Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй

Публикувано на 09/12/2014 от Мария Колева | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 16 281 пъти

Дневната е помещението, в което си почиваме след дълъг работен ден, общуваме с най-близките си хора и се забавляваме. Ето защо, когато планираме какъв ще бъде неговият интериорен дизайн, е важно да внесем хармония и уют. Именно те ще ни помогнат да си починем максимално и да бъдем още по-енергични и продуктивни след това.

Фън Шуй е популярен стил, който придава баланс и красота в дома ви. С него можете да обзаведете лесно и удобно вашата всекидневна и да създадете неповторима хармония и приятна атмосфера.

Представяме ви няколко Фън Шуй съвета за всекидневната, които обещават да подобрят цялостната обстановка в нея. Лесен за включване в интериора и естетичен, този стил действително подобрява изгледа на вашия дом, без да изисква сериозни ремонти. А ако все пак такива са наложителни във вашия случай и ви е нужна професионална намеса от вътрешни дизайнери, лесно ще ги откриете в MaistorPlus.  


Запълнете пространството с по-малко вещи

Многото предмети натоварват и създават дисбаланс в помещението. Най-добрият начин да започнете да подреждате всекидневната си е да разчистите излишните вещи и да освободите достатъчно пространство.

Оръжия, закачени на стените, обикновено се свързват с отрицателна енергия, така че избягвайте да слагате такива в дневната. Запазете само това, което обичате, и изберете само един стил, в който да декорирате цялото помещение.

Виж още: Интериорен справочник за дневна


Обърнете внимание на разположението на дивана и телевизора

Според Фън Шуй можем да внесем допълнителен уют и хармония в дневната, като обърнем дивана към входната врата на стаята. По този начин допълнително ще отворим пространството пред нас. Също така е добра идея диванът да се сложи възможно най-близо до стената. Тази схема на интериорен дизайн отговаря не само на принципите на Фън Шуй, тя е заложена и от нашите еволюционни инстинкти. Ние винаги искаме да седнем в "положение на власт" и да контролираме всичко, което е около нас.

Добре е фокусът в интериора да бъде далеч от разсейващата електроника. Самото място, където ще поставите телевизора, не е чак толкова важно, колкото как ще го скриете, когато не се използва. Добра идея е да имате отделна стая за гледане на телевизия, а всекидневната да бъде център за социална дейност и общуване с близките хора. Ако няма как да сложите телевизора в друго помещение, можете да го скриете зад плъзгащи се врати или да го покриете с подходящ калъф.

Виж още: Как да преобразите домашната библиотека


Изберете подходящи цветове и стил

Дневните в смели цветове обикновено са рядкост. Ако имате такава в неутрални нюанси, няколко ярки акцента ще направят интериора по-уютен и интересен. Това могат да бъдат декоративни възглавници, вази, сувенири и други. Но не бива да прекалявате.

Според Фън Шуй всекидневната е място на Ин, което означава, че там е най-добре да създадете успокояваща и релаксираща атмосфера.


Не пренебрегвайте осветлението

Осветлението е свързано с притока на енергия в помещението, а това е изключително важно. За всекидневната е най-добре да използвате низ от светлини или полилей с няколко крушки, както и допълнително осветление, за да допринесете за по-светло и по-ярко усещане в стаята! Избягвайте тъмните ъгли и сенки, за да се създаде допълнително визуално пространството и още по-добра осветеност на помещението.

Ето как без големи усилия можете да създадете съвсем нов изглед на стаята. Всички тези съвети ще внесат много хармония и уют във вашата всекидневна! Опитайте! С помощта на MaistorPlus лесно и бързо можете да обновите интериора на вашия дом. Ако планирате ремонт, не се колебайте да потърсите подходящ изпълнител и да сравните оферти от специалисти във вашия район. Можете още сега да заявите проект напълно безплатно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта