Подгответе градината за парти

Публикувано на 23/03/2023 от Гена Цветанова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 3 910 пъти

Ако някога е съществувало ръководство за подготовка на градината за гости, то тази наръчник е бил изхвърлен през 2020 г. В новата дигитална ера срещите на по чаша вино с добри приятели вече се пренасят онлайн. Гостуванията са съпътствани със снимки във всяко вълшебно осветено кътче на градината. Монтирането на осветление е специален детайл, който не само ще ориентира гостите ви къде да стъпват, но и ще придаде фантастичен вид на градината ви, щом слънцето залезе. Приготвили сме няколко вдъхновяващи идеи за външното осветление, с които да придадете неповторимо излъчване на двора си още от входа и да заблестите като домакини!

А ако вече имате идеи, но ви е нужна професионална помощ за инсталиране на осветление в двора,  свържете се  с регистрираните специалисти в областта на електроуслугите на сайта на MaistorPlus. С тяхната помощ и правилното осветление можете да създадете незабравими моменти през лятото в собствената си градина, а вашите партита да се споменават дълго в социалните мрежи!
 


Светлина до последната миля

Добре поддържаната градина прави впечатление на гостите още от входа. А едно добре разположено осветление по градинската пътека ще накара гостите ви да се почувстват като на премиера с червен килим! Обмислете светлинното маршрутизиране, за да създадете интересни визуални илюзии.

  • Градинска пътека, с инсталирани осветени тела, която се извива и се скрива зад ъгъла, насочва вниманието към таен кът.
  • Правата и тясна пътека, с положени осветителни тела, може да накара градинската настилка да изглежда по-дълга, особено ако крайната точка е скрита.
  • Осветете градинската пътека с помощта на вдлъбнати осветителни тела. Те създават интересен илюзорен ефект от светлинни точки, които насочват гостите ви след залез.

Вижте още: Пътеките в двора

 


Колко може да сме смарт и еко по светещата пътеката

Сред най-икономичните идеи за осветление на градинските пътеки и алеи е соларното, което работи изцяло със слънчева енергия, а и следва духа на еко политиките. Има няколко основни типа соларно осветление, които се използват за осветяване на алеи и пътеки:

  • С фиксиращ кол - това осветително соларно тяло се състои от кол, лампа в горната му част и соларен панел. Тези светлини могат да бъдат бели или да променят цвета си, а стиловете варират от класически до съвременни.
  • Стъпаловидното соларно осветление е предназначено да се инсталирани направо в пътеките. Техният източник на светлина е отвътре и са достатъчно силни, за да издържат на стъпките на гостите ви.
  • Соларните павета са доста здрави и са предназначени за алеи, които могат да издържат дори теглото на автомобил. 
     


Рисувайте със светлина по зидовете

Правилно инсталираното осветление може да се използва за подчертаване на стените на къщата, които да послужат като фон за страхотни снимки с гостите ви. Заложете на интересни техники за да насочите камерите на телефоните на приятелите ви към осветената стена. 

  • Светлина, която създава илюзия за драскотини по стена, може да придаде очарователни сенки и фокусни точки.
  • Насочете широк лъч светлина към стената от известно разстояние - той прави ефект на вълна. 

Вижте още: Нека бъде светлина


Високо, високо, високо

Добре осветените дървета са невероятен детайл, който ще накара гостите ви да се пренесат в друг вълшебен свят. С помощта на декоративно осветление по дърветата можете да създадете неповторима атмосфера. Вдъхновете се от опита на проектантите -  те използват различни технически похвати и светлинни източници за постигането на вълшебни горски ефекти. 

  • Набележете определен брой дървета в градината. В това се крие блясъкът. Чрез различни техники и с помощта на осветителни тела, създайте равномерно осветяване в короните на дърветата или по-голям триизмерен ефект.    
  • Закачете  фенери за да създадете малко по-романтична атмосфера. Украсете хартиени фенери с цветя, за постигнете илюзията за една магична гора. 

Засилите фактора „уау“ за градинските си партита с малко светлина и креативност. Включете светлините и създайте специалната атмосфера с помощта на доказаните професионалисти, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви помогнат бързо и лесно да превърнете забравени пространства в градината ви в блестящи кътове, от които вашите приятели няма да спрат да споделят сторита. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и получете навременно съдействие от доказани майстори в областта на електроуслугите, които ще сбъднат и най-смелите ви мечти за осветление в градината!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта