Как да си осигурим ефективна топло- и шумоизолация

Публикувано на 31/08/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 30/09/2016 | Видяно 5 850 пъти

Основни предпоставки, за уюта във всеки дом, са ефективните топло-  и шумоизолация. Когато към тях се добави сигурността от силната пожаро и водоустойчивост, комфортът за обитателите осезаемо се подобрява. Висококачествени иновативни решения в тази посока предлага компанията iDUC, в чиито ръце сухото строителство преминава на по-високо равнище. Това става възможно благодарение на перлита.


Какво е перлит и защо е отличен избор в строителството?

Перлитът е от семейството на вулканичните скали. Онова, което го прави по-специален, е свойството му да увеличава обема си от 4 до 20 пъти. Последното се дължи на съдържащата се в суровата перлитна скала комбинирана вода. Нагрее ли се бързо перлитът до над 871 градуза по Целций, водата в него образува множество мехурчета, докато се изпарява. По този начин, освен че експандира, перлитът впечатлява с лекотата си и изключителната си здравина. Предпочитан е при изработката на външни и преградни стени, както и на покривни плочи. Вложен като суровина за строителен материал, прави финалния продукт лек, пожароустойчив, с отлични топлоизолационни и шумоизолационни характеристики.


Революция в строителството с Perlite Protect Board

Впечатляващо тънката перлитна плоча, с размери 12mm/1200mm/2000mm, чието производство се случва за първи път в Европа, е с вградена двуслойна мрежа. Основните предимства, които правят този материал водещ в сферата, са следните:

  • Екологичен продукт - тъй като той е изцяло натурален, не само е напълно безвреден за човека, но и се произвежда по екологичен път.
  • Лек и изключително здрав – Perlite Protect Board има обемна плътност по-ниска от 650 кг/м3 и здравина 3 до 5 пъти по-голяма от продукти със същата плътност. Това води до много високи резултати при тестове на устойчивост на удар и товароносимост.
  • Водоустойчивост и пожароустойчивост – Perlite Protect Board е неорганична, негорима плоча с клас А1 пожароустойчивост. Освен това характеристиките на водоустойчивост са в пъти по-добри от тези на гипсовите плочи. Поставянето на Perlite Protect Board в среда с висока влажност, няма да разруши или промени белия цвят на плочите.
  • Топлоизолация – Неорганичният и негорим материал, от който е създадена Perlite Protect Board, е лош проводник на топлина, което прави плочата идеален топлоизолатор. Позволява на стените да дишат, създава естествен микроклимат, не предизвиква алергии и запазва уникалните си свойства за неограничен период от време.
  • Лесен транспорт и монтаж – Заради високата си твърдост и здравина, Perlite Protect Board е по-надеждна при транспортиране. След като е поставена, тя се захваща със самонарезни винтове или пирони, след което се заглаждат за постигане на идеално гладка повърхност.


Неоспоримите предимства на Perlite Protect Board

На снимката виждате техническия информационен лист на Perlite Protect Board. Показаните в таблицата резултати от проведени тестове доказват неоспоримите предимства на продукта.

Повече информация можете да получите на http://www.iduc.bg. Продуктите вече са достъпни за закупуване в следнтие търговски обекти:

  • Гр.София

БАУХАУС България  ЕООД, бул. „История славянобългарска“ 17

Доби Билд 2000 ЕООД, кв. Хладилника, ул. Сребърна 33 Б

Юнг ООД, бул.Ботевградско шосе 262 

Атек ЕООД, ул.Владайска река 2, Товарна гара Сточна гара, склад 4

Господинови Строймаркет ООД, ул.Първа Българска армия 1Б

  • Гр.Варна

Господинови Строймаркет ООД ул.Уста Кольо Фичето 31

  • Гр.Пловдив

Бауцентрум – Архцентър А ЕООД, ул.Васил Априлов 124 А

Бауцентрум – Архцентър А ЕООД, ул.Асеновградско шосе 3

  • Гр.Стара Загора

Атек, бул.Патриарх Евтимий 21

  • Гр.Шумен

Господинови Строймаркет ООД бул.Варненско шосе  2

  • Гр.Добрич

Господинови Строймаркет ООД ул.Ан. Стоянов  2

  • Гр.Ловеч

Юнг ООД, ул.Бяло Море 11

  • Гр.Сандански

Юнг ООД, международен път Е-79 зад Пежо център

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта