Как да изберем подходящ цвят за входната врата

Публикувано на 07/02/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 07/02/2022 | Видяно 2 635 пъти

Когато сменяме входната си врата, най-често мислим за качества като сигурност, защита, качество и добра изолация. Всички те са изключително важни, но външният ѝ вид също не е за пренебрегване. Например, цветът. Все пак, входната врата е лицето на всеки дом и гостите виждат първо нея, след това всичко останало. Разбира се, имате свободата да боядисате входната си врата във всеки цвят, но има няколко съображения, които да ви помогнат да изберете точния нюанс. В тази статия ще ви дадем ценни съвети, за да накарате вашата врата да се открои или да се слее с останалите, да отговори на стила и дизайна в околността или да наруши правилата.

Пребоядисването на стара врата е чудесен начин за нейното освежаване. Следвайте тази правила, за да изберете перфектния цвят за вратата. Ако предпочитате, можете да се обърнете към нашите професионалисти, които ще ви съдействат в изпълнението на задачата.


Придържайте се към класиката

Класическите цветове за врати – кафяво, черно, сиво – доказано устояват на времето. Нищо не пречи обаче, да експериментирате с тъмночервено или тъмносиньо, които също стоят неутрално и не крещят за внимание. Ако имате склонност често да променяте стила си, тези цветове са на ваша страна, тъй като много лесно се адаптират към всеки екстериор. Много хора се притесняват да използват твърде ярки цветове. Ако и вие сте сред тях, просто използвайте по-тъмна гама от избрания цвят, за да намалите силата на неговото въздействие.


Купете подходящата боя

Когато става въпрос за входна врата на къща, е необходимо да се съобразим с въздействието на метеорологичните промени. Ето защо изборът на подходяща боя е толкова важен. Това ще ни помогне да предотвратим изсветляване или отлепяне на боята. Латексните външни бои осигуряват устойчиво на атмосферни влияния покритие. Ако вратата ви е метална, потърсете такава с вградена защита от ръжда. Добре е също така да минете вратата от външната страна с грунд. Обикновено външните врати се предлагат с различни покрития – матови, полугланцови и гланцови. Имайте предвид, че гланцовото покритие е по-неустойчиво на удар и всеки дефект на вратата ще личи. За да скриете недостатъците, по-добре използвайте полугланц.


Съчетайте вратата със стила на вашия дом

Огледайте дома си – неговият стил ще ви помогне в избора на цвят за входната врата. Добър вариант е интериорът да може да бъде прочетен още с екстериора. Естествената среда в дома ви може да послужи като вдъхновение. Разбира се, нищо не ви пречи да нарушите правилата, това ще добави индивидуалност и ще оживи традиционния външен вид на дома ви.


Монохромен стил

Монохромен буквално означава един цвят или една тоналност. Стилът е много популярен и обикновено се прилага на малки по площ пространства както в интериора, така и в екстериора. За да разширите визуално дома си, заложете на схемата на монохромния стил. Ако боядисате освен вратата, и дограмата в същия цвят, ще създадете усещането, че къщата е по-голяма.


Не избирайте боя на закрито

Какво имаме предвид? На закрито, както и на изкуствена светлина, цветовете не са точно тези, които са в действителност. Различните цветове имат свойството да се променят на различно осветление, затова е добре да използвате мостра. Залепете я на входната врата, за да видите как в действителност ще изглежда и дали се вписва в екстериора. Наблюдавайте как се променя цвета през целия ден. Ако се доволни от изгледа при всяка променя на светлината, можете спокойно да закупите боята.

Входната врата не е за пренебрегване. Ако трябва да сравним една къща с тялото на човек, вратата би следвало да отговаря на косата. Знаем колко променя цялостната визия смяната на цвета на косата или прическата. Ако имате нужда от съвет в избора на боя, не се притеснявайте да се свържете с професионалистите на Майстор Плюс.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта