Как да изберете най-доброто отоплително решение за вашата баня?

Публикувано на 15/02/2019 от Реклама | Последна редакция на 01/07/2022 | Видяно 7 671 пъти

Ако живеете в апартамент без парно или в къща, то за вас една от основните грижи през зимните месеци е осигуряването на топлина и комфорт в дома. Докато се чудим дали да изградим водна риза или да се спрем на други иновативни решения за жилището си, често пропускаме едно изключително важно помещение в дома - банята. Днес ще разгледаме няколко различни методи за отопление на банята, като видим характеристиките на специализирани електрически уреди, за да ви помогнем да вземете най-доброто решение за вас и вашите близки. За повече информация и подробности по темата отоплители за баня - вижте tesy.bg.


Кои са най-важните характеристики, които трябва да притежава един електрически отоплител за баня?

Независимо дали в дома ви има деца, домашни любимци или никои от посочените - безопасно прекараните часове в банята са, и трябва винаги да бъдат, основен приоритет за всяко домакинство. Но това не трябва да означава компромис с качеството или комфорта, които избраният от вас отоплител за баня притежава. Ето някои от основните характеристики, които трябва да търсите при избора на такъв:

  • Да бъде пригоден специално за употреба във влажни помещения. Всички отоплители за баня на TESY притежават защита от водни пръски IP24, което ги прави надеждни за употреба в банята.
  • Да притежава здрава конструкция, която лесно се монтира върху стената и няма опасност от падане или разместване на уреда.
  • Отопляемата площ да бъде съобразена специално с размерите на банята, в която ще се ползва уредът.
  • Функции като защити от прегряване и замръзване са безценен плюс за всеки отоплителен уред.
  • Наличието на дисплей, който показва степените на работа е комфорт, от който всички имаме нужда.
  • Иновативните технологии са добре дошли в дома ви, а такива вече се предлагат и сред електроуредите за баня, като с тяхна помощ повишаваме качеството на живот и комфорта си.


Новите технологии, от които имаме нужда

Стъкленият отоплител за баня на TESY комбинира в себе си безценни качества и съвременни иновативни функции, побрани в елегантен, фин дизайн, който би се вписал в банята ви, независимо от нейния интериорен стил. Неговата максимална мощост достига до 2000 W, в зависиост от настройките, които сте му задали, с отопляем обем 36-42 m³. Други негови важни качества са:

  • Седмичен програматор и електронен терморегулатор 5-35°C;
  • Комфортен LED дисплей със Soft-Touch бутони за по-комфортно управление;
  • Функция "Отворен прозорец/врата", с която отчита настъпване на промяна в температурата и намалява работата си, до пълно изключване, което помага значително за спестяването на електроенергия.
  • PIR сензор с таймер, който отчита наличието на човешко присъствие и контролира сам работата си, като се включва, когато някой влезе в банята, и се изклюва като я напусне - една от функциите, допринасящи за постигането на 38 от максимум 40% сезонна енергийна ефективност!;
  • Защити срещу прегряване и от водни пръски (IP24);
  • Безшумната работа и възможността за изсушаване на хавлии на специално пригодените за целта халки пък носят със себе си повече комфорт за вас и близките ви.


Компактни и функционални решения за малки и големи бани

Кварцовата и вентилаторна печка на свой ред не правят компромиси с качеството на работа, сигурността по време на употреба и енергийната ефективност. 

  • Кварцовата печка е класика, познавана отдавна на всички ни. TESY предлага такава с компактен размер, подходящ за малки бани и такива, в които няма място за поставянето обемен уред. За печката е характерно изключително бързото затопляне на помещенията. Дизайнът и позволява монтаж под ъгъл от 45° за по-ефективно разпространение на топлината.
  • Вентилаторната печка на TESY, благодарение на седмичния програматор и функцията за отчитане на отворен прозорец или врата, също достига 38 от максималните 40% сезонна енергийна ефективност. Тя също идва в компактен размер и елегантен дизайн, за да се впише идеално във вашата баня.

Вижте всички отоплители за баня на TESY, като подробно разгледате техните функции, характеристики и методи на работа, за да сте сигурни, че взимате правилното решение и се сдобивате с уред, който ще ви служи години наред безотказно. Съобразете се с всички изброени необходими качества, които трябва да притежава избраният от вас отоплител, за да си гарантирате комфорт, сигурност и спокоен живот.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта