Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй

Публикувано на 09/12/2014 от Мария Колева | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 16 290 пъти

Дневната е помещението, в което си почиваме след дълъг работен ден, общуваме с най-близките си хора и се забавляваме. Ето защо, когато планираме какъв ще бъде неговият интериорен дизайн, е важно да внесем хармония и уют. Именно те ще ни помогнат да си починем максимално и да бъдем още по-енергични и продуктивни след това.

Фън Шуй е популярен стил, който придава баланс и красота в дома ви. С него можете да обзаведете лесно и удобно вашата всекидневна и да създадете неповторима хармония и приятна атмосфера.

Представяме ви няколко Фън Шуй съвета за всекидневната, които обещават да подобрят цялостната обстановка в нея. Лесен за включване в интериора и естетичен, този стил действително подобрява изгледа на вашия дом, без да изисква сериозни ремонти. А ако все пак такива са наложителни във вашия случай и ви е нужна професионална намеса от вътрешни дизайнери, лесно ще ги откриете в MaistorPlus.  


Запълнете пространството с по-малко вещи

Многото предмети натоварват и създават дисбаланс в помещението. Най-добрият начин да започнете да подреждате всекидневната си е да разчистите излишните вещи и да освободите достатъчно пространство.

Оръжия, закачени на стените, обикновено се свързват с отрицателна енергия, така че избягвайте да слагате такива в дневната. Запазете само това, което обичате, и изберете само един стил, в който да декорирате цялото помещение.

Виж още: Интериорен справочник за дневна


Обърнете внимание на разположението на дивана и телевизора

Според Фън Шуй можем да внесем допълнителен уют и хармония в дневната, като обърнем дивана към входната врата на стаята. По този начин допълнително ще отворим пространството пред нас. Също така е добра идея диванът да се сложи възможно най-близо до стената. Тази схема на интериорен дизайн отговаря не само на принципите на Фън Шуй, тя е заложена и от нашите еволюционни инстинкти. Ние винаги искаме да седнем в "положение на власт" и да контролираме всичко, което е около нас.

Добре е фокусът в интериора да бъде далеч от разсейващата електроника. Самото място, където ще поставите телевизора, не е чак толкова важно, колкото как ще го скриете, когато не се използва. Добра идея е да имате отделна стая за гледане на телевизия, а всекидневната да бъде център за социална дейност и общуване с близките хора. Ако няма как да сложите телевизора в друго помещение, можете да го скриете зад плъзгащи се врати или да го покриете с подходящ калъф.

Виж още: Как да преобразите домашната библиотека


Изберете подходящи цветове и стил

Дневните в смели цветове обикновено са рядкост. Ако имате такава в неутрални нюанси, няколко ярки акцента ще направят интериора по-уютен и интересен. Това могат да бъдат декоративни възглавници, вази, сувенири и други. Но не бива да прекалявате.

Според Фън Шуй всекидневната е място на Ин, което означава, че там е най-добре да създадете успокояваща и релаксираща атмосфера.


Не пренебрегвайте осветлението

Осветлението е свързано с притока на енергия в помещението, а това е изключително важно. За всекидневната е най-добре да използвате низ от светлини или полилей с няколко крушки, както и допълнително осветление, за да допринесете за по-светло и по-ярко усещане в стаята! Избягвайте тъмните ъгли и сенки, за да се създаде допълнително визуално пространството и още по-добра осветеност на помещението.

Ето как без големи усилия можете да създадете съвсем нов изглед на стаята. Всички тези съвети ще внесат много хармония и уют във вашата всекидневна! Опитайте! С помощта на MaistorPlus лесно и бързо можете да обновите интериора на вашия дом. Ако планирате ремонт, не се колебайте да потърсите подходящ изпълнител и да сравните оферти от специалисти във вашия район. Можете още сега да заявите проект напълно безплатно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта