Три тематични зони - за мебели, офиса и текстила, се обособяват в Светът на мебелите

Публикувано на 24/02/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 04/03/2020 | Видяно 3 813 пъти

От 18 до 21 март единственият специализиран форум в България за мебели, дизайн и интериор започва своя самостоятелен живот с нова идентичност.

Класическо и модерно обзавеждане, бутикови, дизайнерски мебели, домашен текстил и модерни интериорни идеи, смарт решения за офис пространството. Всичко това, съчетано с професионална съпътстваща програма, ще ни представи от 18 до 21 март в Интер Експо Център изложението Светът на мебелите.

Нарастващият потенциал на бранша и интересът към нови идеи, решения, материали и интелигентни възможности за усвояване на всяко пространство, даде възможност за развитие на Светът на мебелите в първо самостоятелно издание, за да се превърне във водещ форум за среща на производители, дистрибутори и представители на различни брандове с потенциални бизнес партньори от страната и чужбина.

За успешно представяне и комфорт, в тематични зони организаторите са обособили различните стилове и тематични пространства в интериора.

Мека мебел, винтидж, дизайнерски и ретро мебели в зала 2 ще посрещнат мебелния бранш. Там ще открием още и градинско, и СПА обзавеждане. В зала 3 акцентът пада върху „Офис обзавеждането и неговата функционалност“. Тематиката „Домашен и интериорен текстил“ е в зала 4, в която ще откриете разнообразие от предложения на системи за матраци, декорации, аксесоари, възможности за гравиране на декоративно стъкло и много други.


Самостоятелeн формат; защо?

За първи път от 2012 г. насам Светът на мебелите ще се проведе самостоятелно. Отбелязаният ръст от 50% ръст в броя на участващите компании на последното общо издание с Техномебел, посветено на дървообработващата и мебелната промишленост и изпълнен капацитет на залите на Интер Експо Център, наложи двете специализирани изложения да се разделят, за да развият пълния си потенциал. „Обособяването на Светът на мебелите като самостоятелна професионална платформа дава възможност за тематично прецизиране, изграждане на условия за развитие на новите пазарни ниши и оптимизиране на условията за бизнеса“, коментират организаторите.

В СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 2020 ще се включат лидери в производството и търговията на мебели от България и чужбина. Като интересна тенденция към настоящия момент се отчита увеличаващият се интерес към участие на българските производители на мебели. По програма, финансирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще се включат още фирми производители на мебели.


Функционалният офис – акцент на Conceptual talks 2020

През 2020 г. професионалната съпътстваща програма ще бъде още по-богата. Конференцията за интериорен дизайн Conceptual talks, организирана от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на мебелната и дървообработващата промишленост (БКМДП), ще се фокусира върху функционалния офис дизайн. Ще се включат множество чуждестранни лектори и водещи архитектурни студиа, различни браншови организации и платформи, обединяващи продуктови и интериорни дизайнери в България.

В рамките на изложението ще бъдат организирани бизнес срещи с чуждестранни байери от целеви пазари по Hosted Buyers Program. През миналата година в програмата се включиха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия, с осъществени над 360 професионални срещи.


Актуалните тенденции в обзавеждането и дизайна

Сред основните акценти в представянето на изложителите ще бъдат актуалните тенденции и визиите в обзавеждането и дизайна. След като през 2019 г. Studio Zappriani, със своя „Лампион. Е“ спечели приза „Българска мебел на годината“, през тази година компанията се впуска в изложението с изцяло ръчно изработено осветление. Open Space пространствата ще бъдат във фокуса на Office 1. Компанията ще представи  и нови ергономични продукти, пряко свързани с подобряване на продуктивността и здравето на работещите.

С най-модерните решения в озеленяването и ландшафтните решения се включва Фиора Дизайн. Върху възможността за отпускане и релаксиране в условията на забързаното ежедневие ще съсредоточи вниманието ни Софтъб България. Компанията ще представи хидромасажна вана, отличаваща се със своята мобилност и ниско тегло. Тя няма нужда от ВиК и електроинсталация.

Актуална информация за Светът на мебелите може да получите на новия сайт на изложението: www.furnitureexpo.bg

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта