Съвременно интериорно решение: баня и спалня в едно

Публикувано на 24/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 10 968 пъти

Задължително се консултирайте със специалист преди да предприемете изграждането на новата баня. Това е особено важно за стари жилища, тъй като особеностите им често не предполагат наличие на баня в спалнята, което от своя страна повишава разходите по осъществяването на проекта. Подходящ професионалист можете да намерите чрез нашата платформа, като направите заявка напълно безплатно.


Плъзгащите се врати са друг удачен вариант

Виж още: 5 съвета за спалня в тъмни цветове

Ако пък сте решени да обособите банята посредством стена, добрата новина е, че винаги можете да я „скриете“ като поставите плъзгащи врати с декорации, които да я отделят от спалнята. Интересен дизайн на цялото помещение ще постигнете, разделяйки банята частично чрез парапет например.


Съвременно интериорно решение: баня и спалня в едно

Задължителна част от много съвременни домове е наличието на отделна баня за всяка спалня. Дали ще можете да си позволите това до голяма степен зависи както от архитектурния план на вашето жилище, така и от финансовата ви възможност, но ако ви е писнало от семейните опашки пред банята всяка сутрин, значи е време за промяна. Изграждането на баня, пряко свързана със спалнята, може да не е най-лесната задача, но с добра идея и упоритост е напълно постижима. Потърсете помощ от специалист, за да си гарантирате качествено изпълнение, като направите безплатна заявка в MaistorPlus.


Какво трябва да знаем преди да обособим баня в спалнята?

Като за начало, обмислете какво планирате да правите с дома си в бъдеще, преди да се впуснете в подобна сериозна инвестиция. Ако възнамерявате да прекарате дълги години в него, тогава тя е оправдана. Но ако смятате да го продавате скоро и смятате, че баня до/в спалнята ще повиши цената му, ще сгрешите, защото не всяко семейство има нужда от подобна „екстра“ в дома си и така ще изгубите потенциални купувачи.

Виж още: Големи идеи за малка спалня


Слейте спалня и баня в едно

Ако сте почитатели на смелите интериорни експерименти, значи е време да слеете спалнята и банята в едно. За постигане на съвършен резултат, необходимо условие е помещението да разполага с много добра вентилация. Това не само означава инсталиране на качествена такава, но и много често проветряване на стаята.


Предвидете отделно помещение за баня в спалнята

Обособяването на банята в отделно помещение в рамките на спалнята може да се осъществи посредством стена или стъклена клетка. Предимството на този вариант е, че той не позволява на влагата да достигне леглото, спалното ви бельо и въобще да навреди на цялата стая. По този начин ще запазите добрия вид и състояние на спалнята си за много по-дълго време.


Вана в спалнята - защо не?

Поставянето на вана в непосредствена близост до леглото е един от най-предпочитаните съвременни варианти, който обаче предполага и доста сериозна инвестиция. Ако все пак решите да заложите именно на него, ви препоръчваме да помислите и за други елементи, които да внесат допълнителен уют на помещението. Сред най-често срещаните идеи е поставянето на камина за по-добро отопление на стаята, инсталирането на ваната в близост до прозореца в комплект с елегантни завеси към него, осветление в меки топли цветове и други.

Виж още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалня


Помислете за изграждането на ефектна стъклена преграда

Отделянето на банята от спалнята с помощта на стъклена клетка ще придаде на помещението елегантност и завършен дизайн. От друга страна, за подобно начинание трябва да разполагате с достатъчно голямо спално помещение, защото правилните пропорции са ключов фактор за функционалността на всяка стая. 


Универсално елегантно пространство

Тази интересна и същевременно луксозна идея със сигурност ще ви мотивира да обзаведете с баня и своята спалня. Не забравяйте обаче, че подобни сложни реконструкции изискват задължителната намеса на специалист, за да предотвратите течове, аварии и съсипване на цялото помещение. Подходящ майстор можете да намерите бързо и лесно, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и без обвързване. Така ще можете да разгледате оферти на различни специалисти, както и да се запознаете с оценките на потребителите за тяхната работа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта