5 невероятни предимства, с които печките на пелети ще ви спечелят

Публикувано на 15/12/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 15/12/2017 | Видяно 6 147 пъти

Практично, удобно, ефективно - отоплението на пелети покрива всички тези критерии, поради което е и все по-често предпочитан вариант за съвременните домакинства. Основният недостатък на този метод е свързан с по-високите разходи, които изисква, но все пак той има няколко основни предимства, които обобщихме за вас. Независимо дали със сигурност искате да заложите на отопление с печка на пелети за своето жилище или сте в начален етап от сравняване на различните варианти, съветите на специалистите несъмнено ще ви бъдат от полза при оформяне на финалното решение. За изрядното функциониране на този отоплителен уред пък ще се погрижат опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, затова не се колебайте, а потърсете съдействие още сега!


По-високата инвестиция е компенсирана от значително по-ефективното затопляне

Първоначалната инвестиция в печка на пелети е по-висока, в сравнение със закупуването на друг уред на твърдо гориво. Това, което често пропускаме обаче е по-доброто затопляне, което този метод за отопление осигурява за всяко помещение у дома, както и несравнимото усещане за комфорт, което създава. Транспортирането и съхраняването на печката на пелети също е значително по-лесно в сравнение с някои други варианти, а това е фактор, който също не бива да се пренебрегва при взимането на решение. А вие бихте ли заложили на печка или котел на пелети за отопление на своята къща или вила?

Виж още: 7 невероятни ползи от поставянето на камина у дома


Използването на печки на пелети ще измести уредите на твърдо гориво

Отоплението на твърдо гориво без съмнение присъства в голяма част от българските жилища. Този метод за отопление е особено предпочитан за инсталиране в къщи или вили, където се търси златната среда между ефективност и ниво на инвестицията. В близките години обаче влиза в сила евродиректива, която изисква да се намалят вредните емисии от въглерод и азот във въздуха. В този смисъл закупуването на нова печка на твърдо гориво не е удачен вариант, тъй като в бъдеще е възможно да се окаже, че печката не е достатъчно щадяща към природата, съобразно действащия закон. Използването на печки на пелети ще стане наложително, тъй като, за разлика тези на дърва, те работят с екологично чисто и неутрално, що се касае до въглеродния диоксид, гориво.


Печките на пелети са по-екологично решение в сравнение с тези на твърдо гориво

При избора на тип отоплителна система за дома е изключително важно да се спрем на метод, който да бъде максимално щадящ към околната среда. Стелещият се дим из населени места, масово отопляващи се на въглища и дърва, е не само неприятна гледка, но и е изключително вреден за жителите им. Негативното въздействие върху природата също е налице, поради което все повече домакинства се ориентират към отоплителни уреди, които намаляват до минимум тези вредни влияния. В този смисъл печките на пелети са далеч по-екологично решение, което ще направи жилището ви по-топло, приятно и природосъобразно.

Виж още: Тенденции за отопление през зимата


С камина на пелети здравето ви е в безопасност

Печките на пелети са по-щадящи и към здравето ви в сравнение с тези на твърдо гориво. На първо място при горивния процес с тези уреди се отделя по-малко въглероден диоксид, което е добре за белите ви дробове. От друга страна при този тип уреди се избягва натоварването, което изисква цепенето и подготовката на дървата, а освен това ще си спестите и досадното им пренасяне от помещението за съхранение до дома ви. Специалистите обаче препоръчват да обърнете специално внимание на разположението на печката от пелети, така че да постигнете оптимално ефективно отопление на дома, без уредът да пречи да свободното преминаване в него.

Виж още: 7 икономични трика, които ще запазят топлината у дома през зимата


Автоматизирано управление за вашето отопление

На пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от печки на пелети, сред които и такива с автоматизирано управление. Това означава, че уредът сам дозира необходимото количество твърдо гориво, а освен това може да бъде контролиран посредством дистанционно управление. Автоматизацията ви дава възможност да се наслаждавате повече на отоплението, вместо непрекъснато да се грижите за неговата работа.

Комфортът ви през зимата ще бъде гарантиран допълнително, когато се доверите на опитни професионалисти, каквито бързо и лесно ще откриете в нашия сайт. Направете безплатна заявка, обсъдете удачните отоплителни решения, сравнете оферти и препоръки, и изберете точния изпълнител за своя интериорен проект!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта