Революция в строителството с Perlite Protect Board

Последна редакция на 05/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 216 пъти

Впечатляващо тънката перлитна плоча, с размери 12mm/1200mm/2000mm, чието производство се случва за първи път в Европа, е с вградена двуслойна мрежа. Основните предимства, които правят този материал водещ в сферата, са следните:

  • Екологичен продукт - тъй като той е изцяло натурален, не само е напълно безвреден за човека, но и се произвежда по екологичен път.
  • Лек и изключително здрав – Perlite Protect Board има обемна плътност по-ниска от 650 кг/м3 и здравина 3 до 5 пъти по-голяма от продукти със същата плътност. Това води до много високи резултати при тестове на устойчивост на удар и товароносимост.
  • Водоустойчивост и пожароустойчивост – Perlite Protect Board е неорганична, негорима плоча с клас А1 пожароустойчивост. Освен това характеристиките на водоустойчивост са в пъти по-добри от тези на гипсовите плочи. Поставянето на Perlite Protect Board в среда с висока влажност, няма да разруши или промени белия цвят на плочите.
  • Топлоизолация – Неорганичният и негорим материал, от който е създадена Perlite Protect Board, е лош проводник на топлина, което прави плочата идеален топлоизолатор. Позволява на стените да дишат, създава естествен микроклимат, не предизвиква алергии и запазва уникалните си свойства за неограничен период от време.
  • Лесен транспорт и монтаж – Заради високата си твърдост и здравина, Perlite Protect Board е по-надеждна при транспортиране. След като е поставена, тя се захваща със самонарезни винтове или пирони, след което се заглаждат за постигане на идеално гладка повърхност.

Свързано:

Как да си осигурим ефективна топло- и шумоизолация