Разнообразие от функционалности и дизайнерски решения със серия Unica от Schneider Electric

Публикувано на 03/06/2019 от Реклама | Последна редакция на 10/06/2019 | Видяно 5 169 пъти
Серия Unica съчетава функционалност и дизайн

Когато си представяме интериора на дома си, обикновено не мислим как в него се вписват иначе съществени елементи, каквито са електрическите ключове и контакти. Те се възприемат предимно в качеството им на необходима част от електроинсталацията. Истината е, че наред с функционалната си роля, те успешно могат да изпълнят и естетическа такава с помощта на подходяща визия. Именно това умело съчетаване на практичност с елегантен дизайн предлага богатият асортимент в серия продукти Unica на Schneider Electric. Неслучайно те са обичани от архитектите и интериорните специалисти, а в следващите редове ще научим по-подробно причините за това.

Да се запознаем с Unica!

Да се запознаем с Unica!

Unica е серията с най-голямо разнообразие от електроматериали, предлагани от Schneider Electric.

 • Тук ще откриете както добре познатите ключове и контакти, така и ключове за щори, димери, безжично управление за осветление.
 • Функционалните решения за електрическата инсталация на вашия дом, офис, хотел, заведение или търговски обект продължават с впечатляващо многообразие от розетки, термостати, детектори, а също и функции за аварийно сигнализиране.
 • Декоративните рамки са налични във всевъзможни цветове, поради което с лекота се вписват във всяка интериорна картина.
 • Продуктите от серията могат да се избират в широка ценова гама, като се започне от бюджетни предложения с високо качество и се стигне до изработени от изцяло естествени материали, като камък, кожа и дърво, луксозни рамки.

Интериорните дизайнери обичат Unica. Защо това да бъде и нашият избор?

Интериорните дизайнери обичат Unica. Защо това да бъде и нашият избор?

За разлика от немския стандарт за ключове и контакти, с който основно се работи тук, италианският стандарт дава възможност повече механизми да се поберат в по-малко пространство. При него не са наложителни промени в инсталацията. Единствено има промяна в големината и формата на отвора, който се прави в стената, заради различната конзолна кутия, която трябва да се помести там. 

Възможността да се спести място, най-вече при рамките с много модули, както и различния визуален прочит на продуктовата гама Unica, създаващ усещане за стилен дизайн, правят серията така предпочитана от архитекти и интериорни дизайнери. Представяме ви и останалите добри причини, заради които си струва да спрем избора си на цялостната, гъвкава и международна гама от инсталационни изделия Unica:

 • Тя е приложима за различни видове електроинсталации, според типа монтаж на кутиите и стандарта на контактите, за винтови и безвинтови клеми, и др.;
 • Продуктовият ѝ асортимент надхвърля 150 електронни и електрически функции. Те са  свързани с управление на захранването и осветлението, гласови системи, контакти, защита и сигнализация, енергийна ефективност, контакти и т.н.;
 • Отговаря на всяко естетическо предпочитание, благодарение на цветовите предложения в бяло, слонова кост, графит или алуминий, към които се присъединяват шестте елегантни гами капаци - Top, Plus, Quadro, Allegro, Colors, Basic.

Какво ще открием в различните гами Unica?

Както вече стана дума, електроизделията от серия Unica се предлагат в разнообразни гами, на които ще спрем вниманието си сега:

 • Unica Class. Това е най-високият клас в модулната гама и макар да включва в себе си по-малко на брой декоративни рамки, те се отличават с изключително качество и дизайн. Продуктите в нея са изработени от подбрани естествени материали като кожа, камък и стъкло.    
 • Unica Top.Този висок клас в модулната гама Unica съчетава в себе си впечатляващо разнообразие от функции. Същите можете да намерите в алуминиеви и графитни варианти, които се допълват от четири цвята дърво и десет цвята метал.
 • Unica Plus. Още една гама от по-висок клас, отличаваща се с изискан дизайн. При нея откриваме двадесет цветови вариации за декоративните рамки, подходящи за италиански и американски инсталации. До 22.06.2019 г. можете да се възползвате от промоция на продуктите, включени в серията, като за електроинсталатори се предлага специална отстъпка.
 • Unica Quadro. Семплите линии на тази гама правят дизайна ѝ модерен и изчистен. Функционалните елементи са представени в бяло и слонова кост, а декоративните рамки - в четиринадесет цвята.
 • Unica Allegro. Правилният избор, когато искаме да заложим на италиански дизайн или да поберем много механизми в по-малко място. При този вариант се използват различни от стандартните конзолни кутии. Дванадесетте цвята, определени за декоративните рамки отново осигуряват нужното многообразие.
 • Unica Colors. Тук издигаме гамата на малко по-високо равнище. Това става възможно заради малките вътрешни рамки, предлагани в двадесет различни цветови варианта. Функционалните елементи традиционно са в бяло или слонова кост.
 • Unica Basic. Тази семпла гама е верният отговор, когато търсим практични решения с функционални елементи в бяло или слонова кост.

Какво е приложението на продуктите от серия Unica?

Какво е приложението на продуктите от серия Unica?

Богатата продуктова гама на серия Unica се радва на широко приложение. Тя намира място както в жилищни сгради, така и в индустриални, обслужващи и търговски обекти. При това, успешно откликва на всяко интериорно предизвикателство, благодарение на  разноликите си дизайнерски и цветови решения. Използва се при изграждането както на европейски, така и на италиански или американски инсталации, без значение дали те са със скрит или външен монтаж. Елементите ѝ могат да бъдат монтирани скрито в подове и окачени тавани, в колони, канали, както и в стълбове за монтаж на стена.

За да научите още за предимствата на серия Unica, посетете специалната страница на партньорите ни от Schneider Electric.