Нови тенденции в обзавеждането: трапезни маси

Публикувано на 15/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 12 272 пъти

Трапезарията е "сборен пункт" за цялото семейство. Това е една от най-посещаваните стаи във всеки дом. Там, всички ние, не просто се храним, а споделяме емоциите и преживяванията си, смеем се, каним гости и приятели... Тази стая трябва да бъде комфортна, уютна и приветлива, просторна и лесна за почистване. Ключов елемент във всяка една трапезария е масата за хранене, тъй като тя е основната и най-важна мебел. Тази статия е посветена на най-новите тенденции сред трапезните маси - разгледайте ги, за да почерпите вдъхновение за своя дом. Ако искате да осъществите някоя от идеите, които ще ви предложим, свържете се със специалисти, които ще ви предоставят възможността да притежавате уникални мебели по поръчка!


Стъклото - красиво, удобно и семпло

Стъклените трапезни маси стоят изключително красиво, почти във всяка трапезария. Изглеждат крехки и нежни, но обикновено се правят от здраво и устойчиво стъкло, с прецизно изчислена дебелина, която да устоява на ежедневната употроба. Съчетават се идеално с всякакви цветови комбинации, така че позволяват възможността да вложите максимално въображение, когато обзавеждате трапезарията.


Модерен рустик стил

Рустик стилът съчетава в себе си топлото усещане за сгушена в планините хижа, както и уютът на автентична селска къщичка. В наши дни, този дизайн е изключително модерен, особено при обзавеждането в кухнята и трапезарията. Той е мек, приятен и изчистен. Най-актуалните маси, които пасват на този стил, са тези от дърво - в преливащи, естествени нюанси.


Плот и трапезна маса в едно

Тази практична идея е вдъхновена от някои от най-големите и модерни ресторанти по света. В тях клиентите имат визуален достъп до готвачите, приготвящи тяхната храна. Плотът, който е едновременно и маса за хранене, е един новаторски начин за обзавеждане, който ви позволява да комуникирате с близките си, докато те чакат да приготвите вечерята.


Контраст и минималистичност

Минималистичното обзавеждане е сред най-харесваните стилове в 21-ви век. Съчетанието от бяла стая с черна, контрастираща трапезна маса, носи чувство на пълно спокойствие и изчистеност. То, сякаш позволява да се освободим от мислите си и да се потопим в блажени мигове, посветени единствено на близките ни. Храната, поднесена върху подобна маса, изпъква и изглежда по-апетитна и свежа.

Виж още: 5 интериорни стила за обзавеждане на дневна


Кръгла маса и смели акценти

Кръглата трапезна маса е един добре познат метод за обединяване на семейството. Комбинирането на подобна, изчистена маса, заедно с по-ярки и свежи цветове, носи колоритност и вдъхва живот в стаята.


Да "разчупим" интериора с интересни стойки за маса

В новите тенденции за обзавеждане, стойката на масата е важен акцент в трапезарията, особено ако се вземе предвид факта, че все по-малко хора използват покривки. Идеите тук са наистина много и съществуват разнообразни варианти, комбиниращи различни форми, фигури, понякога дори скулптури, стоящи в основата на масата.

Виж още: 5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015


Трапезни маси със смел дизайн

Различните форми, цветове и комбинации от материали са изключително актуални варианти за интериорен дизайн. Като цяло, проявата на смелост и "мислене извън кутията", са типични за съвременните архитекти и дизайнери. Иновативността е съчетана с опит за сближаване с природата, до постигане на практичност, комфорт и визуална наслада.

Бъдете смели на свой ред и дайте воля на въображението си! Обзаведете дома си с уникални мебели по поръчка, изработени от най-добрите професионалисти. Възползвайте се от възможността да заявите проект, напълно безплатно. Ще получите оферти от водещи специалисти, само в рамките на 24 часа. Ще имате възможността да разгледате техните профили и потребителски оценки, за да изберете сами екипа, който да допринесе за постигането на мечтания дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта