голям обхват, и възможност и двете устройства да работят на батерии.
  • Електронна бебешка везна. Всеки загрижен родител иска да знае дали детето му се развива добре и наддава нужните килограми, затова тя е чудесна идея за подарък. Много е прецизна и специално пригодена така, че да следи теглото на детето. 
  • Дигитален термометър под формата на биберон. Може да го изберете в комбинация със споменатата вече електронна везна. Измерването на температурата невинаги е лесна задача, а благодарение на него ще става неусетно и бързо.
  • Овлажнител за въздух. Също е добра идея, особено за студените месеци, когато заради отоплението въздухът е по-сух и може да предизвика алергии.


Подаръци за самото бебе

Ако все пак имате желание да вземете нещо за самото бебе, преценете възрастта му и изберете подарък, който ще е подходящ поне за следващите няколко месеца. Представяме ви няколко идеи: 

  • Музикални въртележки за легло. Те са чудесни за новородени – развиват слуха, зрението и са полезни при заспиване. 
  • Активна гимнастика. Идеална за деца на няколко месеца – тя спомага двигателната дейност и е в помощ, когато малчуганът вече има нужда да се занимава с нещо. Подберете я цветна, красива и интересна, така че да се стимулира детето да я разглежда, пипа и да се опитва да се обръща.
  • Обиколници за кошарка. Те ще предпазят нежната главичка на малкото човече от евентуални удари и наранявания.
  • Меко чувалче за спане. Ще осигури спокоен сън и сладки сънища, без опасност от отвиване.
  • Ергономична раница или слинг. Отличен избор за подарък, който ще се използва още по-дълго. Удобни при разходки или у дома, когато детето трябва да бъде гушкано и носено, а родителите имат нужда от свободна ръка. 

Вижте още: Бебешки легла - цени


Попитайте родителите от какво имат нужда

Избирането на подарък за бебе не е лесна задача. Затова, ако нямате много опит, най-добре се консултирайте с майката и бащата от какво имат нужда, или с друг човек, който да ви даде съвет. Това ще спести дублирането на вещи или пазаруването на ненужни неща. Бъдете краеативни и мислете в перспектива, за да изберете най-доброто, което ще зарадва детето и ще бъде полезно за неговите родители.

Ако пък щастливото събитие е напът или вече се е случило и във вашия дом, заради което последният има нужда от интериорно преобразяване, можете да разчитате на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, бързо и лесно, и скоро ще имате атрактивни оферти, измежду които да изберете най-удачната за вас. Наемате само тогава, когато сте сигурни, че сте открили точния за вас изпълнител. А след реализиране на зададения от вас проект, можете да споделите впечатленията си в платформата. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта