Софтуерът за проектиране Vectorworks 2017 вече предлага виртуална реалност

Публикувано на 27/09/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 28/09/2016 | Видяно 1 989 пъти

Новата версия на популярния софтуер за архитектурно и строително проектиране (т.нар. BIM софтуер) Vectorworks 2017 вече е на пазара и предлага възможности за реалистично преживяване чрез виртуална реалност. Специализираното решение е едно от водещите в областта на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. В България програмата се разпространява от софтуерната компания Немечек България. Продуктът е разделен на Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer и Fundamentals. Непосредствено след пускането на новата версия на Vectorworks, Немечек България организира и специално събитие, в рамките на което ще бъдат демонстрирани възможностите на софтуера, а специалистите от бранша ще могат да се запознаят с функционалностите му от първа ръка.

"Vectorworks 2017 е уникален в сравнение с други конкурентни продукти, благодарение на отдадеността на екипа ни непрестанно да подобрява услугите, които предлагаме. Това ни позволява да сме едновременно гъвкави, отговаряйки на специфичните нужди на потребителите ни, но и да предоставяме на крайните си клиенти технологии от последно поколение", заяви главният изпълнителен директор на Vectorworks д-р Биплаб Саркар. "Ангажиментът ни да напасваме кода на програмата към изискванията на дизайнерите, които работят с нея, ни позволява винаги да предлагаме подобрена производителност, надеждност и функционалност на софтуера", допълни той.

Новата версия на Vectorworks съдържа повече от 100 ъпдейта, като някои от ключовите му характеристики са:

  • Resource Manager е с преработен и интуитивен интерфейс за лесен достъп до ресурсите на Vectorworks. Функцията Resource Manager позволява директното преглеждане и намиране на ресурси от многобройни източници, включително и online библиотеки;
  • Structural Member Objects позволява на дизайнерите по-лесно и точно да моделират често срещани конструктивни елементи. Ключови компоненти на функцията включват наличието на Polyline models за създаването на извити структурни елементи; Irrigation Tools помага в проектирането, документацията и анализа на напоителни системи. Тези инструменти улесняват дизайна чрез автоматизирано извършване на изчисленията за редица съществени фактори при проектирането;
  • Vectorworks Analytics е инструмент за събиране на информация от потребителите, които са избрали да я споделят, като в последствие тази информация ще бъде използвана за подобряване интерфейса на бъдещи софтуерни продукти на Vectorworks. Това ще осигури персонализирани интерфейс оптимизации, подобрено събиране на данни и анализ за диагностициране на евентуални грешки в представянето на продуктите;
  • Вече достъпна за всеки потребител на Vectorworks, Vectorworks Cloud Services for All ще позволи на всички професионалисти, клиенти, сътрудници и студенти автоматично да виждат 3D визуализации през приложението Nomad и да изтеглят файлове, споделени от други потребители;
  • Web View/Virtual Reality предлага възможността да се експортира дизайн от софтуер на Vectorworks към уеб-базиран интерфейс, който фактически работи на всякакъв хардуер и операционна система, която поддържа уеб браузър. Функцията позволява управление, подобно на това във видео игрите и реалистично преживяване на 3D моделите, целящи подобряване на комуникацията с клиентите.

 

За Vectorworks, Inc.: Vectorworks, Inc. е глобален разработчик на дизайн и BIM софтуер, спечелил доверието на над 650,000 професионалисти от сферите на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. От 1985 г са посветени на мисията да помагат на дизайнерите да намират вдъхновение, да стимулират новаторството, да комуникират ефективно и да изразяват своите виждания за света. Използвайки двуплатформения софтуер (Mac/Win), проектантите могат да създават комплексни визуални модели, без това да е за сметка на дизайн процеса, а също и да си сътрудничат през целия жизнен цикъл на проекта – от фаза идея до фаза поддръжка. Базирана в Колумбия, Мериленд, САЩ, Vectorworks, Inc. е част от Nemetschek Group.

Научете повече как софтуерът на Vectorworks позволява на дизайнерите да променят света – посетете www.vectorworks.net/2017 .

За Немечек България: Немечек България е софтуерна компания, която повече от 15 години разработва решения за строителната индустрия. През 1998 г. стартира като дъщерно дружество на Nemetschek AG, Германия, но през 2002 г. променя фокуса си и започва да оперира самостоятелно. Към настоящия момент компанията е лидер на българския пазар в разработката на софтуерни решения и предоставянето на консултантски услуги в области като електронен документооборот и архиви, фасилити мениджмънт и управление на проекти. Основните пазари, на които Немечек България оперира, са САЩ, Германия, Италия, Югоизточна Европа, Близкия Изток.

От миналата година Немечек България е оторизиран дистрибутор на Vectorworks. www.nemetschek.bg/vectorworks.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта