Как да боядисате метална входна врата?

Публикувано на 22/08/2022 от Люси Любомирова | Последна редакция на 22/08/2022 | Видяно 3 083 пъти

Боядисването на метална врата е отличен начин да й възвърнем първоначалния облик и да й придадем още по-привлекателен вид.  

Металната входна врата е предпочитана поради по-голямата устойчивост и възможността за лесно поддържане. И въпреки, че не е толкова сложно, все пак боядисването на металната входна врата носи своите предизвикателства. 

За да се получи желаният ефект и да се избегне появата на някои дефекти в покритието, трябва да знаем как правилно да свършим тази работа. 

Освен това, въпреки че металът е здрав материал, той все пак се поддава на влиянието на външните атмосферни условия. Боядисването и полагането на защитен антикорозионен продукт ще защитят Вашата врата за дълго време. 

Ако имате нужда от майстор за боядисването на вратите във Вашия дом, обърнете се към професионалистите от MaistorPlus.


Необходими материали

Съществуват няколко критерия при избора на боя, инструментите за нейното нанасяне и предварителната подготовка. Сега асортимента е в магазините е толкова голям, че трудно човек да се ориентира сам. Ето защо ние подготвихме кратък списък, който ще Ви улесни в тази задача.  

Нещо повече - в сайта на Майстор плюс можете да потърсите и заявите тази и много други услуги. Разгледайте профилите на специалистите и направете своя избор. Лесно е! 

Ако искате да обновите напълно металната входна врата е добре да се снабдите със следните материали предварително: 

  • Боя в желания цвят – има различни видове бои, предназначени за метал. В магазина ще ви помогнат да изберете тази, която отговаря на Вашите критерии. 

  • Грундираща основа; 

  • Продукт за обработване на ръжда – новата боя не прилепва добре върху петна от ръжда; 

  • Валяк и четки за нанасяне на боята и грунда; 

  • Тава за боята; 

  • Телена четка; 

  • Шкурка; 

  • Ръкавици; 


Предварителна подготовка

Предварителната подготовка за боядисването на металната врата включва внимателен оглед на текущото състояние на врата. За да бъде красив новия слой боя и да бъде положен устойчиво, трябва правилно да подготвим повърхността. Необходимо е да преценим как ще отстраним старата боя и дали има поражения от ръжда.

Освен това трябва да решим дали ще я боядисваме на място или ще я свалим от пантите. Понякога процедурата отнема повече от един ден, затова преценете добре дали да я свалите или не. 


Ръководство СТЪПКА по СТЪПКА

Като цяло боядисването на металната врата е лесен процес и не отнема много време, а ефекта от обновяването на входната врата е голям. Следвайте тези стъпки за перфектен краен резултат.

  1. Първо ще трябва да почистите вратата от прах и други замърсявания и да свалите старата боя. В зависимост от сложността на тази операция използвайте подходящо средство – телена четка, шкурка или друг препарат за пълното отстраняване на старата и захабена боя. Целта е дасе постигне идеално гладка и чиста повърхност. 

  1. След като старата боя е отстранена, при необходимост нанесете препарат за отстраняване на ръжда. 

  1. Следваща стъпка е нанасяне на грунда. Той ще заравни повърхността на вратата и ще защити метала. Освен това грунда е и отлична основа за боята.  

  1. Следва нанасянето на боята. Започнете като се стараете първия път да покриете равномерно повърхността с лек слой от боята. Когато приключите оставете да изсъхне според указанията. След това може да нанесете втория слой. Той ще направи цвета по-наситен и интензивен. При нужда може да се нанесе и трети слой. 

  1. Вече може да обърнете вратата и да боядисате другата страна по същия начин  (тази стъпка е приложима в случай, че сте свалили вратата от пантите и я боядисвате хоризонтално). 

Промяната на цвета или само дори освежаването на входната врата може да бъде един доста приятен, бърз и евтин начин за нов визуален елемент в интериора на дома Ви.  

Ако все още имате въпроси по темата, не се колебайте и потърсете професионалист от MaistorPlus, който да ви съдейства бързо и качествено.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта