На какво да обърнем внимание при избора на икономичен и ефективен климатик за дома?

Публикувано на 05/07/2019 от Реклама | Последна редакция на 09/07/2020 | Видяно 7 461 пъти

Климатикът е един от най-търсените продукти през лятото, но вече заема сериозни позиции и като идеална опция за отопление. Така той се превръща в уред, който целогодишно прави живота ви по-лесен. Иновациите при климатиците не спират да изненадват и вече можем да подберем най-добрия вариант според помещението, желанието да направим финансово изгодна покупка и не на последно място - да си осигурим свеж въздух. На какво да обърнете внимание при избора на нов климатик и едно страхотно предложение от Daikin - ще ви покажем сега.


Висока ефективност и икономичност

Едно от основните неща, които трябва да гледате в новия си климатик, е той да предлага висока енергийна ефективност и да бъде икономичен. Sensira FTXC-B на Daikin осигурява комфорт за вашия дом, като работи с енергиен клас до A++, и същевременно е едно бюджетно решение. Той предлага оптимална енергийна ефективност дори при климатични условия с високи температури.

  • Най-добрият вариант трябва да бъде съобразен с квадратурата на помещението, в което ще поставите уреда, тъй като от това зависи доколко икономично ще бъде използването му.
  • Специалистите препоръчват за всеки 10 квадратни метра да си предвидите по 1 kW електричество, а ако в същата стая имате още много уреди, направете изчисленията по 1.5 kW. Налична в гама класове от 20-71 kW, климатикът Sensira предлага на потребителите точния капацитет за тяхното помещение.


Дизайн, който да пасне перфектно

Няма как да подминем и значението на дизайна при избора на климатик. Все пак, той ще е съставна част от интериора във вашата стая и трябва да решите предварително къде ще го позиционирате, преди да се спрете на конкретен уред.

  • Когато става дума за климатик на стената, преценете и вътрешното и външното тяло спрямо нуждите си. Не можете да сгрешите с изчистени линии, а елегантният профил на новото вътрешно тяло на Sensira FTXC-B има модерен вид, който се вписва безпроблемно във всеки интериор.
  • Важното е да не се набива на очи, и да заема сравнително малко място, особено при помещение с по-скромни размери.


Въздухът, който дишаме

Домът ви е вашият малък оазис, а с помощта на подходящ климатик можете да си гарантирате свежестта в него. Все повече средства се влагат в разработването на нови идеи и възможности за пречистването на въздуха посредством климатиците.

  • Специалната система за двойно филтриране на въздуха, каквато има Sensira FTXC-B почиства въздуха напълно, за да създаде по-здравословна среда в помещенията.
  • Обезмирисяващият филтър от титанов апатит премахва частиците прах и миризмите, като същевременно предпазва от вредни бактерии, вируси и алергени.
  • Вторият филтър Saranet, който използва катехин - естествено антибактериално вещество, извлечено от чаени листа, улавя и деактивира микроби от всички източници, а също така спомага и за отстраняването на миризми.


Тишина и спокойствие

Никой не иска да съчетава свежия хладен въздух с не чак толкова тихо бръмчене. И когато изгасим светлините, да си признаем, е малко неприятно лампичките от климатика да блестят в тъмното. И за това вече има измислено решение, и ние го намерихме!

  • В конструкцията на новата Sensira FTXC-B броят на светодиодните индикатори е сведен до минимум и те могат да се затъмнят или изключат, в зависимост от предпочитанието, с цел да се избегне ненужно смущаване на обитателите. С намалено звуково налягане до 20 dBA, новото вътрешно тяло работи почти безшумно.
  • На минимална скорост в режим на контролирано отопление, например вечер, шумът се намалява още повече, и така се гарантира спокоен нощен сън.


Лесен монтаж, контрол и поддръжка

Последната стъпка, но не и по важност - как ще бъде монтиран вашият нов климатик, възможностите да го контролирате и от разстояние, и разбира се - поддръжката. Ключовата дума тук е - лесно. Да, всичко това трябва да се случва с максимална лекота, за да имате най-оптималния възможен уред в своя дом.

  • Следете за външно тяло с по-малко вибрации, ефективен електромотор, редуцирано количество хладилен агент при топлообмена, оптимизиран въздушен поток. Разработена с мисъл за опростена експлоатация, новата Sensira FTXC-B е лесна за монтаж и поддръжка.
  • В модерни дни не бива да се лишавате и от удобството на Wi-Fi управлението, което предлагат новите климатици, за да можете по всяко време и отвсякъде да контролирате каква температура да ви очаква вкъщи. 

За повече информация посетете страницата на нашите партньори от Daikin.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Монтана
25 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
26 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта