ECO Puzzle комби паваж - дизайн с добавена стойност и "зелена" функционалност

Публикувано на 08/08/2024 от | Последна редакция на 12/08/2024 | Видяно 5 498 пъти

Предлаганият от wienerberger продукт е издръжлив и подобрява климатичния комфорт в градовете.

Запечатани срещу незапечатани повърхности

Големите "урбанизирани повърхности", като пътища, улични и тротоарни мрежи, площади, покривни пространства, паркинги и други влияят върху моделирането на „микроклимата“ в градската среда. Те често предизвикват т. нар. "топлинен остров", където температурата е по-висока спрямо околните райони. Отделно от това, когато водата не се инфилтрира, температурата не се регулира от изпаренията и се запазва висока. Дъждовната вода се насочва към потоци, реки и езера, причинявайки наводнения, намалени подпочвени води и замърсяване.


Решение с модерен еко дизайн на по-високо ниво

За да подпомогне процеса по облекчаване на високите температури в градска среда, екипът на Wienerberger продължава да развива серията ЕКО настилки на бранда Semmelrock. С тях Групата се стреми да подпомогне инвеститори и ландшафтни архитекти в работата им за подобряване на климатичния комфорт в градовете - без компромис с визията на пространствата.


Интегрирано решение за дизайн на зелени площи

При инфилтрирането на водата се осъществява кръговрат, който гарантира по-висок дял на изпаренията и регулиране на температурата. Павираните площи намаляват оттока на дъждовната вода, облекчават канализационната мрежа, запазват подпочвените води и биоразнообразието. Ето защо ECO Puzzle комби паваж e устойчива алтернатива на традиционните асфалтови и бетонни продукти, които запечатват повърхността, и e добра възможност за създаване на зелена инфраструктура. Фугата от 4 см осигурява място за растеж на тревата и възможност за запълване с декоративни камъни, гарантира отвеждането на дъждовната вода към почвата, като така подпомага естествения воден цикъл и допринася за по-здравословен градски климат. ECO Puzzle е много подходящ за отводняване на открити площи, подложени на дъждове и снегове.


Защо да изберете ЕCO Puzzle комби паваж за вашия проект

Основно предимство на ECO Puzzle е възможността за създаване на комбинации и атрактивни растери за различни по размер и функционалност площи, като дебелината от 8 см гарантира и устойчивост на натоварване от леки и тежкотоварни автомобили. Четирите елемента се предлагат в комбиниран формат, който съдържа размерите: 20 x 20 см; 40 x 20 см; 40 x 20 x 16 x 22 см; 25,8 x 20 x 17,5 x 17,9 см. Освен това продуктът се монтира и демонтира лесно - без излишно пробиване или шум, и позволява извършването на експресни ремонти. Това го прави изключително подходящ за паркинги, логистични центрове, подходи към гаражи, паркове, градини и други. ECO Puzzle паважът се комбинира чудесно и с други системи на Semmelrock като SEMDRAIN и REINEO STORM BOX, а не по-малко важно е, че е рециклируем продукт – произведен е от 100% естествени материали.

Устойчивата дизайнерска настилка ECO Puzzle комби паваж може да разгледате в мострената градина на Semmelrock (част от „Винербергер“), като резервирате консултация предварително, ако се нуждаете от такава. Повече информация за продукта може да получите и от представител на фирмата, който при заявено желание от ваша страна може да изготви оферта специално за проекта ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Ivan
Шпакловки, София
27 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта