Как да обезопасим дома си, когато детето прохожда?

Публикувано на 19/11/2021 от Ралица Братанова | Последна редакция на 19/11/2021 | Видяно 820 пъти

Един от най-важните моменти за всеки родител, е когато детето му започне да прави първите си стъпки и да изследва света. С това обаче се появяват и новите предизвикателства пред семейството, а именно - как да подредим дома си, така че да осигурим безопасна среда за детето си.

Предлагаме ви няколко идеи, които ще ви осигурят спокойствие, че когато детето ви проходи ще може да изследва дома ви, без да е подложено на риск.

В случай, че имате нужда от помощ при пренареждането на дома, винаги може да се обърнете към професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат да реализирате всяка идея и да направите дома си безопасен.

 


1. Погрижете се за подовите настилки

Плочки, ламинат или мрамор - всички могат да създадат подходящи условия за подхлъзване. Най-добре е да сложите малки килимчета или гумени постелки, които да гарантират сигурността на детето. В детската стая може да използвате специален мек пъзел, който ще изиграе ролята освен на килим, така и на средство за игра.


2. Проверете всяка стая за опасни предмети и обезопасете шкафовете

Първото, което трябва да направите, е да закриете всички контакти. Ако имате и кабели, които висят, сега е моментът да ги покриете с предпазни лайсни. Приберете или вдигнете нависоко всички предмети, които лесно могат да бъдат издърпани или бутнати от детето. 

Храна, почистващи препарати, опасни вещи - всичко, скрито и побрано в шкафовете, представлява риск за най-малкия член на семейството, ако за миг го изпуснете от поглед. Използвайте предпазни щипки, за да обезопасите всяко кътче  у дома.


4. Обърнете внимание на вратите

Ако имате врати, които се заключват сами от вътрешната страна, подгответе резервен ключ или механизъм, с който ще сте сигурни, че ще може да си отворите по всяко време. Така ще сте сигурни, че няма да изпаднете в ситуация, в която вие ще се окажете вън, а детето вътре. 

Вратите вкъщи създават и риск от прищипване. За да предпазите детето си, може да поставите силиконови скоби в горния край на вратите, така че да гарантирате, че няма да се затварят напълно.

Ако идеите, които имате са по-трудни за изпълнение, се допитайте и до експертите в областта на интериорния дизайн, регистрирани в сайта ни. Имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В рамките на часове ще получите няколко оферти и ще можете да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта