Козметичен и бърз ремонт в дневната - лятна версия

Публикувано на 23/07/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 25/07/2019 | Видяно 1 701 пъти

Обикновено през пролетта или лятото искаме да има промени в апартамента и той да се освежи. И това важи за най-често използваната стая от всички членове на семейството – дневната. Разбира се, няма смисъл от основен ремонт в нея, но винаги може да се направи лека козметична промяна.

Доста хора смятат, че ако нямат време, нито финансова възможност за голяма трансформация на интериора, но тогава с минимални средства ще направят някои важни неща, за да бъде жилището им красиво и спретнато. Други обаче се притесняват от думата "козметична" промяна в стаята и тя причинява някои негативни асоциации. Но не трябва да забравяме, че козметиката често се използва не само за да скрие недостатъците. Жената, използвайки червило и лак за нокти, преди всичко, се опитва да създаде добро впечатление и настроение за себе си и околните.

Така е и при трансформацията на интериора в апартамента: понякога е достатъчно само да се смени тапицерията на мебелите или да се сложат нови щори - ще се учудите как грейва жилището. Е, ако искате по-значителна промяна, тогава е нужен комплексен ремонт, за който могат да ви съдействат регистрираните в сайта ни специалисти, 


Първа стъпка: Какъв резултат искаме да получим накрая

Ако изчислим всички подробности в детайли, лесно можем да завършим ремонта в дневната за два дни и да отидем спокойно и щастливо на желаната почивка. Но не бързайте, а спокойно преценете какво точно искате да освежите:

  • Дали това са стените, които желаете да пребоядисате;
  • Време ли е за циклене и ново лакиране на паркета или пък за префугиране на плочките по пода;
  • Имат ли нужда мебелите от освежаване или по-удачният вариант е да се заложи на изцяло нова мебелировка. 

Обмислете добре стъпките си и след това се насочете към подходящ майстор за дейностите, с които няма как да се справите сами. 

Прочетете още: 6 еко съвета за детската стая


Боята и тапетите идват на помощ за бърза и ефектна промяна

И така, вече имате ясен план за действията си, касаещи ремонтните дейности в дневната. При козметичния ремонт се започва с боядисване на стените или смяната на тапетите.

  • Запомнете, че ако стените са покрити със специални тапети за боядисване, процесът ще бъде намален до минимум. Необходим е само един слой боя - и стаята става като нова.
  • Може да се избегне повторно залепване  на нови тапети. Коренна промяна в атмосферата в стаята се получава като се правиапликация върху стари тапети с подходящи части от нови. 


Следва боядисване на вътрешните врати

Ако искате да придадете свежест в стаята, вратите трябва да бъдат пребоядисани, за да съответстват на новите тапети или цвят на положената върху стените боя. Тази част от интериора изглежда особено впечатляваща след промяната. В някои случаи може само да се лакират вратите за освежаване. Също така си струва да се сменят аксесоарите: брави и дръжки. Така те ще придадат особен чар на актуализирания интериор. По принцип тези малки неща създават необходимата атмосфера в един дом. И никога не бива да се пренебрегват.


Време е за нови пердета или щори

Колкото и странно да е, те наистина водят до коренна промяна в дневната и могат перфектно да сменят визията ѝ. Разбира се, промяната в цветовата гама и материята на тези пердета или щори трябва да бъде в синхрон с останалата част на жилището. По този начин някои акценти могат да бъдат структурирани по нов начин. Например, вместо пердета може да се сложат светли щори. Те ще свършат отлична работа за защита от слънцето и ще могат да преобразят една дневна по невероятен начин. Доверете се на естествените материи.


Магията на новите осветителни тела и декорации в дневната

Дневната ви може да придобие изцяло нов облик, като направите леки промени по отношение на осветителните тела и декорациите в нея:

  • Ако таванът не изисква задълбочен ремонт, тогава може да смените само полилея или лампата.  Така ще се получи нов своеобразен ефект в стаята.
  • Възможно е чрез разместване на мебелите и препланиране на дневната, напълно да се реализира оригинално решение, което да изисква, например, настолна лампа или аплик.
  • И помислете за някоя чисто нова картина, ваза или декоративен елемент, който да е в унисон с извършените козметични промени.
  • С декупаж лесно може да ползвате стара декорация, която да има чисто нов цвят, структура и внушение.


И вече е време за лятната почивка...

Винаги има вариант за бърз и лесен ремонт в дневната, нали? И може би ви е допаднала тази лятна версия за трансформация на стария интериор. Тогава ваканционното настроение няма да чака дълго.

Направете безплатна заявка за проект в MaistorPlus и специалистите, регистрирани в платформата, ще ви изпратят своите оферти, сред които да изберете най-удачната за вас. Имате възможност предварително да разгледате бизнес страниците на отзовалите се изпълнители, да видите снимки на завършени от тях обекти, както и да прочетете отзиви от предходни клиенти. Наемате професионалист единствено ако одобрите някого измежду кандидатите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта