Отопление с газ - ефективно, комфортно и икономично? Разбира се, с кондензна техника!

Публикувано на 15/10/2019 от Реклама | Последна редакция на 17/10/2019 | Видяно 7 530 пъти

Сърцето на всяка една отоплителна система на газ е котелът. От години, стандартно и много ефективно решение са газовите кондензни котли, които оползотворяват енергията на горивото оптимално. Освен високоефективни, съвременните кондензни котли се отличават с доказана надеждност, сигурна работа и наистина висок комфорт на отопление. За разлика от другите традиционни горива като дърва, пелети, течни горива и т.н., при отоплителните системи с газови котли няма нужда от допълнително място за складиране на горивото, непрекъснатото, трудоемко и не особено чисто зареждане с гориво и редовното почистване котела - все основни предимства, с които в съвременния начин на живот никой не би искал да прави компромис. 

Отоплението с газов котел е сигурно

Инвестирайки в нова отоплителна система или модернизирайки стара, всички собственици на жилища взимат решение за години напред. Изборът на сигурна и надеждна техника е най-важният. И това важи за цялостната инсталация, в която всички компоненти са напаснати един към друг и системата е проектирана и изпълнена коректно. Изборът на пазара е голям, но когато говорим за надеждност и сигурност компромиси не се правят. Доверете се на техника с гарантирано качество и доказала се във времето надеждност - като Viessmann. Всички стенни газови кондензни котли Vitodens100-W/200-W на Viessmann са произведени в Германия и в тях е вложен повече от 100 годишен опит и know-how. А споменавайки надеждност, то няма по-устойчив материал от неръждаема стомана. Именно за да гарантират дългия живот и сигурната работа на котела, най-важните компоненти, топлообменникът и горелката, на кондензните котли Viessmann са направени от неръждаема стомана.


Отоплението на газ е икономично

Една от най-важните причини да се предпочете отопление на газ е високата ефективност. Използвайки ефекта на кондензация, чрез който се извлича допълнително топлината от отработените газове, модерните газови котли като Vitodens 100-W достигат коефициент на ефективност до 98%. На практика това означава, че те преобразуват в топлина почти цялата енергия, съдържаща се в горивото, което се отразява положително върху разхода на газ и от там на месечните такси.

За да работи максимално ефективно инсталацията обаче трябва да са спазени някои основни предпоставки, а именно:

  • Ниски температури на връщащата линия;
  • Оптимално оразмерена инсталация и точно подбрана мощност на котела;
  • Хидравлично изравнена инсталация.

За да е максимално икономичен котелът, то той трябва да работи в кондензен режим, което се постига с ниски температури на връщащата вода. Защото само когато отработените газове се охладят дотолкова, че съдържащите се в тях водни пари да кондензират, отделената при кондензацията допълнителна топлина се предава на отоплителната инсталация. Това се постига чрез нискотемпературна отоплителна инсталация като например подово отопление или радиатори с по-голяма площ. Важно е правилното оразмеряване на инсталацията както и използването на подходящи компоненти като термостатни вентили и т.н. Изборът на котел с подходяща за съответното жилище мощност е труден и е много важна професионалната консултация от специалистите инсталатори. Основните неща, които всеки собственик на жилище трябва да съобрази при избора на котел можете да намерите в отговорите на най-често задаваните въпроси за стенните газови котли Vitodens 100-W на Viessmann.


Отоплението с газ е комфортно

Когато става въпрос за собствения ни дом, то комфортът е на първо място: искаме да е приятно топло и уютно, при това без много усилия и компромиси от наша страна. Газовите кондензни котли Vitodens 100-W ни осигуряват не само желания комфорт, но и се вписват хармонично в интериора на жилището, благодарение на стилния и изчистен дизайн. Друго основно предимство на тези котли е, че изискват изключително малко място за монтаж. Като стенни уреди те са толкова компактни, че на практика могат да се монтират почти навсякъде. Ниската им минимална мощност ги прави подходящи както за малки, така и за по-големи жилища.

И в заключение, стенните газови котли на Viessmann са интелигентни. Те могат да се управляват по интернет и да се настройват да работят спрямо Вашия ритъм на живот. С приложението ViCare можете да управлявате температурата вкъщи през смартфон или таблет, така че котелът да работи възможно най-икономично без да правите компромис с комфорта вкъщи. Обслужването на инсталацията е лесно, опростено и интуитивно от всяко място по света и по всяко време.

Повече информация за котлите Vitodens и безплатна консултация можете да получите тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта

Газификация