Кога е време за нов климатик?

Публикувано на 21/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 09/07/2020 | Видяно 7 642 пъти

За много от нас климатикът е удобство, с което отдавна сме свикнали. Подобно на останалите уреди у дома обаче, с времето той също губи своята ефективност. Ако сте закупили вашия климатик преди 14 или повече години, значи е време да помислите за подмяна на уреда с нов, така че да си гарантирате максимален комфорт у дома и едновременно по-ниски сметки за електричество.

Колкото до ремонта на стария климатик – помислете добре дали наистина си заслужава. Колкото е по-стар Вашия климатик, толкова е по-вероятно и нещо друго да се повреди - преценете добре дали си заслужава да инвестирате в стария. И в крайна сметка решението да закупите нов климатик може да е по-удачният вариант, вместо да правите няколко ремонта на стария. В случай че имате нужда от съдействие и се колебаете как да постъпите, тук сме събрали няколко съвета, които да ви помогнат.


Как да разпознаем, че климатикът ни е за смяна или ремонт?

Най-честите признаци, по които може да познаете, че климатикът ви не работи добре са: странни шумове във вътрешното тяло, тракане от външното тяло, образуване на воден конденз, отделяне на неприятна миризма, издаване на нехарактерни звуци (като от течаща вода), некачествено отопление или охлаждане.

Преди да вземете решение дали да ремонтирате климатика си или да купите нов е добре да се информирате за недостатъците на старите уреди:

  • Не работят или не са ефективни за отопление - Повечето стари модели климатици разполагат с ограничени функции и основната им роля е да охлаждат помещението. Ето защо, когато температурите се понижат значително, старите климатици стават неефективни за отопление, което води и до повишаване в разходите ви за ток.
  • Експлоатационен живот на уредите - Обикновено климатиците са с експлоатационен живот около 10-15 години. След като мине този период може да е все по-трудно да намирате консумативи, резервни части, което е причина и за по-високи цени при нужда от поправка.
  • Прекалено големи разходи за ремонт - Ако смятате, че разходите за ремонт на стария ви климатик са прекалено високи, разгледайте новите модели, които се предлагат на пазара. Те са по-тихи, имат повече функции и със сигурност ще забележите разликата в сметките за ток.
  • Високи сметки за ток – Несъмнено, ако сте купили климатика си преди десетина години, то той не е от най-енергийно ефективните. Това от своя страна дава сериозно отражение на сметките за ток. До преди няколко години най-високият етикет за енергийна ефективност беше А. Днес обаче има класове А+ и А++, a климатици като Daikin Stylish са дори с клас А+++.
  • Прави течение – Да се налага да изключвате климатика, когато сте в стаята, защото въздушната струя ви пречи, не допринася за Вашия комфорт. А често и  уредът не затопля и охлажда равномерно.
  • Дизайн – Подмяната на техниката у дома често е следващата стъпка след успешния завършек на планиран ремонт. Ето защо е важно да изберете климатик, който не само ще ви очарова с модерни функции, но и ще допълва перфектно интериора и ще се превърне в стилно допълнение към вашата дневна или спалня.


Как да изберем нов климатик?

Изборът на нов климатик може би изглежда трудна задача, особено за тези от вас, за които е трудно да определят кои технически характеристики на уреда са ключови при вземането на решение за покупка.

Трябва да вземете под внимание редица фактори: енергиен клас, външен вид, капацитет на работа, функции, размери, цена. Климатик, който ще ви очарова с ефективност, удобство и не на последно място - елегантен дизайн, който да се впише в стила на вашия дом. Ето какво трябва да съобразите, когато купувате нов климатик:

  • Добре е да с компактни размери и да притежава елегантна форма, което го прави подходящ за всяка стая у дома.
  • Да работи изключително тихо. 
  • Да разпределя равномерно температурата в помещението.
  • Да пречиства въздуха в дома ви. 
  • Да бъде икономичен, без компромис в качеството!
  • Добре би било да имате и функция за умно управление на климатика, за да може да го контролирате през телефон или таблет, когато не сте си вкъщи. 

На българския пазар съществува уред, който напълно покрива тези изисквания. Със своята компактна визия, забележителна функционалност и висока енергийна ефективност, Daikin Stylish е подходящия избор за всяко съвременно жилище, чийто собственици не правят компромис с усещането за комфорт у дома.

 


Дизайн и високо качество в едно!

За всеки дом най-хубавото нещо е да има качествени уреди, които подхождат на стила на интериора.

  • Както подсказва името на продукта, Daikin Stylish е дизайнерския модел на марката.
  • За да отговори на очакванията на своите бъдещи собственици, климатикът се предлага в три варианта - класическо бяло, елегантно сребро и черно дърво.
  • Освен с впечатляваща визия и компактни размери, климатикът ще допринесе за комфорта у дома със своята икономичност (клас А+++ както за отопление, така и за охлаждане за размери 20, 25 и 35) и безшумната си работа, която го прави подходящ дори за спалнята!
  • Чували ли сте за ефекта Коанда? Именно на него дължим липсата на температурни разлики в различни части на помещението и по този начин избягваме течения и си осигуряваме приятна атмосфера у дома. Това е възможно благодарение на работата на две клапи, които насочват въздуха към пода, когато климатикът е в режим на отопление, и съответно към тавана, когато сме включили режим на охлаждане.
  • Интелигентният термален сензор е друго безспорно предимство на Daikin Stylish, тъй като открива температурните разлики на различни повърхности (например пода или стените) и използва тази информация, така че да насочи повече топлина към кътчетата на дома, които имат най-много нужда от нея.
  • Умното управление на климатика пък със сигурност е удобство за тези от вас, които искат да имат пълен контрол върху уредите у дома през своя телефон или таблет. Освен че неминуемо ще ви осигури повече комфорт вкъщи, дистанционното управление на климатика ще се отрази благоприятно и върху сметките ви за ток, тъй като позволява да оптимизирате работата на уреда от разстояние, да създавате различни графици и режими на работа, както и да следите потреблението на енергия. За да се възползвате от тази функция на Daikin Stylish, е необходимо само да изтеглите приложението Daikin Online Controller и да го инсталирате на своя мобилен телефон или таблет. Наистина лесно, нали?


По-чист въздух у дома

Качеството на въздуха, който дишаме, е еднакво важно както навън, така и у дома. В този смисъл новите климатици със сигурност изпреварват своите предшественици по отношение на технологии и нововъведения, които да осигуряват добро качество на въздуха у дома.

  • Daikin Stylish съвсем не е изключение - той притежава система за пречистване на въздуха Daikin Flash Streamer, която неминуемо ще спомогне за създаването на по-здравословна среда у дома.
  • Daikin Flash Streamer успешно премахва прахови частици, алергени, бактерии, вируси и неприятни миризми, което прави Daikin Stylish незаменим уред във всяко съвременно домакинство!

Наближаващите студени дни със сигурност ни напомнят да обърнем внимание на климатика и да направим преоценка на неговата ефективност. Дори и ремонтът на стария уред да е възможен, преценете добре дали наистина си заслужава. Освен това няма да представлява дългосрочно решение с оглед нуждата от по-висока ефективност при отопление и охлаждане на по-ниска цена. Daikin Stylish е чудесен вариант, независимо дали обитавате модерен апартамент в града или пък оборудвате новата си къща сред природата. Уредът ще ви очарова с функционалност, икономичност и не на последно място - красив дизайн! Повече за климатика и неговите уникални предимства можете да разбере в сайта на нашите партньори от Daikin.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта