ВиК услуги - цени

Публикувано на 20/07/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2017 | Видяно 22 889 пъти

От изграждането на нова ВиК инсталация до поставянето на нова мивка в банята - често прибягваме до специалисти, предлагащи ВиК услуги, така че да направим дома си по-удобен и приятен. В други случаи навременното откриване на коректен майстор може да ви спести много допълнителни разходи и главоболия, свързани с щетите, които евентуален теч може да причини на вашите съседи или на самите вас. Не отлагайте разрешаването на належащите въпроси, свързани с ВиК инсталацията у дома, като се запознаете с приблизителни цени за различни видове ВиК услуги. Откриването на точен специалист за целта пък вече е по-лесно от всякога с помощта на MaistorPlus! Разгледайте профилите на най-добрите водопроводчици, които ще ви съдействат бързо и лесно да отстраните всеки проблем, свързан с тръбите у дома.


Колко ще ни струва подмяната на тръби в кухнята?

Независимо дали сте в процес на построяване на нова къща или пък наскоро сте закупили старо жилище, което има нужда от основен ремонт, подмяната на тръби у дома често е неизбежна. Тази трудоемка задача изисква намесата на опитен водопроводчик, който е запознат с тънкостите при изграждането на качествена ВиК инсталация. Цените на ВиК услуги от този тип са приблизително следните:

  • Подмяната на тръбите в банята или кухнята ще ви струва около 30-40 лв. за точка.
  • Цените за изграждането на ВиК инсталация варират значително в зависимост от вида на тръбите, разстоянието между приборите и други, като най-често са между 20 и 40 лв. за точка.
  • За смяната на вертикалните щрангове у дома трябва да си подготвите между 100 и 180 лв., докато подмяната на канализационнтие щрангове ще ви струва между 120 - 230 лв.
  • Според специалисти един от най-често предприеманите ВиК ремонти е усвояване на терасата с цел тя да се превърне в практична кухня. Цената за тези ВиК услуги обикновено е между 170 и 250 лв.
  • Запомнете, че цените за изграждането на ВиК инсталация могат да варират в изключително голям диапазон в зависимост от особеностите на обекта, диаметъра на тръбите и техния вид. Посочените цени за ВиК услуги са изцяло ориентировъчни и в определени случаи биха могли да се различават от тези, посочени от майсторите.

Виж още: Вътрешни щори - цени


Намерете коректен майстор за отпушването на тръби у дома

С течение на времето по тръбите могат да се натрупат различни отлагания, които да причинят тяхното запушване. Обикновено първият признак за този проблем във ВиК инсталацията е ниското налягане на водата, затова ако се сблъсквате относително често с подобна ситуация, значи е време да потърсите помощ от професионалист. Цените на тези ВиК услуги варират значително в зависимост от мястото и степента на запушването, но следните суми ще ви ориентират за необходимия бюджет:

  • За отпушване на мивката в кухнята или банята трябва да си подготвите между 30 и 60 лв. Толкова ще ви струва и отпушването на подовия сифон. Отпушването на тоалетната пък струва между 30 и 75 лв.
  • Цените за ВиК услуги, свързани с отпушване на канал в банята или кухнята, обикновено са между 40 и 60 лв.
  • Видеодиагностиката е изключително важна, особено при сериозни запушвания на тръбите. Тя от своя страна струва около 60-70 лв., за откриване на проблема при канализация до 2 метра, и може да достигне цена от 110-150 лв., за цялата канализация.
  • Записът на видеодиагностика най-често струва между 20 и 70 лв., в зависимост от това дали е до 20, 50 или 100 метра.


Примерни цени за спешно отстраняване на течове

Наличието на теч е друг често срещан проблем в българските домакинства. Препоръчваме ви да не чакате съседът да се оплаче от това, че влагата избива и в неговия дом, а спешно да потърсите помощ от специалист, който да установи мястото на теча и да го отстрани. По този начин ще си спестите сериозни последващи разходи и по-сериозни поражения у дома. Цените за тези ВиК услуги по принцип се определят след като се установи причината за проблема, но обикновено варират в следния диапазон:

  • Откриването на т.нар. “скрит” теч най-често струва между 70 и 90 лв.
  • За отстраняването на теч чрез смяна на участък от водопроводната тръба пък трябва да си подготвите между 50 и 100 лв., в зависимост от вида и диаметъра на тръбата, като при ПВЦ тръбите цените са по-високи.
  • В повечето случаи цените за тези ВиК услуги са въпрос на договорка между вас и майстора, поради което коректните специалисти често избягват да посочват конкретна сума, преди да са наясно със спецификата на проблема.

Виж още: Бар столове – цени


Качествен монтаж на мивка, душ или вана

Цялостният ремонт на банята неминуемо включва и монтаж на нова мивка, тоалетна, душ, а често и вана. На този етап можем да си отдъхнем, че по-трудната част от обновяването на помещението вече е към края си, затова не бива да отлагаме и финалните щрихи по завършване на новата баня.

  • Монтажът на мивка в банята струва около 30-40 лв., а поставянето на нов сифон - около 15-25 лв. Монтирането на модерен шкаф към мивката пък ще ви струва допълнителни 25-30 лв.
  • И докато поставянето на душ батерия в банята изисква между 25 и 40 лв., то монтирането на душ кабина може да достигне 70 и дори 130 лв.
  • Монтажът на новата вана обикновено е между 40 и 60 лв., но в отделни случаи може да достигне дори 80 или 130 лв. (за хидромасажна вана). За поставянето на нов смесител или сифон за ваната пък ще са ви необходими около 20-25 лв.
  • За монтаж на тоалетна чиния или казанче си предвидете около 30-40 лв.


Да се погрижим и за свързването на миялната машина в кухнята

Покупката на нов уред за дома несъмнено е повод за празнуване, но и често е съпроводено с допълнителни разходи за свързване на миялната или пералнята към водопроводната инсталация. Предлагаме ви да разгледате тези примерни цени за ВиК услуги, така че да можете по-прецизно да планирате бюджета си:

  • Свързването на пералня или миялна машина при наличие на изводи за водопровод ще ви струва между 30 и 45 лв.
  • Създаването на извод за свързването им ще оскъпи услугата до около 60-70 лв.
  • Демонтирането на стария бойлер в банята пък изисква да си подготвите около 30-40 лв., докато монтажът на новия бойлер ще ви струва средно 50 лв.
  • Поставянето на проточен бойлер обикновено е малко по-евтино - около 30-40 лв.

Цените за ВиК услугите често не са строго фиксирани, тъй като всеки отделен случай изисква различна степен на намеса от страна на специалиста. Ето защо не е изненадващо, че коректните майстори невинаги могат да дадат точна цена преди да се запознаят подробно с възникналия проблем. Ако ви трябва спешна помощ от професионалист за отстраняване на теч или пък изграждане на нова ВиК инсталация, пуснете безплатна заявка в MaistorPlus още сега! До 24 часа ще получите оферти от доказани ВиК специалисти в областта, които могат да ви предложат ВиК услуги с безкомпромисно качество, при това на достъпни цени!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта