На какво да обърнем внимание при избора на икономичен и ефективен климатик за дома?

Публикувано на 05/07/2019 от Реклама | Последна редакция на 09/07/2020 | Видяно 6 877 пъти

Климатикът е един от най-търсените продукти през лятото, но вече заема сериозни позиции и като идеална опция за отопление. Така той се превръща в уред, който целогодишно прави живота ви по-лесен. Иновациите при климатиците не спират да изненадват и вече можем да подберем най-добрия вариант според помещението, желанието да направим финансово изгодна покупка и не на последно място - да си осигурим свеж въздух. На какво да обърнете внимание при избора на нов климатик и едно страхотно предложение от Daikin - ще ви покажем сега.


Висока ефективност и икономичност

Едно от основните неща, които трябва да гледате в новия си климатик, е той да предлага висока енергийна ефективност и да бъде икономичен. Sensira FTXC-B на Daikin осигурява комфорт за вашия дом, като работи с енергиен клас до A++, и същевременно е едно бюджетно решение. Той предлага оптимална енергийна ефективност дори при климатични условия с високи температури.

 • Най-добрият вариант трябва да бъде съобразен с квадратурата на помещението, в което ще поставите уреда, тъй като от това зависи доколко икономично ще бъде използването му.
 • Специалистите препоръчват за всеки 10 квадратни метра да си предвидите по 1 kW електричество, а ако в същата стая имате още много уреди, направете изчисленията по 1.5 kW. Налична в гама класове от 20-71 kW, климатикът Sensira предлага на потребителите точния капацитет за тяхното помещение.


Дизайн, който да пасне перфектно

Няма как да подминем и значението на дизайна при избора на климатик. Все пак, той ще е съставна част от интериора във вашата стая и трябва да решите предварително къде ще го позиционирате, преди да се спрете на конкретен уред.

 • Когато става дума за климатик на стената, преценете и вътрешното и външното тяло спрямо нуждите си. Не можете да сгрешите с изчистени линии, а елегантният профил на новото вътрешно тяло на Sensira FTXC-B има модерен вид, който се вписва безпроблемно във всеки интериор.
 • Важното е да не се набива на очи, и да заема сравнително малко място, особено при помещение с по-скромни размери.


Въздухът, който дишаме

Домът ви е вашият малък оазис, а с помощта на подходящ климатик можете да си гарантирате свежестта в него. Все повече средства се влагат в разработването на нови идеи и възможности за пречистването на въздуха посредством климатиците.

 • Специалната система за двойно филтриране на въздуха, каквато има Sensira FTXC-B почиства въздуха напълно, за да създаде по-здравословна среда в помещенията.
 • Обезмирисяващият филтър от титанов апатит премахва частиците прах и миризмите, като същевременно предпазва от вредни бактерии, вируси и алергени.
 • Вторият филтър Saranet, който използва катехин - естествено антибактериално вещество, извлечено от чаени листа, улавя и деактивира микроби от всички източници, а също така спомага и за отстраняването на миризми.


Тишина и спокойствие

Никой не иска да съчетава свежия хладен въздух с не чак толкова тихо бръмчене. И когато изгасим светлините, да си признаем, е малко неприятно лампичките от климатика да блестят в тъмното. И за това вече има измислено решение, и ние го намерихме!

 • В конструкцията на новата Sensira FTXC-B броят на светодиодните индикатори е сведен до минимум и те могат да се затъмнят или изключат, в зависимост от предпочитанието, с цел да се избегне ненужно смущаване на обитателите. С намалено звуково налягане до 20 dBA, новото вътрешно тяло работи почти безшумно.
 • На минимална скорост в режим на контролирано отопление, например вечер, шумът се намалява още повече, и така се гарантира спокоен нощен сън.


Лесен монтаж, контрол и поддръжка

Последната стъпка, но не и по важност - как ще бъде монтиран вашият нов климатик, възможностите да го контролирате и от разстояние, и разбира се - поддръжката. Ключовата дума тук е - лесно. Да, всичко това трябва да се случва с максимална лекота, за да имате най-оптималния възможен уред в своя дом.

 • Следете за външно тяло с по-малко вибрации, ефективен електромотор, редуцирано количество хладилен агент при топлообмена, оптимизиран въздушен поток. Разработена с мисъл за опростена експлоатация, новата Sensira FTXC-B е лесна за монтаж и поддръжка.
 • В модерни дни не бива да се лишавате и от удобството на Wi-Fi управлението, което предлагат новите климатици, за да можете по всяко време и отвсякъде да контролирате каква температура да ви очаква вкъщи. 

За повече информация посетете страницата на нашите партньори от Daikin.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

БОБИСТРОЙ VIP
Покривни услуги, София
40 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Жоро Цветков VIP
Покривни услуги, София
45 извършени проекта
Младен Манолов
Строителство на сгради, София
1 извършен проект
Павел Петров
Боядисване и декорация, София
2 извършени проекта
Elio Art Studio
Мебели и обзавеждане, София
2 извършени проекта