Основни насоки при ремонт на баня и избор на бойлер

Публикувано на 28/06/2016 от Реклама | Последна редакция на 01/07/2022 | Видяно 7 322 пъти

Ремонтът на банята е важен процес, състоящ се от различни стъпки, които трябва да предприемете, както и от поредица от решения, които трябва да вземете, за да сте сигурни, че инвестицията си струва и ще се радвате на успешни резултати години наред. Тук ще ви предоставим основните насоки при ремонт на баня и ще ви покажем как да изберете най-добрия бойлер за вашето домакинство. Информирайте се, почерпете идеи, а след това предприемете решителните стъпки, с които ще се доближите до вашата мечтана баня.


Какво можете да ремонтирате и какво трябва да замените изцяло?

Помислете добре кои компоненти от вашата баня могат да бъдат ремонтирани и кои е добре да замените с нови.

  • Започнете с основите - плочките по стените и пода. Ако те са твърде стари, не просто като ниво на износване, но и като стил/дизайн, определено ще е добре да помислите за тяхната подмяна.
  • Мазилката по стените - вероятно банята ви се състои от плочки и мазилка по част от стените и тавана. Ако сте ползвали банята си повече от 5 години, то място за колебание няма. Добре е да осигурите майстор, който да положи нова мазилка.
  • Следват ваната/душ кабината, ако имате такива, мивката и тоалетната. Потърсете мнение от специалист, ако не сте сигурни, защото при основен ремонт е добре да се възползвате от момента и да свършите цялата необходима работа. Ако някой от тези компоненти е за смяна, не се колебайте изобщо. Ако все още нямате необходимата сума, то изчакайте, докато разполагате с нея, преди да предприемате ремонтни дейности.


Време ли е да изхвърлим стария бойлер?

Критериите, с които трябва да подходите към стария си бойлер, не се състоят само в нивото му на износване. Изключително важно е да вземете предвид неговата икономичност/енергийна ефективност и условия за пестене на вода. Времената, в които живеем, изискват от нас да се замислим сериозно върху последствията, които оставяме след себе си като отпечатък върху планетата. Новите класове уреди притежават изключителни качества, сред които високи нива на енергийна ефективност и смарт системи, които улесняват ежедневието ни и повишават качеството на живот. Важно е при избора на нов бойлер да вземете предвид някои съществени фактори:

  • големина на помещението и планираният уред, който ще инсталирате;
  • възможност за хоризонтален монтаж;
  • възможност за дистанционно управление;
  • обем;
  • иновативни технологии и т.н.


Помислете как да спестите вода!

Серията бойлери BiLight на TESY са сред най-предпочитаните варианти сред клиентите на компанията. Бойлерите от тази серия са разработени в съответствие с най-високите съвременни стандарти за безопасност и качество, като в тях са вложени редица технологични предимства, сред които PISTON Effect - за специална конструкция на струйката, което осигурява повече топла вода. Керамичното стъкло пък спомага спестяването на голям процент от използваната енергия, което оптимизира работата на бойлера и намалява сметките за електричество.

Бойлерите от серия Anaticalc пък са снабдени със сух нагревател, благодарение на който се справят с твърдата, силно минерализирана и агресивна вода. Особено подходящи са за райони в България като Варна, Плевен, Добрич, Стара Загора, Пазарджик, Разград, Монтана, Ямбол, Асеновград, Хасково и Свищов.


TESY - Modeco Ceramic и Modeco Cloud

Бойлерите TESY Modeco Ceramic и Modeco Cloud са с най-висок енергиен клас в категорията на най-често търсения обем от 80-100 литра. Modeco Cloud е първият електрически бойлер в Европа, който позволява дистанционно управление чрез мобилно приложение през лаптоп, таблет или смартфон. Изключително важно негово качество е икономичността, която притежава, благодарение на вграждането на всички продуктови нововъведения, създадени от TESY през годините. В това число влизат PISTON Effect, за който споменахме, както и INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията.

Modeco Ceramic Class B е другият значителен успех на компанията. Той попада в енергиен клас B, но и поддържа достъпна цена за потребителите на българския пазар, тъй като притежава механично, вместо електронно управление.


Да се погрижим и за кухнята

Ако вече сте на финалната права от обновяването на своята баня, значи е време да помислите и за кухнята. Нека ви предложим решения, подходящи за максимално усвояване на неудобните пространства в малката кухня:

  • Бойлерите Compact над и под мивка и TESY BiLight Compact са идеалните решения за тези от вас, които търсят компактно, практично и ефективно решение за осигуряване на топла вода в кухнята!
  • А ако имате нужда от резервен източник на топла вода в случаи на спиране или профилактика, препоръчваме стандартните бойлери във вариант с по-малък обем, например 50 литра.

Горните предложения не изискват значителни ремонтни дейности - единствено е необходима инсталация на подходящо за целта място. Бойлерите с по-малък размер също така осигуряват постоянно топла вода, като разполагат с вградена технология за поддържането на оптималната температура на водата. Те ще са вашите първи помощници в битовите дейности!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта