5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Публикувано на 19/02/2015 от Антония Саранеделчева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 15 198 пъти

Съвременните тенденции в дизайна и вътрешното обзавеждане предлагат гъвкавост и многофунционалност, което ви дава свободата да обзаведете вашите домове, офиси, обществени сгради или хотели с модерни мебели, декоративни елементи и осветителни тела, които да работят както на закрито, така и открито. Дизайнерите споделят, че декоративните елементи и тъкани, вдъхновени от природата, както и пастелните и ярки цветове, са универсални елементи на модерния интериор. Те свързват хората и природата и ги карат да се чувстват естествено, приятно и приветливо.

Източник: Моми Студио: Тяхното мото "Домът е такъв, какъвто е човека" вдъхновява проектите им да прилягат на характера на собственика-неговата индивидуалност, артистичност, житейски разбирания. "Придаваме му нашия професионален и творчески почерк."


Синтез от стилове, материали и мотиви за декорация

Смесването на стари и нови елементи за интериорен дизайн и съчетаването на стиловете в декора на стаята са тенденциите за 2015 година, като така се създава стилно, комфортно и интересно жилищно пространство, което свързва старинното и съвременното. Нежно извитите линии, органични форми и естествени цветови схеми с невероятен акцент драстично променят интериорния дизайн.


Модерни цветови нюанси и щампи в интериорния дизайн

Приятните естествени и пастелните цветове се комбинират по един уникален начин с нюанси на сиво и кремаво-бели тонове, преоткривайки класическите идеи или просто носещи красивите контрасти в съвременните пространства. Студени нюанси на кафявия цвят, в комбинация с гранитено сиви тонове и наситения зелен цвят на листата пресъздават красиви и естествени цветови схеми. Според професионалните дизайнери синапено жълто, бледомораво, всички светли и тъмни нюанси на лилавото и наситени сини и розови нюанси са сред най-актуалните цветове.

Мебелите с щампи на геометрични форми и етно стилизации са много модерни през 2015 година.


5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Актуалните интериорни тенденции за 2015 съчетават лукс, спокойствие и гъвкавост в дизайна на мебели и цялостното вътрешно обзавеждане. Включват класически, ретро и съвременни дизайнерски идеи, използват се традиционни и нови материали, нови декоративни елементи, екзотични и етно мотиви и изненадващи комбинации от текстури.

Според професионалистите, модерния интериор е този, при който съвременните дизайнерски идеи са съчетани с антики, кадифе и коприна или резбовани дървени акценти, комбинирани с индустриални метални детайли, като изглеждат изключително стилно и оригинално. Тези тенденции отразяват желанието за създаване на ярък и запомнящ се интериорен дизайн, който да придава необходимата персоналност на жилището.

Актуалните тенденции в интериорния дизайн през 2015 са очарователно съчетание на традиционни материали, форми, щампи и идеи с нови продукти и богати цветове. Те са като възхвала на индивидуалността, спокойствието и гъвкавостта. Уникалният характер и очарователните детайли са важна част от декорирането на домове, офиси, обществени сгради и хотели. Според професионалните интериорни дизайнери и архитекти, актуалните тенденции за 2015 година са елегантни и изискани, залагат основно на индивидуалност, творчество и иновации, класически лукс, съчетан с многостранна функционалност.


Модерни декоративни материали в интериора

Популярни и модерни декоративни материали, използвани в интериора са рециклираната дървесина, камък и метал, като особено впечатление правят естествено светлите и екзотични дървесини, както и боядисаната дървесина, а също и елегантния гранит, луксозния мрамор и величественото злато и бронз. Металите са комбинирани главно с други материали в рамки и основи на модерни столове, маси, мека мебел, легла и осветителни тела. Белият мрамор е най-луксозният камък, които е определян като един от най-зрелищните и класни интериорни тенденции за 2015. Естествените материали, като камък, дърво, метал и стъкло са доминиращи сред модерните тенденции за интериорен дизайн. Комбинацията от дърво, метал, стъкло, кожа, мебелна тапицерия, плетени детайли и други текстури изглеждат същевременно изненадващи, но и изключително стилни.


Модерни интериорни идеи в ретро и винтидж стил

Вълнуващи и свежи комбинации от рустик и ретро стил с удобни, елегантни и романтични дизайнерски идеи създават прекрасни, фунционални и уютни стаи, офиси, обществени пространства и хотели. Черни и бели щампи, постери, графики, ръкописи или значими мисли изписани върху черен фон на стената са сред съвременните интерпретации на интериорния дизайн в ретро стил. С тяхна помощ ще добавите наистина модерен вид на вашето жилище или офис.

Индустриалните винтидж елементи са изключително популярни в интериорния дизайн и обществените пространства. Грубите и едри индустриални форми, създаващи акцент в пространството, като лампи, метални етажерки, столове, маси, видима тухла, сандъци, палети са също една от топ тенденциите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта