Саниране на жилището с ROCKWOOL – пожароустойчвост

Публикувано на 21/02/2023 от Anna Stankova | Последна редакция на 09/03/2023 | Видяно 5 667 пъти

Високите сметки за отопление за последната година и нещо накараха много собственици на жилища да търсят решение в изолацията на дома си. В комбинация с плановете на ЕС за подкрепа на санирането на сградите за осигуряване на тяхната енергийна ефективност, намаляване на отделените СО2 емисии и справяне с енергийната бедност в много домакинства, не е чудно, че пазарът на изолации е гореща тема за много специалисти.

Каменната вата е добре познат материал за изолация, който в последните години става все по-популярен както сред крайните потребители и собственици на сгради, така и сред архитектите и дизайнерите, които ги проектират. Причината се крие не само в нейните отлични показатели за топлоизолация, паропропускливост и шумоизолация, но и поради уникалното свойство за негоримост. 

Потърсете нашите експерти за съвет


Защо е важно какво се крие в стените?

 

Сега, когато много собственици на сгради и апартаменти се питат дали си заслужава да инвестират време и ресурси, за да защитят успешен проект в програмите за саниране и се затрудняват при избора на материали, тази графика може да разсее колебанията. Не случайно едно от най-големите изисквания към безопасността на жилищните и обществени сгради е пожарната безопасност на използваните изолационни материали. 

Нашите продукти от каменна вата са естествено негорими. За разлика от други строителни продукти, които изискват добавянето на химически вещества за забавяне на горенето, за да постигнат поне минималните оценки за пожарна безопасност, изолационните продукти от каменна вата не допринасят и към отделянето на токсичен дим в значими дози - водещата причина за смъртни случаи, свързани с пожар.


Технология DUAL DENSITY

ROCKWOOL® предлага плочи от минерална каменна вата с два слоя и технология Dual Density, при които горният слой има повишена плътност. Това придава на плочите в технологията превъзходна устойчивост на механично въздействие и удари в горния им слой, докато вътрешният слой е с подходяща плътност за подобрени топлинни свойства на изолацията. Плоскостите ROCKWOOL с двойна плътност Dual Density, дори при по-малки дебелини, отговарят на всички важни критерии за качество на изолационния материал – висока пожарна защита, икономическа ефективност на конструкциите, отлична топло- и звукоизолация. Те гарантират и по-висока механична якост, като по този начин се осигурява по-дълъг експлоатационен живот на строителните елементи. По-еластичният вътрешен слой прилепва добре към основата, към която се монтира, за да поеме всички неравности.

Нашите експерти са на разположение, за да Ви предоставят повече информация и полезни съвети при избора и монтажа на най-подходящия продукт за изолация на сградата и дома. Разгледайте страницата ни посветена на санирането, библиотеката от полезни материали и видео и се свържете с нас тук.

ROCKWOOL България EООД

бул. „ Драган Цанков” 23 А

1113 София, България

www.rockwool.com/bg

info@rockwool.bg

T +359 2 943 95 60


Тагове:

rockwool

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта