Ръководство СТЪПКА по СТЪПКА

Последна редакция на 05/05/2024 от Люси Любомирова

Като цяло боядисването на металната врата е лесен процес и не отнема много време, а ефекта от обновяването на входната врата е голям. Следвайте тези стъпки за перфектен краен резултат.

  1. Първо ще трябва да почистите вратата от прах и други замърсявания и да свалите старата боя. В зависимост от сложността на тази операция използвайте подходящо средство – телена четка, шкурка или друг препарат за пълното отстраняване на старата и захабена боя. Целта е дасе постигне идеално гладка и чиста повърхност. 

  1. След като старата боя е отстранена, при необходимост нанесете препарат за отстраняване на ръжда. 

  1. Следваща стъпка е нанасяне на грунда. Той ще заравни повърхността на вратата и ще защити метала. Освен това грунда е и отлична основа за боята.  

  1. Следва нанасянето на боята. Започнете като се стараете първия път да покриете равномерно повърхността с лек слой от боята. Когато приключите оставете да изсъхне според указанията. След това може да нанесете втория слой. Той ще направи цвета по-наситен и интензивен. При нужда може да се нанесе и трети слой. 

  1. Вече може да обърнете вратата и да боядисате другата страна по същия начин  (тази стъпка е приложима в случай, че сте свалили вратата от пантите и я боядисвате хоризонтално). 

Промяната на цвета или само дори освежаването на входната врата може да бъде един доста приятен, бърз и евтин начин за нов визуален елемент в интериора на дома Ви.  

Ако все още имате въпроси по темата, не се колебайте и потърсете професионалист от MaistorPlus, който да ви съдейства бързо и качествено.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Как да боядисате метална входна врата?