Да раздвижим интериора в дневната

Публикувано на 10/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 10/06/2020 | Видяно 3 336 пъти

Ако се чудите как да разнообразите интериора в своята дневна, то тази публикация е точно за вас. Винаги може да постигнете експлозия от цветове - жизнени и пленяващи,  както и оригинално съчетание на мебели и аксесоари. Важно е да има хармония и да се чувствате добре в това помещение.

Може да намерите за дневната различни столове, фотьойли, дивани и аксесоари във всеки физически и онлайн магазин. Те се предлагат в широка цветова гама. И още – не забравяйте, че осветителните тела също са много важни тук. Да започнем нашето интериорно пътешествие. Ако имате нужда от професионални напътствия, консултирайте се със специалистите по дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Лесна промяна в дневната – започнете с цветовете

Цветовата гама повдига много въпроси - кои цветове, какви комбинации да използваме? Оказва се, че само промяната на нюансите на мебелите може да подчертае или завърти цялата естетика на всяко пространство.

  • Например червено-оранжевите мебели или такива в буйно тревисто зелено със сигурност ще "взривят" остарелия вид на всяка дневна.
  • Синьото във всичките му живи нюанси е много приемливо също.
  • Някои дизайнери смятат, че комбинацията от борово зелено, жълто тип горчица, кралско синьо и бордо е чудесен интериорен стил, вдъхновен от виенските салони от края на 20. век.

Вижте още: 5 страхотни идеи от палети, с които да внесете чар у дома


Експлозия от тъкани и материи - бързата промяна с голям ефект!

Когато става въпрос за бароковото влияние в дневната, трябва да насочим вниманието си към използването на композиции от красиви материали като кадифе, различни блестящи повърхности от метал и тъмно дърво.

  • Акцентите от патиниран месинг, достоен наследник на медта, също могат да освежат всяка дневна.
  • И не забравяйте за възглавниците в тази стая, които са не само функционални, но и декоративни елементи.
  • Кадифето е прекрасен избор и може да бъде инкрустирано с камъчета, пайети, пискюли.
  • В такава дневна комбинацията между модерен скандинавски подход и винтидж, придава усещане за лукс и благородство. Важно е да има баланс.


Лесна трансформация – разместете мебелите и аксесоарите

Ако не разполагате с големи финансови средства за представените модни очарователни предложения, то пак може да внесете промяна в интериора на дневната.

  • Разместете по перфектен начин своите стари мебели, за да получите модерно изживяване в това помещение. В този случай направете предварителн проект. Със сигурност ще постигнете забележителен комфорт.
  • Може да смените само калъфките на възглавниците – така наистина ще има чисто ново усещане.
  • Същото е препоръчително за пердетата или щорите.
  • Ако искате, използвайте декупажа като техника, за да имате нещо ново и различно в дневната си.

Вижте още: Декупаж на мебели – трансформация с минимални средства


Ретро и нови технологии -  миксирането е разрешено

Говорейки за оформлението на дневната, има няколко основни насоки, които може би вече сте забелязали. Освен интензивната експлозия от цветове и блестящи материали, то се използват нови технологии в съчетание с доказани във времето мебели и аксесоари като дизайн. С една дума – смело миксирайте новото и старото.

  • Използвайте идеи, модели и решения от 40-те и 50-те или 70-те години на миналия век и съвременни технологични решения от 21. век.
  • Но забележете, това преосмисляне показва уникална съвременна посока: диваните се разширяват, седалките са не само меки, но и се сгъват и се отпускат до ниво легло. Те са донякъде израз на съвременния начин на живот - просто хората се прибират вкъщи след натоварен ден и искат да легнат, да се отпуснат и да се почувстват добре. Но това да не е в скучна, а в луксозна и шикозна атмосфера.


Експериментирайте смело с интериора в дневната!

Не само диваните и седящите елементи в дневната предлагат голямо разнообразие, другите мебели също заслужават внимание:

  • Стелажите смело заемат своето място, измествайки стандартните библиотеки. Те могат да покрият цяла стена, давайки функционалност и стил. Това е ефирно и елегантно решение.
  • Масите за кафе също предполагат оригинална универсалност. Месинг, стомана, керамика с ефект на мрамор и опушено стъкло – наистина вариантите са много. Такава маса дава финес, стил и чар за всеки модерен интериор в дневната.

Когато искате да промените нещо в дневната си, реализирайте смело идеите си, включително и с помощта на професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. Направете заявка за проект, напълно безплатно и без задължително обвързване. В резултат ще получите конкурентни оферти от няколко изпълнители, които да сравните и да се спрете на най-подходящата. Предварително ще имате възможност да разгледате профилите на отзовалите се кандидати, където има информация за извършени от тях проекти, както и отзиви от предишни клиенти. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта