Как да обзаведем градината?

Публикувано на 27/07/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 28/07/2020 | Видяно 701 пъти

 

Добре аранжираните и обзаведени двор и градина са прекрасна гледка, както за собствениците на имота, така и за неговите външни посетители. За да се постигне добър ефект обаче си има определени тънкости, за които ще стане дума в следващите редове.


Как да си обзаведем градината?

Цялостно двора трябва да се превърне в уютно място, което се постига със засаждането на подходящата растителност, изграждането на красиви огради, озеленяването и обзавеждането с правилните градински мебели и тяхното подреждане. В това число влизат: 

  • маси;
  • столовете;
  • чадър;
  • надуваеми кресла;
  • подходящи електрически уреди, предлагащи се в момента на много изгодни цени.

Добър вариант е още на ниво проектиране на двора и градината да предвидим място за разполагане на градинските мебели и други декорации. Това пространство трябва да е разположено или в близост до къщата или на място, където да се отлее твърда основа с декоративна настилка. Така ще се чувстваме удобно, докато си почиваме в градината, а цялостния интериор ще е забележителен. Нужно е също да предвидим подходящата градинска техника и инструменти за поддръжка, както и разполагане на капани за нежеланите вредители.


Как се озеленява двор?

Озеленяването на лятната градина започва със създаването на ясен предварителен план, разчертавайки зоните където ще има растителност и градински мебели. Задайте си също и някои въпроси от рода на това, ще има ли детски кът, предвиждате ли създаване на барбекю пространство, колко голямо ще бъде то и къде ще се намира? Озеленяването трябва да започне със засаждането на по-високата растителност, която да е на по-заден план, така че да оставим място и за ниската растителност.

Важно е също да знаем, че за зеления фон на двора трябва да предвидим многоцветни красиви цветя, намиращи се пред високата растителност. Много е модерно днес озеленяването да е разделено на отделни съседни зони с декоративни бели или друг цвят камъчета, което визуално допълва и разчупва общата картина. Разполагането на красиви арки, обхванати от пълзящо растение е невероятен декор, който днес е много използван.


С какво да напръскаме против кърлежи?

Кърлежите са особено опасни насекоми за човека и е редно да предвидим различни средства за тяхното премахване от имота ни. Това е особено наложително при наличие на деца, които знаем, че често играят на тревата и са по-уязвими към кърлежите. За целта трябва да се снабдим с подходящ спрей против насекоми и редовно да пръскаме цялата площ на двора и градината. Така ще премахнем настоящото поколение от вредители и ще предотвратим появата на нови.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта