ЗА или ПРОТИВ душ кабина за банята

Публикувано на 16/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 13 896 пъти

Варианти има всякакви - големи и малки, ъглови, тип параван, напълно отделени с 4 собствени стени, обли, правоъгълни и т.н. Много от душ кабините имат и специално изградено поддушово корито, но съвременните методи за интериорно и архитектурно строителство вече обновяват технологиите си и подобно корито понякога се смята за дискомфортно и ненужно. Затова са изобретени прагчетата и линейните сифони, които осигуряват по-лесно изграждане и поддръжка.

Виж още: Какво е важно да знаем за реденето на плочките на пода в банята


ЗА или ПРОТИВ душ кабина за банята

Отново ще обходим една от дебатните дискусии във форума "Направи сам", за да ви изложим всички налични аргументи за и против изграждането и използването на душ-кабина в дома. Ще ви запознаем с мнения на хора с практичен опит в областта и ще ви представим основните детайли, на които трябва да обърнете внимание, когато взимате своето решение. Във всеки един момент можете и да се включите в дискусията, за да прочетете още полезни мнения или да изложите своето. А дойде ли моментът да обновявате банята си, разчитайте на професионалистите в областта, за да се радвате на най-добрия и комфортен краен резултат.


Видове душ кабини спрямо нуждите на домакинството

Първото и най-важно е да се съобразите с индивидуалните особености на вашата баня, както и с нуждите, които имат членовете на домакинството ви. Изграждането на непрозрачна душ кабина е идеална за ситуации на едновременно съжителство на много хора, при които невинаги всеки се съобразява да чука на вратата на банята, преди да нахлуе. Уединението в някои случаи е приоритет. Ако обаче банята ви е прекалено малка, поставянето на подобен голям и масивен компонент в нея, излишно би я лишило от въздух, а почистването става безкрайно трудно.


Какви са предимствата при душ кабина в банята?

Във форума голяма част от потребителите споделят приятни емоции от употребата на душ кабина. Ето основните ползи, които се посочват:

  • Първото и основно предимство е контрол над водните капки. Използвайки затворено отделение за къпане, при всички случаи ще намалите значително количеството вода в банята както по пода, така и по стените наоколо.

  • Следващата полза идва с температурата през зимните месеци. Малко помещение като кабината се отоплява в пъти по-бързо и е необходимо само да си нагласите приятна температура на водата - допълнителни източници на топлина не са необходими.

  • Уединението, за което вече ви споменахме, също е безспорно предимство на този тип решение за банята.

Виж още: Как да изберем бойлер за вкъщи?


А защо има и мнения "против" душ кабина в банята?

Всяко хубаво нещо си има и своите недостатъци. Ето най-основните проблеми, с които можете да се сблъскате, ако монтирате душ кабина в банята си:

  • Ограничено пространство. Тук обаче надделяват коментарите в полза на твърдението, че това не е особено голям проблем по време на къпане.

  • Изисква се редовна поддръжка. Хубаво би било след къпане да попивате капките от душ кабината с кърпа, за да не се появи бързо мухъл.

  • И все пак, почистването понякога е трудно. Ако не сте помислили за изграждането на добра вентилационна система и изборът ви е от типа затворена кабина, със сигурност ще имате неприятности и затруднения с почистването.


Заключение при избора на душ кабина за баня

Изграждането на качествена душ кабина и редовната й поддръжка, която в крайна сметка не е чак толкова затормозяваща, със сигурност би могло да ви осигури много комфорт в банята. Необходимо е обаче да се съобразите с размерите на пространството, с което разполагате, също и да потърсите специалист, който да ви осигури правилен подход при избора на кабина и нейния монтаж. Направете безплатна заявка за изпълнение на проект, за да получите конкурентни оферти от водещи специалисти в областта. Разгледайте ги, научете повече за дейностите на всяка от фирмите и вижте оценките от техните клиенти, за да вземете едно добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта