Насоки за спестяване на електроенергия през зимата

Публикувано на 18/10/2022 от Радина Петрова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 1 695 пъти

Грижата за отоплението през зимните месеци е въпрос, който тревожи много хора напоследък. Това обикновено е и основният ни финансов разход. Терморегулацията е ефективен начин да намалим разходите за електроенергия, като същевременно запазим жилището топло. Чрез тях можем да спестим до 25% от енергията, която използваме, и да поддържаме оптимална постоянна температура. Как? Например, като на настроим уредите да изпълчат повече топлина, когато сме си вкъщи и по-малко, когато сме на работа или извън града, или в помещения с наличие на повече слънчева светлина, която по естествен начин повишава температурата. Терморегулаторите са отлично решение както при закупуването на нов отоплителен уред, така и при наличието на такъв, тъй като лесно могат да бъдат интегрирани в него.


Mr. Bricolage предлага различни видове терморегулатори, от които можете да избирате, за да намерите най-оптималното за вашия дом решение. Нека разгледаме всеки от тях подробно.


Умни радиаторни термоглави

Умните радиаторни термоглави са основен елемент от серията Legrand Netatmo за централно отопление и представляват иновативно свързано решение за безжично управление и мониторинг. Съвместими са с повечето отоплителни уреди и вентили и имат възможност за Wi-Fi или гласово управление чрез приложението Apple HomeKit. Чрез тях пестите енергия, докато домът ви остава топъл, избирайки температурни стойности от 0 до +50°C.


Smart контрол система за отопление

Smart контролът на системата за отопление е стартов комплект с интелигентно централно Wi-Fi управление на отоплението, лесна настройка, готов за използване само за няколко минути. Той осигурява контрол върху отоплението по всяко време, независимо къде се намирате. Съвместим е с Amazon Alexa, Google Assistant, iOS и Android и има меню на български език. Системата може да се свърже и с други смарт продукти и е подходяща и за хора с увреждания. Може също така да се монтира на всеки радиатор, благодарение на приложения адаптер (за Danfoss RA, RAV, Caleffi, Giacomini).


Smart контакт

Smart контактът предоставя възможност за следене на консумираната енергия, лесен и удобен начин за включване и изключване на електрическите консуматори. Може да се интегриране във вашата WiFi мрежа чрез безплатното приложение "Hama Smart Solution" или гласов контрол "Amazon Alexa" и "Google Home". Освен това е IFTTT съвместим, подходящо е за хора с физически увреждания и има защита от деца.


Измервателен модул

Това е еднофазен електромер за индиректно измерване на електроенергия с Netatmo. Измерва консумацията на цялата еднофазна мрежа (моментна, дневна, месечна) или на токовия кръг (наличие или липса на товар).


Уред за измерване на консумираната мощност

Електромерът за разход на енергия позволява откриването на онези устройства, които гълтат най-много енергия в дома или офиса бързо и лесно. Така те могат да бъдат подменени с енергоспестяващи от клас A, A+,A++ и така да пестите пари. Уредът показва време, производителност, изразходвана енергия, напрежение и сила на тока, честотата, мощност, цена, както и текущата консумация на енергия, тарифата за енергийните разходи (цена за киловатчас), минималната и максималната производителност. Освен това, има възможност за запазване на данните и защита от деца.


LED осветление за дома

LED осветлението е последният и най-значим напредък в осветителната индустрия. Светодиодите функционират на различен принцип от обикновените крушки. Те са малки и твърди крушки, които са изключително енергоспестяващи и дълготрайни. Това ги прави много по-здрави и издръжливи от традиционните крушки с нажежаема жичка. Имат по-дълъг експлоатационен живот, по-нисък разход на енергия и за поддръжка, а също и по-голяма безопасност, тъй като са направени от нетоксични материали.

Както виждате, спестяването на електроенергия, а с нея и пари, не е непосилна задача, дори през зимните месеци. Mr. Bricolage предлага множество решения, чрез които да си осигурите топъл дом и да намалите разходите за отопление. Кой вариант ще изберете, зависи изцяло от вас и нуждите вашия дом. Регулирайки отоплението, съобразявайки се с личния ви ритъм на живот, е възможно най-добрия начин да пестите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
43 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
150 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
13 извършени проекта